UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Primitīvs sildmūris
Autors: slēpnis ()
Datums: 01/04/2011 11:00

Vai būtu kāda jēga no šādas konstrukcijas?

[content22-foto.inbox.lv]

Lieta tāda, ka atstāju starpsienā vietu priekš skursteņa ar 3 cukām, lai palaistu arī ventilāciju, bet pēc tam izdomāju, ka tā būtu pārākā piepūle tādu skursteni visā augstumā mūrēt. Ventilācijai vienkāršāk un lētāk caurules ielikt. Arī pievienot vienkāršāk. Tad nu nolēmu, ka varbūt var šitādu konstrukciju uzveidot, jo tāpat tas caurums jāaizpilda. Tikai vai no tādas pusotras papildus cukas ir jēga? Kaut ko līdzīgu redzēju vienā kamīnveikalu piedāvājumā. Kādas būtu nianses, kas jāievēro? Cik augstu tādu varētu taisīt, lai tās cukas nebūtu par garu? Man griestu augstums 3.30 Skursteņa augstums 8.5m Cukas izmērs sanāktu ~27x14cm

Re: Primitīvs sildmūris
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 01/04/2011 11:11

Cik ir visas konstrukcijas iespējamais maksimālais biezums?
Piedāvāju taisīt pēc šeit jau apspriestajiem stove.ru reklamētajiem brīvās gāzu kustības jeb paralēlā slēguma, arī Ulmaņlaika B tipa standartkrāsnīs pielietotajiem principiem, respektīvi, vidū no krāsns dūmi iet augšā pa iekšpusē iebūvētu šamota cauruli, bet lejup krīt visās vai abās pusēs starp cauruli un mūra ārējo čaulu. Ārējie izmēri četrkantainajām Plewa caurulēm ir ap 20 un 24.5 cm (apaļajām arī varētu būt līdzīgi, tikai atceries, ka caurules marķējas nevis pēc ārējā, bet iekšējā izmēra), + vismaz 1 cm katrā pusē + 2 x ķieģeļi uz kants (2 x 6.5 = 13 cm).

Re: Primitīvs sildmūris
Autors: slēpnis ()
Datums: 01/04/2011 13:56

Jā, paldies, esmu lasījis stove.ru patiešām kaut kā neiedomājos, ka te taču var to pielietot, kaut pašam garāžā buržujkas ekonomaizers pēc šitāda principa strādā. Tās sienas Tu domāji tikai 6,5 cm biezas? Tas ir tikai vienā kārtā ķieģeļi uz kants? Un vēl, kā domā, vai to visu mūrēt sasaistot kopā ar skursteni, vai mūrēt katru pašu par sevi?

Re: Primitīvs sildmūris
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 01/04/2011 14:20

Pats sev sākotnēji biju plānojis ķieģeļa biezumā (12 cm). Brālēns sāka atrunāt - pus nedēļā neuzsildīšot. Padomāju, ka reiz apkures ierīce būs pirtskrāsns, kuru kurināšu reti un īslaigīgi, un nolēmu, ka pietiks ar 6,5 cm.
Vēlāk vēl nožņaudzos ar vietu tā, ka pat cauruli (ko pat biju nopircis) vairs nesanāca, kur iebāzt. Nu bažījos, ka virknes slēgumā sils nevienmērīgi un plaisās...
Varbūt, ka pastāvīgi apkurinātai telpai tie 12 cm tomēr būtu OK. Literatūrā ārējo čaulu tomēr iesaka plānu, bet iekšējo - biezu. Varbūt Tev vieta atļauj iekšējo pat mūrēt (kā plānu B tipa krāsnīti, 111.lpp):
[www.building.lv]
Stingri saistīt kopā gan nedrīkstētu ne ar skursteni, ne sienu:
[www.building.lv]

Re: Primitīvs sildmūris
Autors: vlp ()
Datums: 01/04/2011 20:06

Šitādā konstrukcijā tā metāla kurtuve vienmēr ir pārkarsusi, bet tas mūrītis knapi remdens. Ja tā kurtuve būtu keramiska, tad varētu uzdzīt temperatūru un aiztaisīt šīberi un visam ilgu laiku būtu vidējs patīkams siltums.

Re: Primitīvs sildmūris
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 01/04/2011 21:23


Re: Primitīvs sildmūris
Autors: Didzisp ()
Datums: 01/04/2011 21:37

Ideja ir ļoti pareiza. Nav jāčakarējas ar visādām trubām skurstenī un veidojas savdabīgs siltuma akumulators. Krāsniņa istabu nepārkarsē, tikai tā jāņem maza. Starp skursteni un otro cuku notekti jāatstāj sprauga, citādi vienu sildmūra sienu zaudēsi. Ja nekurina to parikti katru dienu, tad labāk tiešām ķieģeļus likt uz kanti, lai fiksāk sasilst. Mūris neplaisās, tikaj vajag starp kārtām iemūrēt drāti armatūrai. Man tāda sistēma ir palīgmājā vienai istabiņai un viss notie,



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **   ******    ******   ********   ********  
 **     **  **    **  **    **  **     **  **     ** 
 **     **  **        **        **     **  **     ** 
 **     **  **        **        ********   **     ** 
 **     **  **        **        **     **  **     ** 
 **     **  **    **  **    **  **     **  **     ** 
  *******    ******    ******   ********   ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727