UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Smērējas skārda jumts no skursteņa
Autors: Garaizz ()
Datums: 23/06/2011 14:06

Labdien.

Pēc sezonas kurināšanas ar kamīnu kas pieslēgts pie CA, Skurstenī iekšā ir čaula.

Viss skārda jumts skursteņa rajonā palicis brūns.

Nācās kurināt ar paslapju malku.

Kas tam varētu būt par iemeslu, un vai ir jēgas skursteni pagarināt par metru un tā lielā jumtiņa vietā likt maziņu? Ir aizdomas ka dēļ tā lielā jumtiņa tas vss.

[fotki.lv]
Paldies.

Re: Smērējas skārda jumts no skursteņa
Autors: khe ()
Datums: 23/06/2011 14:37

Vai iemesls nevarētu būt kondensāta veidošānās uz jumtiņa iekšpuses? Iedomājos kvadrātveida jumtiņu uz 4kājām, kas dubults. Uz augšu četrstūra piramīda, kam pievalcēta minimāli izliekta uz leju, uz cukas centru apakša, lai kondensāta piles pilētu atpakaļ skurstenī, bet nokrišņi notecētu uz jumta...

Re: Smērējas skārda jumts no skursteņa
Autors: Garaizz ()
Datums: 27/06/2011 20:33

Paldies,

Cik liela varētu būt problēma ja ievadīšu šo kondensātu atpakaļ skurstenī, ja man apakšā nav kondensāta savākšanas trauks?

Man chaula ir vecā skurstenī un apakšējais gals ir vaļā un kondensāts atiecīgi satecētu skursteņa kājā.

Vai tas ka es uzliktu vēlvienu metru uz augšu, uzliktu mazo apaļo taisno jumtiņu, atstātu savu veco skārda jumtu, tikkai izgriestu tajā caurumu lai trubu palaistu uz augshu?

paldies.

Re: Smērējas skārda jumts no skursteņa
Autors: aaaa ()
Datums: 27/06/2011 20:41

Man tāpat ir kamīnkrāsns, kurinu jau 2. ziemu, jumtiņa nav un tādu par piemaksu nekad neliktu. Novāc to mēslu un visas problēmas atrisināsies - tikai atstāj ķieģeļu skursteņa aizsardzībai tādu bleķa maliņu ap pēdējo mūrējuma rindu, lai ūdens netek virsū ķīeģeļiem un nesūcas tajos, tos bojājot. Jumts izskatās pēc cinkota un nekrāsota bleķa. Ja tā, tad elementāri - malkas, īpaši slapjas, dūmgāzes ir skābas - satur organiskās skābes. Cinks ir absolūti skābes neizturīgs pasākums, jo pat vājas organiskas skābes, kā etiķskābe to šķīdina grabēdamas. Tas arī notiek - skābais "lietus" no skursteņa jumta pil uz bleķi un to bojā. Ar steigu vāc to ērmu nost un krāso jumtu, citādi būs caurums viens un divi. Krāsa cinkam pa virsu, starp citu, lieliski pasargās no skābēm.

Re: Smērējas skārda jumts no skursteņa
Autors: Garaizz ()
Datums: 09/07/2011 10:18

Paldies,

Vēl tomēr palika daži neatbildeti jautajumi.

* Ja kondensātu ievada atpakaļ skurstenī (nav kondensāta savākšanas trauks) tas vienkārši satecētu skursteņa kājā, kuru varu cik vien vajag iztīrīt.

* uz trubas uzlikt mazo jumtiņu lai lietus nelīst? vai labāk atstāt tukšu?

[www.viss.lv] Tikkai taisns tas jumtiņš man ir.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.