UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Karstā gaisa vadi.....zem grīdas.
Autors: palsa ()
Datums: 17/05/2011 12:49

Sakiet lūdzu, vai tas būtu pareizi, un vai var tā taisīt, ka karstā gaisa vadus NOIZOLĒTUS no kamīna, laistu nevis pie griestiem, bet zem grīdas, un arī izejas gals būtu pie grīdas. Kā Jūs domājat? Vai tam būtu jēga un vai tas būtu labāk nekā, ja caurules iet pie griestiem?

Re: Karstā gaisa vadi.....zem grīdas.
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 17/05/2011 12:57

Piebalgā tādas "siltās grīdas" (dūmeja no attālas apkures ierīces uz centrālu skursteni) vēl ir saglabājušās, esmu laikam arī bildes licis.

Re: Karstā gaisa vadi.....zem grīdas.
Autors: palsa ()
Datums: 17/05/2011 13:35

Tak ne jau dūmu vadu (skursteni) zem grīdas laist, bet gan siltā gaisa caurules....

Re: Karstā gaisa vadi.....zem grīdas.
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 17/05/2011 13:41

Kā karstais gaiss kustēties - pats no sevis?

Re: Karstā gaisa vadi.....zem grīdas.
Autors: Didzisp ()
Datums: 17/05/2011 14:38

Nav gan dzirdēts, ka siltais gaiss pats labprātīgi ietu uz leju:) Ja apkures kamīns atrodas teiksim pirmajā stāvā, bet apsildīts tiek otrais stavs, tad kapēc nē. Trubas i izolēt nevajag, būs siltā grīda :)
Ar dūmu cukām, tā ir cita lieta. Ja skurstenis pietiekami garš, tad izvils dūmus no krāsns arī pa pagrīdi, bet siltam gaisam tas neder.

Re: Karstā gaisa vadi.....zem grīdas.
Autors: aaaa ()
Datums: 17/05/2011 14:46

Puse Amerikas, liekas, sildās ar silto gaisu, kas savilkts pa pagrīdi. Kāda vēl pašplūsma - gaismu no spuldzēm taču mēs visi lietojam, kāpēc tad elektrības lietošana apkurē vienkārša ventilatora paskatā būtu kaut kas tik ārprātīgs? Tad visi datori un TV ātri jāaprīko ar kājminamiem ģeneratoriem un lampas jāaizstāj ar skaliem, jo sveces jau ir pārāk modernas. Man liekas, te tiek mati skaldīti ar to apkures neelektrizēšanu, smieklīgiem jau arī nevajadzētu palikt. Visi tie mūžigie teksti, ka gribu apkuri, bet cirkulācijas sūkni ne pa kam negribu man liekas biku kukū.

Re: Karstā gaisa vadi.....zem grīdas.
Autors: :-/ ()
Datums: 17/05/2011 15:14

Kurā klimatiskajā joslā atrodas tā "puse Amerikas"? Izbūvējot dūmu cukas par apsildes kanāliem ir jāparūpējas lai tas būtu iespējams regulāri tīrīt. Pie tam sodrejas visvairāk krāsies tieši horizontālajā daļā. Gaiss vispār nelabprāt kust horizontāli, kur nu vel siltais uz leju.

Re: Karstā gaisa vadi.....zem grīdas.
Autors: palsa ()
Datums: 17/05/2011 15:21

Tiks iegādāts granulu apkures kamīns, kuram ir iebūvēts karstā gaisa ventilators, un jau rūpnieciski paredzēts ka var pievienot 2 karstā gaisa vadus. Izejas ir kamīna aizmugurē. Jāapkurina pirmais stāvs. Jautājums: vai var laist izolētus karstā gaisa vadus zem grīdas, jeb obligāti jālaiž pie griestiem... Pēc fizikas domājams, ja laidīšu zem grīdas, būs labāka gaisa apmaiņa telpā - siltāks, nekā ja laidīšu pie griestiem...... vai pareizi?

Re: Karstā gaisa vadi.....zem grīdas.
Autors: aaaa ()
Datums: 17/05/2011 15:44

Pilnīgi pareizi, tā viņus amīši arī laiž - zem grīdas. Par dūmeju laišanu zem grīdas - vai te kāds ir aizkavējies viduslaikos kādā klosterī? Runa ir par silto gaisu, ne par dūmiem! Tikai, ja liec gaisa vadus, neaizmirsti, ka, jo lielāks vada diametrs, jo mazāka tā pretestība, troksnis, efektīvāk pārvietosies siltais gaiss. Tāpēc viņus lielveikalos laiž pa gaisu, jo tādu diametru pabāzt zem zemes nav joka lieta. Ja gaisa kustību nodrošina ventilators, tad ir pilnīgi vienalga, pa kurieni un kādas formas ir paši vadi. Līdzīgi kā ūdeni - ir taču starpība, vai to pumpē, vai tecina paštecē.

Re: Karstā gaisa vadi.....zem grīdas.
Autors: lee ()
Datums: 17/05/2011 20:17

Vienā mājā ko remontēju bija arī kamīnmeistari, lika ne tikai pa grīdu, bet arī pa sienām un griestiem, visur kur varēja. Cirkulāciju nodrošina speciāls ventilātors, kurš automātiski ieslēdzas, kad gaisa t sasniedz 45 vai 90 grādus, atkarībā kā ieregulē. Svarīgi bija tos vadus ļoti rūpīgi izolēt dēļ ugunsdrošības, jo kokam tuvumā nedrīkst atrasties objekti, kas pārsniedz 80 grādus, it kā jau nedeg bet sākas koksnes izžūšana zem normāla mitruma līmeņa un kaut kādi 1 līmeņa sadegšanas produkti. Protams, ja gribas uz pašplūsmu, tad visiem vadiem jābūt tikai augšupejošiem, pašam mājā ir iebūvēts viens vads no kamīna kuram galā liekums ir uz leju ~20cm un ārā nenāk praktiski nekas.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.