UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ventilācija ar rekuperāciju privātmājai
Autors: igaunis ()
Datums: 15/06/2011 21:17

Sakiet lūdzu vai kāds var ieteikt uzņēmumu ,kurš kvalitātī un par samērīgu samaksu var ierīkot ventilāciju (ar rekuperāciju)privātmājai-jaunbūvei?

Vai kāds var minēt pēc pieredzes aptuvenās izmaksas un vai vispār šāda ventilācija privātmājai ir nepieciešama?

Re: Ventilācija ar rekuperāciju privātmājai
Autors: protuprotu ()
Datums: 15/06/2011 22:36

firma Ventair

Re: Ventilācija ar rekuperāciju privātmājai
Autors: JanisJanis ()
Datums: 21/06/2011 17:36

Izlem labi. Jo ar rekuperatoriem nav tik vienkārši. Vari uzlikt prasto iekārtu ar elektrisko tenu. Loģiski ieraudzīsi elektrības rēķinu un mašīnu izslēgsi. Vari atkal pirkt PAUL ventmašīnu ar 85+% rekuperāciju bez piesildīšanas, bet tā Tev ziemā mūžīgi sasals. Jo efektīvā rekuperatorā veidojās kondensāts, kas tad arī sasalst. Vari rakstīt man uz e-pastu un varu Tev piedāvāt eksperimentālo pasīvo ēku ventmašīnu ar īpašu mitruma rēģeneratoru. Tas telpas mitrumu atgriež atpakāl telpā un rekuperatorā nemaz nelaiž iekšā. Šīs ziemas aukstumā mums tā AHU nostrādāja bez saslašanas visus -25'C bez problēmām. Mans e-pasts energodata at energodata lv.

Re: Ventilācija ar rekuperāciju privātmājai
Autors: VK ()
Datums: 22/06/2011 09:12

Man ir rotācijas tipa rekuperators bez papildus sildelementa. darbojās jau divas ziemas. Pirmajā ziemā ieplūdes reste pie ārsienas vienu rītu bija tā aizsarmojusi, ka nācās noņemt. šobrīd stāv rupja reste - 1x1 cm acīm, un problēmu nav.

Līdz šim rekuperators nekad nav aizsalis, un takā pat pie -31 grāda ārā iekšā nāca virs +9 C, tad neredzu vajadzību papildus piesildīšanai.

Rotācijas tipa rekuperatoriem nav kondensāta novadīšanas, jo gaisa mitrumu tas atgriež atpakaļ telpā.

Teorētiski rotācijas rekuperators nedaudz sajauc izejošo gaisu ar ieplūstošo (~5%), bet tas mājā notiek visu laiku un nesaskatau tur kādu problēmu.

Man ir REGO 400. Ja nekļūidos, tad tagad tas saucās savādāk.

Re: Ventilācija ar rekuperāciju privātmājai
Datums: 22/06/2011 13:34

Jebkurā gadījumā rekuperācijas iekārtas uzstādīšana sākas ar 3500 LVL, neieskaitot paralēli papildus celtniecības risinājumus...un nedod dievs, ka iekšējā apdare Jums jau ir... ;=)))

Bet ir viena, bet būtiska nianse, par ko klusē tie ventilācijas iekārtu izplatītāji - rekuperācijas iekārtas efektīvi var strādāt tikai siltajā Eiropas klimatā, kad ziemā ārā nav augstāk par 0²C.
Savadāk Jums sanāks tērēt uz elektrības piesildi visu ziemu - tas ir ienākošā gaisvadā pirms rekuperatora...bet elektrība savukārt labi maksā... ;=)))

Es pats priekš sevis interesējos par rekuperatoriem un sarakstījos pa tiešo ar rūpnīcām - vācu, holandu, dāņu...
Visi nez kāpēc negribēja garantēt rekuperāciju zem -5 vai -10²C...jo visas eiropas ražojuma iekārtas arī domāts eiropai... ;=)))

Savukārt krievu tirgū es dabūju vēl vienu būtisku informāciju par šādām centralizētām ventilācijām - visi gaisa vadi, kuru Jums būs pa visu māju simtiem metru, ar laiku (2-3 gadu laikā) aizserējas ar putekļiem, neskatoties uz pašā rekuperatora filtriem...un šeit Jums jau neviens nevarēs palīdzēt - Jūs elposiet ar šādu putekļaino "svaigo gaisu"... ;=)))

Tātād domājiet, kungi, paši !!!....

Re: Ventilācija ar rekuperāciju privātmājai
Autors: DsKs ()
Datums: 22/06/2011 13:41

Garamgājējs,esi aizkavejies kada 2007 gada ... majai uz nepilniem 200 kavdaratiem rekuperacijas iekartu var sameklet par nepilniem 1000 latiem un pat ne lietuvas izpildijuma,starpcitu Systemair palaidis jaunu seriju ar loti augstu atguves koeficientu un cena ir loti laba ... dzekus kas jedz no ventilacijas var sameklet,instalacijas materialus iebrauc Amalv-aa un noperc,sakot ar gaisa vadiem,restem,troksnu slapetajiem,difuzoriem,utt. ... vel lati 500 ... darbs ... paris dzeki nedelas laika savilks ... attiecigi vari parekinat cik viniem maksat par so laiku

Re: Ventilācija ar rekuperāciju privātmājai
Autors: DsKs ()
Datums: 22/06/2011 13:42

un sildisanas privatmaja ar kaloriferu nav nepieciesama,parbaudits ofisa,visu ziemu iekarta griezas bez kalorifera uz pilnu un pat minus 15 grados ... temperaturas starpiba paris gradi

Re: Ventilācija ar rekuperāciju privātmājai
Autors: JanisJanis ()
Datums: 22/06/2011 18:17

Jā rotācijas rekuperators tiešām mitrumu atgriež atpakaļ telpā. Bet rotācijas rekup. lietderības koeficients ir gaužām maziņš. Ja var atļauties telpā pūst iekšā ziemā mazāk par 9'C, tad OK. Man gan māc šaubas par kondensātu uz gaisa vadiem. Ja rekuperēt tad rekuperēt nopietni, citādi labāk atvērt logus. Rekuperators galvenokārt vajadzīgs ēkās, kurās siltuma patēriņš paredzēts zems.

Re: Ventilācija ar rekuperāciju privātmājai
Autors: VK ()
Datums: 22/06/2011 20:29

Ja pie āra gaisa -30C iekšā nāk +9, tad lietderības koeficients ir ap 80%, kas ir arī rūpnīcas dokumentos.

Es mājā liku ventilācijas iekārtu ar rekuperatoru lai gaisa apmaiņa ap 150-200 m3/h nebūtu ar temperatūru -30C. Apkurei izmantoju silumsūkni.

Pamatprincips būvējot māju ir uztaisīt plēves kulīti, kurā lai nebūtu jāelpo savs pirdiens taisa caurumus ventilācijai. Pieplūde ir tikai guļamistabās un viesistabā, visur citur atsūkšana.

Rekuperators pamatā iet mazākajā ātrumā, bet ja ejam pirtī vai ir ciemiņi, tad slēdzu vidējo vai lielāko ātrumu.

Pirku Amalvā Lietuvā, jo letiņi par to pašu 2008. gādā prasīja par Ls 500 vairāk.

Re: Ventilācija ar rekuperāciju privātmājai
Autors: al ()
Datums: 23/06/2011 09:01

Kas ir Amalv, kur atrast?

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.