UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

mansarda siltināšana
Autors: bermunds ()
Datums: 31/03/2011 12:00

Mansards nosiltināts, bet diezgan ātri atdziest. Ja āra tempratūra zem -10 C un nepateicīgs vēja virziens telpu nav iespējasm piesildīt un var pat fiziski just, ka no kaut kurienes nāk aukstums.

Pirms gada uztaisīju termoauditu. Uzrādīja dažas vietas pie sienas, kur sapūtu vati. Nedaudz labāk ir, bet kopumā izmaiņas salīdzinoši nenozīmīgas. Tagad domāju, ka, iespējams, pie vainas varētu būt griesti. Tempratūras starpība telpā starp griestiem un grīdu pirms ventilatora pielikšanas pie griestiem mēdza sasniegt padsmit grādus. Ir doma, ka pie griestiem sakrājušais siltais gaiss termoaudita laikā vienkārši neļāva noteikt griestus kā vietu, pa kuru siltums aiziet. Starp reģipsi un siltinājumu ir kāda vieta kādi 20 cm. Varbūt ir vērts šo spraugu aizpildīt ar kādu siltumizolējošu materiālu?

Re: mansarda siltināšana
Autors: rbb ()
Datums: 31/03/2011 12:37

sk [www.rbb.lv]
Ar vates biezuma palielināšanu pārsvara nerisinās problēma, īpaši jaunbūvēm. Termokamera neuzrādīs visas problēmas,īpaši ja aiz materiāla ir tukšums.
Viss minētais ir risināms un diezgan dārgs pasākums.

Re: mansarda siltināšana
Autors: parks2007 ()
Datums: 31/03/2011 13:52

Manuprāt iemesli atdzišanai var būt vairāki,bet jāzin ar ko siltināts(vate beramā,vate loksnēs,vate ruļļos,ekovate),cik biezā kārtā,vai telpai griesti tikai horizontāli vai daļa griestu slīpie,kas notiek ar pretvēja izolāciju utt.

Re: mansarda siltināšana
Autors: bermunds ()
Datums: 31/03/2011 14:10

Kāda tad ir problēmas būtība?

Re: mansarda siltināšana
Autors: bermunds ()
Datums: 31/03/2011 14:23

Griesti slīpie, siltināts ar vati loksnēs (vietās, kur bija siltuma zudumi, sapūsta pūšamā vate) Kas ir pretvēja izolācija? Ir tvaika izolācija un antikondensāta plēve.

Re: mansarda siltināšana
Autors: aae ()
Datums: 31/03/2011 14:58

Ļoti iespējams, ka izolācijā vienkārši ir caurumi, sevišķi mansarda slīpās plaknes salaiduma vietās ar pārējām plaknēm. Kārtīgi salikt izolāciju ir diezgan ķēpīgs darbs, ko nevar uzticēt Latvijas vidējam celtniekam.

Re: mansarda siltināšana
Autors: parks2007 ()
Datums: 31/03/2011 15:24

Pretvēja izolāciju(es sev liku isover VKL13mm plāksnes) liek pirms sāk ieklāt vati,atstājot 5cm spraugu starp pretkondensāta plēvi un šo pretvēja izolāciju,ja tās tur nav,tad var salikt vati maksimāli kvalitatīvi un vienalga vējš to vati izpūš un siltuma zudumi neizbēgami(pīrāgu var apskatīties,pemēram,paroc.lv lapā)
Piekrītu aae,ka Latvijā nav meistaru,kas šo vati ieliktu kā priekš sevis...
Ja uzrādijās vietām zudumi,jau ir zīme,ka ieklāšanas kvalitāte klibo...es savai mājai jau otro mēnesi nodarbojos ar vates ieklāšanu,teikšu godīgi tas ir mērkaķa darbs,bet uztecēt to nevar nevienam.......

Re: mansarda siltināšana
Autors: jtdesign ()
Datums: 31/03/2011 17:45

Dažas iespējamās problēmas - nav pietiekošas vēja barjeras, attiecīgi siltumizolācija regulāri "vēdinās" un nepilda savu funkciju; siltumizolācijas slānis slīpnēs un horizontālajos griestos par mazu, slīpnēs 250 mm ir par maz tagad prasītajam energonovērtējumam, norvēģi paredz 400 mm; "līkās rociņas" - siltumizolācija ieklāta nekvalitatīvi (daļēji šim par labu stāsts par pūstajām putām).

Problēmu vajag aprakstīt sīkāk - detalizēti jumta "pīrāgu" no seguma līdz tapetei.

Re: mansarda siltināšana
Autors: J ()
Datums: 31/03/2011 22:41

400mm, interesanti kads tur U sanāk, laikam 0.10.
Jocīgi, ka 250mm nepietiek, Paroc lapā 210mm nodrošina U=0.2, kas atbilst normatīviem.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.