UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 4 no 5
Re: 3 fāzu agregāts uz vienas fāzes
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 31/03/2011 08:21

3) Biju domājis apgriezienu regulāciju ar atgriezenisko saiti. Nezinu, kā tā uztaisīta, piemēram, Bosch flexim, bet, piemēram, ripzāģim varētu devēja vietā tuvu zobiem pielikt magnētisko galviņu, caur kuru laiž līdzstrāvu (līdzīgi regulēja apgriezienus maģu toņvārpstām ar tiešo piedziņu).
Varbūt pie konkrēta dzinēja pieskaņots pārveidotājs pat bez īpaša devēja (no slodzes vien) spēj konstatēt, ar kādiem apgriezieniem griežas asinhronā rotors?

Re: 3 fāzu agregāts uz vienas fāzes
Autors: grizly ()
Datums: 31/03/2011 09:04

Motora apgriezienus 100% FP redzes, un pa to angriezenisko saiti ja doma ta- ka motoram ir iedots noteikt apgriezienu skaits tad pie lielakas slodzes vins palielinas jaudu lai sasniegtu noteikto atrumu un pie mazakas slodzes vins metis nost laia atkal sasniegtu noteikto atrumu ja ta tad Tev ir vajadzigs enkoders

Re: 3 fāzu agregāts uz vienas fāzes
Autors: slēpnis ()
Datums: 31/03/2011 11:59

khe, Fleksim ar tādu neko daudz neparegulēsi. Tam ir kolektora motors, kas ir nejutīgs pret frekvenci. Iet arī no līdzstrāvas. Pat labāk, krietni lielāka jauda arī mazāk oglītes izdeg.

Vienstāvs Tādiem motoriem diezgan labi ātruma stabilizācija tiek atrisisnāta ar nelielu pretestību kolektora ķēdē, kas arī strādā, kā slodzes devējs. Līdzīgi kā kādreiz kasešu magnetofoniem motoriņa apgriezienu stabilizāzija


Bet asinhroniem motoriem varētu būt labs. Jo tiem griešanās ātrums tieši atkarīgs no frekvences. Nu pastāv tur kaut kāds "izslīdēšnas" koeficients. Bet tas ir neliels līdz kaut kādai kritiskai jaudai.

Re: 3 fāzu agregāts uz vienas fāzes
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 31/03/2011 12:44

khe - vai tad Argusa pribors neregulē?
[www.building.lv]
Taisos tādu pirkt priekš klanām-un-velkam-zāģa, jo manējam no Conrāda nav softstarta, kas Argusniekam, cik sapratu, ir, ja slēdzi liek pirms shēmas.

Re: 3 fāzu agregāts uz vienas fāzes
Autors: umka ()
Datums: 01/04/2011 09:34

Par 119.45Ls ir 1F ienākoša 3F izejošas. Ir arī 1F iekšā 1F izejoša no 90Ls līdz 120Ls. Fleksim un ventilatoram regulācija nesānāks, jo fleksim ir kolektora motors, bet ventilatoram jauda par mazu. 1F iekšā 1F ārā ir pieejami 0.37, 0.75, 1.5kW, jo ražot ar augstāku jaudu nav ekonomiski izdevīgi. Frekvenčnieki ar atgriezenisko saiti, jeb ar iespēju pieslēgt enkoderu ir vismaz 2.5 reizes dārgāki.

Re: 3 fāzu agregāts uz vienas fāzes
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 01/04/2011 10:09

Pārāk dārgi un sarežģīti izklausās tas enkoders.
Starp citu, ja jau "ar enkoderu" maksā 3x vairāk, tad neticu, ka "lētais" reālos rotora apgriezienus jūt no slodzes vien, kurā, kā mēs dzirdējām, var slēgt kaut 2 dzinējus paralēli.
Ja tiešām baigi vajadzētu, vieglāk būtu izjaukt lēto frekvenču pārveidotāju un pieadaptēt ko analogu tā paša magnetofona toņvārpstas ātruma regulatoram.

Re: 3 fāzu agregāts uz vienas fāzes
Autors: slēpnis ()
Datums: 01/04/2011 10:46

Vienstāvs - asinhronais motors savas nominālās jaudas robežās griezīsies ar tādu frekvenci, kādu viņam iedosi. Nu mīnus jau minētais izslīdēšanas koeficients, kas ir daži procenti. Ja vien nav nez kāda precīzā iekārta, tad stabilizācija nav vajadzīga. Bet ja noslogosi krietni virs nominālās, tad nekāda stabilizācija īpaši nepalīdzēs.

Re: 3 fāzu agregāts uz vienas fāzes
Autors: slēpnis ()
Datums: 01/04/2011 10:49

umka, tā arī neatbildēji, tas frekvenčnieks pa 119ls ir no 1 uz 3 fāzēm? Un kāda max jauda?

Re: 3 fāzu agregāts uz vienas fāzes
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 01/04/2011 11:23

Griezties jau asinhronais griežas arī lēnāk (citādi bez pārveidotāja nekad neuzstartētos). Diezcik ekonomiski gan tas nevarētu būt - krievu maģi noteikti nebija tās iekārtas, kurās tiktu taupīta enerģija, jo baroja ar 50 Hz un mainīja tikai spriegumu. Ārijas atskaņotājam gan bija sinhronais, un tam mainīja frekvenci. Iespējams, vecās Ārijas ķidas ļautu ietaupīt žūksni "enkoderu".
Man gan tā arī nepalika skaidrs, kāpēc dzinējs nenosvilst, kad frekvenci mazina. Droši vien spriegums tad arī tiek mazināts.

Re: 3 fāzu agregāts uz vienas fāzes
Autors: slēpnis ()
Datums: 01/04/2011 14:13

Umka taču teica, ka pie 20Hz viņš slikti dzesējas. Dzesējas gan jau tāpat, tikai karst vairāk. Pieļauju, ka strāva arī tiek ierobežota.

Pašreizējā: 4 no 5


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******   ********   **     **  ********   **     ** 
 **    **  **     **  **     **  **     **  **     ** 
 **        **     **  **     **  **     **  **     ** 
 **        ********   **     **  ********   **     ** 
 **        **         **     **  **     **  **     ** 
 **    **  **         **     **  **     **  **     ** 
  ******   **          *******   ********    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727