UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 4
Re: Elektrības slodzes palielināšana - kā atšķiras iespējamās opcijas?
Autors: kkk ()
Datums: 21/07/2011 08:41

Tieši tā - "viņi" darbojas līdz skaitītājam. Viņu "paredzamās darbības" var minēt tikai tīri teorētiski, jo infrastruktūra un tas vai tīkla daļā, pie kā esi pieslēgts ir rezerves jauda ir zināms tikai viņiem (pat ne LE, bet sadales tīkliem)

Kā jau te norādīja - viņu darbības pieslēguma jaudas palielināšanai var būt gan tikai ievades automāta nomaiņa uz atbilstošiem ampēriem, gan pieslēguma kabeļa maiņa (piem. no 1f uz 3f) gan kautkādas LE tīkla daļas rekonstrukcija (ko diez vai gribēsi apmaksāt).

To, ka "viņi" tev tā uzreiz nenoskaitīs ko un kā darīs, ja tu izvēlēsies vienu no n-tajiem pieslēguma variantiem, var saprast - nejau klientu apkalpošanas centra darbinieks to zin. Galu galā tikai tad, kad "viņi" zin KO VAJAG viņi var noskaidrot vai tas ir iespējams, projektēt/tāmēt utt. Un to nedara KAC, bet sadales tīkli. Droši vien bezjēgā izstrādāt variantus tāpēc ka viens cilvēks pats nezin ko grib, viņiem ir par lielu čakars.

Es arī centos būt baigi gudrais un taisot vienu jaunu pieslēgumu, pieslēguma jaudu pieprasīt kā "maksimālo pieejamo". Neparakstījās, prasīja lai es iesniegumā definējot savas prasības un tad izskatīšot. Arī loģiski - nafig viņiem būtu jārezervē man lieka jauda (un ja es nesaku, ka man toč vajag, jo nevaru iztikt, tātad nevajag), kas varbūt noderēs kaimiņam, kad viņš izdomās gateri garāžā uztaisīt.

Vārdu sakot - beidz lekties un precizē jautājumu, savādāk nevar saprast kas tevi interesē. Tici man, neesi nekāda pasaules naba, lai visiem baigi interesētu cik tev spuldzītes.

Re: Elektrības slodzes palielināšana - kā atšķiras iespējamās opcijas?
Autors: alise34 ()
Datums: 21/07/2011 09:40

lala, kāpēc tu tik briesmīgi baidies aizpildīt to pieteikumu? Ieraksti kaut ko aptuvenu - te jau cilvēki minēja ciparus. Tad Latvenergo nedēļas laikā atsūtīs tāmi, tur būs tāmes sagatavotāja telefons - varēsi piezvanīt un aprunāties. (mēs tieši tā darījām - sākotnējā tāme bija uz 3000 Ls, beigās pasākums izmaksāja vien 180 Ls.)

Re: Elektrības slodzes palielināšana - kā atšķiras iespējamās opcijas?
Autors: lala ()
Datums: 21/07/2011 14:06

Es nebaidos - jau iesniedzu pieteikumu, lai izkalkulē maksimālo uz vienu fāzi, bet es nevaru tak sniegt 7 pieteikumus, lai redzētu, kas kurā variantā notiek :) Problēma tāda, ka patiesībā vajag vairāk kā var dabūt ar 1 fāzi un nav tūkstoši ko maksāt. Reāli būtu skaisti, ja Latvenergo darbinieki spētu vienkārši pateikt kāds slodzes palielinājums ir iespējams no tuvākā lielā sadales punkta (es starp citu negāju uz KAC, bet sūtīju e-pastu Sadales tīkliem, bet ideja tā pati - viņi acīmredzot ir ieviesuši sistēmu, kur meitenes pāradresē jautājumus liekot aizpildīt iesniegumus, nevis atbild).

Kas mani interesē es jau teicu - ar ko atšķiras viņu piedāvātās opcijas. Izvēršot sākotnējo domu - piemēram, kā jau teicu man tagad ir 1 fāze 16A, ja es prasu slodzes palielinājumu vai viņi vienkārši palaidīs pa vadiem vairāk? Ja viņiem tomēr jābūvē jauna līnija vai ir izdevīgāk uzreiz prasīt, lai liek trīs fāzes? Ja liek trīs fāzes vai būtu liela atšķirība vai es prasu 16A vai 40A? Vai tad, ja es paprasītu, teiksim 3x25A un vēlāk saprastu, ka vajag 3x32A būtu dārgi palielināt (t.i. vai ir labāk prasīt vairāk uzreiz)? Un tīri no personīgajām vajadzībām - ja ņem tās trīs fāzes iekšā mājā ir jāpārvelk vadi vai arī var kaut kā palaist visu pa esošajiem? (pieņemsim, ka

Re: Elektrības slodzes palielināšana - kā atšķiras iespējamās opcijas?
Autors: kkk ()
Datums: 22/07/2011 11:03

lala Wrote:
-------------------------------------------------------
> Izvēršot
> sākotnējo domu - piemēram, kā jau teicu man
> tagad ir 1 fāze 16A, ja es prasu slodzes
> palielinājumu vai viņi vienkārši palaidīs pa
> vadiem vairāk?

Ja vadi atļaus, gan jau palaidīs.

> Ja viņiem tomēr jābūvē jauna
> līnija vai ir izdevīgāk uzreiz prasīt, lai
> liek trīs fāzes?

To vai tas ir izdevīgāk izmaksu ziņā tāpat tev pateiks tikai "viņi", bet nu es noteikti prasītu 3f. Galu galā tas prasītu no viņiem tikai citu pievadkabeli (un neesmu vispār dzirdējis, ka tagad kautkur liktu jaunu kabeli priekš 1f).

> Ja liek trīs fāzes vai būtu
> liela atšķirība vai es prasu 16A vai 40A?

Kā jau minēts, tas atkarīgs no tā kādas izmaiņas nepieciešamas tīklā. Ja apakšstacijā jaudas pietiek, un vienīgais kas atšķirās ir kabelis līdz tavam skaitītājam, tad tās ir pupu mizas. Ja apakšstacijā vairs priekš tevis 40A nav, nu tad par to labāk vispār nedomāt.

> Vai tad, ja es paprasītu, teiksim 3x25A un vēlāk
> saprastu, ka vajag 3x32A būtu dārgi palielināt
> (t.i. vai ir labāk prasīt vairāk uzreiz)?

Sk. iepriekš. Ja apakšstacijā jaudas pietiek un kabelis ir pietiekami resns, tas nemaksās praktiski neko (ievades automāta maiņa un plombēšana). Pieejamo jaudu tu neietekmē, panākt, ka tev ierok kabeli ar rezervi tu gan jau vari sarunājot ar darbu izpildītāju.

> Un
> tīri no personīgajām vajadzībām - ja ņem
> tās trīs fāzes iekšā mājā ir jāpārvelk
> vadi vai arī var kaut kā palaist visu pa
> esošajiem?

Nu tak atkarībā no tā, kā savilkti vadi mājā. Ja tev nav kautkādas elektrības kastes kurā sanāk vadi no patērētāju grupām ko tu varētu sadalīt pa fāzēm, bet ir tikai viens vads, kas pievienojas pie ienākošā un aiziet pa māju nezinkādā veidā, tad bez vismaz daļējas pārvilkšanas, lai sadalītu pa fāzēm, laikam neiztikt.



Re: Elektrības slodzes palielināšana - kā atšķiras iespējamās opcijas?
Autors: Dzindzis ()
Datums: 22/07/2011 11:09

Un vispar slodzes palielinasana tagad nav stilaa. Visi cinas par slodzes samazinasanu :))

Re: Elektrības slodzes palielināšana - kā atšķiras iespējamās opcijas?
Autors: Viesturs470 ()
Datums: 22/07/2011 12:48

Redz kas notiek kad cilvēks fiziku nav mācijies !

Vēl ir tāds teiciens ka nav nekas pastāvīgāks kā pagaidu ! Ar to es gribu teikt ka nav ko daudz prātot kā būtu ja būtu !
Ja ir kādas vajadzības tad tās vajag formulēt un pie tām tad arī palikt. Dzīve ir parāk dinamiska un situācija arī el piegādātājam mainās ne pa diemāb bet stundām, jo kamer tu ilgi prātosi trīs tavi kaimiņi būs jau pieprasījumus uzrakstījuši un visas iespējamām rezerves panēmuši un tad tev točno iznāks pats dārgākais variants - ne tikai kabeli mainīt bet arī magistrālo līniju transformātoru un vidēja sprieguma līniju !




Re: Elektrības slodzes palielināšana - kā atšķiras iespējamās opcijas?
Autors: lala ()
Datums: 22/07/2011 16:37

Man skolā patika fiziku mācīties, bet kurš spēj visu atcerēties... :) Attiecībā uz augstāk teikto par īpašajām elektrības kastēm - man ir drošinātāji katrs uz pusmāju, tāpēc secinu, ka viss jau ir sadalīts uz pusēm un, tad laikam var katrai pusei likt vienu fāzi un tad skatīties kur trešo palaist? Un vai vecajos vados neradīsies pārslodze?
P.S. A kāda jēga no slodzes samazināšanas? Jāmaksā jau par patērēto elektrību

Re: Elektrības slodzes palielināšana - kā atšķiras iespējamās opcijas?
Autors: EjTakTu ()
Datums: 22/07/2011 21:50

Jāsaprot, ka pārslodze rodas nevis no drošinātāju lieluma, pienākošo fāzu skaita, un pieslēguma veida, bet gan no tā ko pats galā piekārsi. To, ko Tu kar galā arī ir slodze. Jo vairāk piekārsi, jo lielāka slodze. Jo lielāka slodze jo ātrāk griežas skaitītājs un karst vadi. Jo ātrāk griežas skaitītājs, jo Tu vairāk maksā. Tu esi apmaldījies trijās priedēs un saputrojies pašos pamatos. Kamēr to nesapratīsi neviens latvenergo, neviens forums Tev palīdzēt nevarēs...

Re: Elektrības slodzes palielināšana - kā atšķiras iespējamās opcijas?
Autors: zihers ()
Datums: 23/07/2011 14:47

Ieteiktu pieaicināt kādu elektrocilvēku, jo savādāk, kā jau tika pieminēts, sākas priežkopība.

Re: Elektrības slodzes palielināšana - kā atšķiras iespējamās opcijas?
Autors: lala ()
Datums: 24/07/2011 03:31

zihers Wrote:
-------------------------------------------------------
> Ieteiktu pieaicināt kādu elektrocilvēku, jo
> savādāk, kā jau tika pieminēts, sākas
> priežkopība.

Tika mēģināts konsultēties ar elektriķi, kas bija atsaukts novērst biš citu problēmu, viņš atzīmēja, ka šitāda jauda nav nopietna un ieteica kā fikso risinājumu uzlikt 25A korķus, bet par pārējo interesēties Latvenergo

Pašreizējā: 3 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********         **  **        **     **  **    ** 
 **     **        **  **        **     **  ***   ** 
 **     **        **  **        **     **  ****  ** 
 ********         **  **        **     **  ** ** ** 
 **         **    **  **        **     **  **  **** 
 **         **    **  **        **     **  **   *** 
 **          ******   ********   *******   **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727