UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Radiatoru apsilde ar elektrisko ūdens boileri
Datums: 14/04/2011 13:39

Sveiki!
Jautājums zinātājiem - vai iespējams šāds risinājums - (patreiz boileris padod silto ūdeni tikai dušai (80l)) pievienot viņam trubas, kuras apsildītu arī divus nelielus radiātorus (tādus kuri parēdzēti apm. 15m2 apsildei)?
P.S. Doma radās, jo trubas kas patreiz pienāk pie dušas ir ļoti karstas, tādas, ka šķiet, ja sataisītu spirāli jau būtu siltumefekts.

Re: Radiatoru apsilde ar elektrisko ūdens boileri
Autors: kundziņš ()
Datums: 14/04/2011 13:53

Tev nebūtu vienkāršāk un lētāk uzlikt divus elektriskos radiatorus? Ietaupīsi uz trubām, trubu vilkšanu, darbu.

Re: Radiatoru apsilde ar elektrisko ūdens boileri
Datums: 14/04/2011 14:05

kundziņš Wrote:
-------------------------------------------------------
> Tev nebūtu vienkāršāk un lētāk uzlikt divus
> elektriskos radiatorus? Ietaupīsi uz trubām,
> trubu vilkšanu, darbu.

No boilera atrašanās vietas trubas ne sevišķi tālu jāvelk, man liekas, ka 2 elektrosildītāji vairāk "rij", nekā boileris, kurš normālā režīmā iestādīts.
Vai šāds risīnājums vispār iespējams, man jau kā "profānam" šķiet, kā jā, taču varbūt ir kādi knifi, piemēram ūdens karstums, ko rada eletr. boileris, vai tas pietiekoš radiātoriem u.t.t.


Re: Radiatoru apsilde ar elektrisko ūdens boileri
Autors: kundziņš ()
Datums: 14/04/2011 14:25

Šķiet ka ar elektrību viss ir ļoti vnk, cik kW tiks patērēta elektrība, tieši tip pat tiks izdalīts siltums.Nav starpība kādā veidā tu to dari. Vai nu sarežgītāko ceļu caur boileri, vai vienkāršāko veidu caur el. radiatoru.
Bet izkata ziņā es dotu priekšroku tavam ūdens radiatoram..

Re: Radiatoru apsilde ar elektrisko ūdens boileri
Autors: Sapieris ()
Datums: 14/04/2011 14:33

elektrības patēriņš būs apmēram vienāds. pašam bija gadījums- samontējām katlu māju ar malkas katliem un diviem kombinētiem boileriem. saimnieks bija ļoti apmierināts- maz esot jākurina ar malku tikai elektrības rēķini tādi salīdzinoši lieli. viņs nebija piefiksējis ka boileri silda apkures radiatorus.

Re: Radiatoru apsilde ar elektrisko ūdens boileri
Autors: aaaa ()
Datums: 14/04/2011 15:32

Starpības nebūs pilnīgi nekādas un darīt tā var, bet jāņem vērā, ka nedrīkst lietot parastos apkures radiatorus, jo tie ir no melnā tērauda un paredzēti slēgtām apkures sistēmām. Ja caur radiatoriem laidīsi ar skābekli bagāto svaigo ūdeni, tad tie tev caurrūsēs dažu mēnešu laikā. Ne velti dvieļu žāvētāji, kas paredzēti nevis uz apkures cilpām, bet uz karsto ūdeni ir vai nu no nerūsējošā tērauda, vai nu no kāda krāsainā metāla. Esot arī nedārgi apkures radiatori, kam iekšas no kaut kāda krāsainā bleķa, bet jāmeklē. Te kaut kad forumā bija runa, Rx zināja teikt marku.

Re: Radiatoru apsilde ar elektrisko ūdens boileri
Autors: Rx ()
Datums: 14/04/2011 15:40

Marka ir Regulus. Siltumnesējs iet pa vara cauruli, radiatora ribas no alumīnija.

Re: Radiatoru apsilde ar elektrisko ūdens boileri
Autors: kundziņš ()
Datums: 14/04/2011 15:41

Izskatās ka ar tiem ūdens radiatoriem būs tikai viena vienīga pišanās..
Nečakarējies un liec virsū elektriskos radiatorus.

Re: Radiatoru apsilde ar elektrisko ūdens boileri
Autors: soseds2 ()
Datums: 14/04/2011 22:06

Ir iespejams tads risinajums.Vajadzigs suknis recirkulacijai.

Re: Radiatoru apsilde ar elektrisko ūdens boileri
Autors: paskars ()
Datums: 14/04/2011 23:21

Ja boilers nav paredzēts recirkulācijai (speciāla atpakaļgaitas ūdens ieeja boilerī), tad no paša pieredzes neieteiktu taisīt recirkulāciju. Man pašam ir divas recirkulācijas sistēmas:
1. Ar 200 l kombinēto boileri, kas nav paredzēts recirkulācijai. Recirkulācijas atpakaļgaita tiek laista atpakaļ boilerī pa aukstā ūdens ieeju. Un relatīvi īsa un maza tilpuma recirkulācijas sistēma.
2. Ar 300 l kombinēto solāro boileri (uzlikts, jo nākotnē paredzēta iespēja uzstādīt saules kolektoru), kas paredzēts recirkulācijai. Samērā gara recirkulācijas sistēma ar visai lieliem dvieļu žāvētājiem.
Secinājums: 1. sistēma recirkulācijas režīmā patērē daudz vairāk enerģijas, jo karstais recirkulācijas atpakaļgaitas ūdens visu laiku tiek kults kopā ar auksto ūdeni boilera apakšējos slāņos. 2. sistēma ir ekonomiskāka, jo atpakaļgaita tiek ievadīta boilerī ap 1/3 no augšas. Netiek sakults ar auksto ūdeni.
Tāpēc 1. gadījumā recirkulācijas sistēma netiek lietota, jo sanāk pārāk dārgi. Jāpiecieš nekomforts un jāgaida, kamēr atnāk karstais ūdens.
Tāpēc, ja boileris nav paredzēts recirkulācijai, izdevīgāk būs izvēlēties kādu citu apkures veidu. Elektrisko eļļas radiratoru vai pie sienas liekamu paneli-konvektoru. Būs arī vieglāk regulēt telpas temperatūru.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.