UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Sausās toletes izbūve par slapjo
Autors:
ar4us
()
Datums: 26/04/2011 11:04
Laukos ir vienstāva ģimenes māja, kur ir sausā tolete gribētu izbūvēt slapjo, bet ir diezgan augsti gruntsūdeņi 1,70m un netālu no mājas ir zivju dīķis apmēram 35-50m.
Saimnieciskie ūdeņi no mājas iet uz nosedum aku caur dārzu un drenējās tālāk pa zemi 10-15m no tā paša dīķa(līmeneis deļ dīķa ari tur ir, kādu metru augsts).
Kā man darīt???
Lūdzu zinošu cilvēku padomus, jo gribētu izbūvēt oficiāli,lai māju ar spētu kādreiz pārdot(varbūt).
Saimnieciskie ūdeņi no mājas iet uz nosedum aku caur dārzu un drenējās tālāk pa zemi 10-15m no tā paša dīķa(līmeneis deļ dīķa ari tur ir, kādu metru augsts).
Kā man darīt???
Lūdzu zinošu cilvēku padomus, jo gribētu izbūvēt oficiāli,lai māju ar spētu kādreiz pārdot(varbūt).
Re: Sausās toletes izbūve par slapjo
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 26/04/2011 12:40
Ej uz būvvaldi, kur droši vien Tevi nosūtīs uz Vides pārvaldi pēc tehniskajiem noteikumiem. Tajos tad arī būs pateikts, ko jā, ko nē.
Autors:
specs
()
Datums: 27/04/2011 22:26
"tUAlete"!!!
1.7m ir ļoti zems gruntsūdens. Ir pieredze, ka tualete, t.i. rezervuārs ar "ūsām", darbojas uz nebēdu vietā, kur gruntsūdens svārstās no 20-50cm. Protams, vannā lietainā laikā nevajag iet, bet tualetei ir vairāk kā pietiekoši.
1.7m ir ļoti zems gruntsūdens. Ir pieredze, ka tualete, t.i. rezervuārs ar "ūsām", darbojas uz nebēdu vietā, kur gruntsūdens svārstās no 20-50cm. Protams, vannā lietainā laikā nevajag iet, bet tualetei ir vairāk kā pietiekoši.
Autors:
aaaa
()
Datums: 27/04/2011 22:45
"Tualete" izklausās franciski. Tieši tāpēc latviešu valodā ir burts o (uo), un nevis o (ō), kā visās citās valodās. Tā kā, latviski lasot uzrakstīto, varbūt pat "tolete" būtu tuvāk īstenībai.
Autors:
ar4us
()
Datums: 28/04/2011 12:18
Varbūt kāds var atsūtīt piedāvajumu šiem darbiem un pakonsultēt ko,kā labāk darīt.
paldies.
paldies.
Autors:
specs
()
Datums: 28/04/2011 22:48
aaaa Wrote:
-------------------------------------------------------
> "Tualete" izklausās franciski. Tieši tāpēc
> latviešu valodā ir burts o (uo), un nevis o
> (ō), kā visās citās valodās. Tā kā,
> latviski lasot uzrakstīto, varbūt pat "tolete"
> būtu tuvāk īstenībai.
Ko vēl neizdomāsi... Ir tāda lieta kā gramatika un pareizrakstība, lai kādam nesāktu likties, ka kaut kas skan ne tā kā gribas/liekas. Ja Latgales pārstāvis rakstīs vārdu kaķis kā "kakis" tev arī liksies, ka ir ok?
-------------------------------------------------------
> "Tualete" izklausās franciski. Tieši tāpēc
> latviešu valodā ir burts o (uo), un nevis o
> (ō), kā visās citās valodās. Tā kā,
> latviski lasot uzrakstīto, varbūt pat "tolete"
> būtu tuvāk īstenībai.
Ko vēl neizdomāsi... Ir tāda lieta kā gramatika un pareizrakstība, lai kādam nesāktu likties, ka kaut kas skan ne tā kā gribas/liekas. Ja Latgales pārstāvis rakstīs vārdu kaķis kā "kakis" tev arī liksies, ka ir ok?
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 29/04/2011 08:13
> Ir tāda lieta kā gramatika un pareizrakstība...
> Ja rakstīs "kakis"...
Man, piemēram, tīri labi patīk vārdi "kakis" un "zakis".
Arī "sunis". Bērni, kam vēl ir nesamaitāta valodas izjūta, nesaprot, kas tas par apcirptu vārdu "suns".
> Ja rakstīs "kakis"...
Man, piemēram, tīri labi patīk vārdi "kakis" un "zakis".
Arī "sunis". Bērni, kam vēl ir nesamaitāta valodas izjūta, nesaprot, kas tas par apcirptu vārdu "suns".
Autors:
ar4us
()
Datums: 29/04/2011 11:38
Vienstāvs varbūt ej un apspried to valodu forumaos, kur tev latvietim paskaidros kapēc ir tā nevis savadāk!!!
Autors:
ar4us
()
Datums: 29/04/2011 11:42
[enfriho.ls.lv]
Pēc šitādas iztekošos ūdeņus var laist grāvī, vai zemē.
khe,
cik man varētu izmaksēt tādas attīrīšanas uzstādīšan atrodos 60 km no Rīgas
Pēc šitādas iztekošos ūdeņus var laist grāvī, vai zemē.
khe,
cik man varētu izmaksēt tādas attīrīšanas uzstādīšan atrodos 60 km no Rīgas