UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

kanalizācija "atraugājas"
Autors: uu ()
Datums: 30/03/2011 14:07

sveiki! mājai trīs gadi, bet praktiski no pirmās dienas ir neliela problēma, ka trokšņo vannasistabā no vannas, vai no izlietnes, kā kuru reizi. aizgriez krānu, paiet 3-5 sekundes un tad sāk atraugāties kādu pusminūti. otrā toletē ir izlietne, virtuvē arī, dušā, saunā grīdā - tur nekādas skaņas. kanalizācijas ventilācijas stāvvads ir aiz trokšņojošajām vietām. ūdens iet prom ļoti labi, izvads septiķī vienmēr virs līmeņa. nesaprotu, kur problēma???

Re: kanalizācija "atraugājas"
Autors: Alvisss ()
Datums: 30/03/2011 14:16

Nešancē ventelācija stāvvadā. Kā tas ir - aiz? Nu principiāli būtu centrālā truba, kurai vienā galā ir ventelācijas izvads, otrā galā ieeja septiķī, pa vidu pieslēgumi.

Re: kanalizācija "atraugājas"
Autors: uu ()
Datums: 30/03/2011 14:22

tā arī ir. tas izvads uz jumtu sanāk pa ceļam no trokšņojošās vannas un izlietnes uz septiķi. virtuves un pārējās daļas pievienojās vēlāk, tas ir tuvāk septiķim. un ar ko varētu aizsērēt vertikāls izvads uz jumtu? un ja tas būtu ciet, trokšņotu arī citās vietās...

Re: kanalizācija "atraugājas"
Autors: Alvisss ()
Datums: 30/03/2011 14:29

Kā centrālajam vadm ir pievienota vanna un izlietne - katra pa savu trubu vai abas kaut kur saiet kopā un tad pievienojas centrālajam. Vai nevarētu būt, ka kaut kur dēļ pārejām (uz resnāku) vai krituma kādā posmā pastāvīgi ir pilna ar ūdeni?! Jo kas ir atraugāšanas - ūdens plūstot pa trubu sev pap prieksū dzen gaisu, kad gaisam nav kur likties un to izspiež, tas pa vieglāko ceļu nāk atpakaļ, taisot sifonos atraugāšanos.

Re: kanalizācija "atraugājas"
Autors: uu ()
Datums: 30/03/2011 14:41

jā, savienojās, un tad no 50 diametra pievienojās pie 110, kur pēc pusmetra ir vent. stāvvads, tad pods. no tā par laimi nekādas skaņas nenāk :) kaut gan virtuves pusē ir līdzīgi - otras tualetes izlietne savienota ar virtuves izlietni, kas arī pēc tam pāriet resnajā 110, tad pods un prom uz centrālo. tur nekādu skaņu. kanalizācija tika likta ar pareiziem kritumiem, bez kādām bedrēm, tāpēc netieku skaidrībā.

Re: kanalizācija "atraugājas"
Autors: uu ()
Datums: 30/03/2011 14:44

un vēl kas dīvaini, ka skan ne vienmēr no tās vietas, kur beidza liet ūdeni - piemēram aizgriež krānu izlietnei, skaņa vannā, vai otrādi. ir arī ka skan turpat, kur tecināja ūdeni. kā kuru reizi.

Re: kanalizācija "atraugājas"
Autors: aaaa ()
Datums: 30/03/2011 15:06

Izklausās, ka kaut kur kaut kas ir ciet. Stāvvadds, ja uz jumta ārā nevar būt aizsalis? Tur konstanti mitrums nāk ārā. Varbūt ir likts kāds gaisa pretvārsts? Attaisi septiķim vāku un pamēģini palaist ūdeni, ja tad atraugas nenovēro, kaut kur ir ciet. Varbūt tā var izlīdzēties - no septiķa izvadīt uz augšu nelielu vetilācijas caurulīti?

Re: kanalizācija "atraugājas"
Autors: Alvisss ()
Datums: 30/03/2011 15:30

Tāda bija arī mana pirmā ideja, bet autors norādija, ka nekur citur mājašada problēma nav. Tā ka visticamāk problēma ir posma no vanas un izlietnes lidz centrālajam vadam. Mna bija doma, ka kaut kur ir ūdens korķis, t.i. visu laiku truba ir pilna.

Re: kanalizācija "atraugājas"
Autors: uu ()
Datums: 30/03/2011 15:43

ticamāk, ka tā. varbūt ir kāds daļējs korķis no matiem u.t.t. ,kas uz ūdens aizplūšanu īpaši neatsaucas, bet izraisa zināmu pretestību gaisam. aizsalis nekas nav jo tas ir arī vasarā, kā arī ar atvērtu septiķa vāku ir mēģināts. jebkurā gadījumā interesanti , ka skaņa sākas tad kad ūdens jau kādu laiciņu kā aiztecējis un itkā nav vairs kam to gaisu spiest vai aizturēt vai veidoties kādam vakuumam....

Re: kanalizācija "atraugājas"
Autors: Alvisss ()
Datums: 30/03/2011 16:36

Uztaisi ekspermentu - saliec korķus un ielej gan vannā, gan izlietnē ūdeni. Tad abus korķis vienlaicīgi attaisi. Tad diez būs atraugāšanās? Tu tiec pie trubām līdz pat centrālajai trubai?

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.