UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Ventilācija
Autors: mark ()
Datums: 29/07/2011 13:41

Labdien!

Sakiet lūdzu, kāda būtu vispiemērotākā ventilācijas sistēma brīvdienu mājai? Vārds brīvdienu jau saka priekšā, ka māja netiks izmantota katru dienu... tātad-kā nodrošināt labu klimatu iekštelpās arī tajā laikā, kad neviens tur neuzturas, lai nav tā, ka atbrauc atpūsties, atver nama durvis vaļā un virsū gāžas piesmakuša gaisa mākonis.

Re: Ventilācija
Autors: aaaa ()
Datums: 29/07/2011 14:51

Neliels nosūces ventilators kaut kur mājas vienā galā, vai abos galos un svaigā gaisa ieplūde kaut kur mājai pa vidu (kaut vai caurums sienā ar režģi priekšā). Ventilators strādā visu laiku, elektrības patēriņš simbolisks.

Re: Ventilācija
Autors: mark ()
Datums: 29/07/2011 15:55

Bet kas piemēram notiek vasarā, kad gribas vēsu klimatu? Diezvai šāda ventilācija spēs nodrošināt vajadzīgos apstākļus. Tad jau šķiet, ka tomēr nepieciešams iekartot gaisa vadus ar visiem agregātiem...

Re: Ventilācija
Autors: aston ()
Datums: 30/07/2011 19:36

Mums vasara ir 2 nedēļas. Ventilācija ir svarīga, kad iekšā un ārā ir vienādas temperatūras. Tad konvekcija nenotiek. Faktiski, neventilējas. Tā, kā tagad. 20 W ventilators pa piecīti to visu atrisina. Tikai, guļot un prom ejot, jāizslēdz, jo tie ir poļu vai ķīniešu ražojumi......., kas var aizdegties.

Re: Ventilācija
Autors: uldisj ()
Datums: 09/08/2011 21:01

Normli buētai mājai tāda probēma nepastāv. Lai nodrošinātu vajadzīgo klimatu, iespējami dažādi varianti un to jau nosaka konstrukciju tips, materiāls, lai vispār saprastu, kāda ir mājiņai konstrukciju fizika un tad jau arī risinājumu var rast, sākot ar iepriekšminēto un beidzot ar nopietnākām lietām:)

Re: Ventilācija
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 09/08/2011 21:08

Programmējams ventlators: pirmdien-trešdien un vēsākā laikā arī citās dienās vēdina dienas vidū, kad vissausākais, bet karstā laikā nedēļas beigās - pa naktīm.

Re: Ventilācija
Autors: aaaa ()
Datums: 09/08/2011 21:59

Neko tur nevajag programmēt - ventilācijai jābūt kā pie svensoniem - 24/365 - kolosālākais gaiss mājās garantēts - faktiski svaigs āra gaiss visu laiku un visās telpās. Ziemā, protams, baigais sausums iekštelpās garantēts, bet no tā tāpat ir grūti izbēgt. Es savējo ziemā vienkārši slēdzu ārā - upurējot gaisa kvalitāti energotaupīšanas un mitruma vārdā.

Re: Ventilācija
Autors: JanisJanis ()
Datums: 10/08/2011 15:55

Vispiemērotākā ventilācija brīvdienu mājai ir "fortačka", kā Somijā un Zviedrijā. Tie ir tādi kā mazi lodziņi visa rāmja augstumā. No ārpuses nav redzams, ka tur kas atvērts. Man kaimiņam no padomju laikiem tāda ir. Vēlāk aizskriešu nobildēšu. Gaisa dzesēšanas nav ventilācija. Tas cits, bet sastīts stāsts.

Re: Ventilācija
Autors: Didzisp ()
Datums: 10/08/2011 16:02

Vot tā i nespēju saprast, kam jums pilna māja ar tiem "karlsoniem" un vadibas automatiku jāpieliek. Tak pilnīgi pietiek ar lieku cuku skurstenī un ventilacija gatava. Viss notiek dabīgi bes jebkādiem propelleriem. Kad māja izkurināta, tad ventilacija pilnigi bez elektrības darbojas. Vasarā pa dienu, protams, gaiss pa ventilācijas cuku necirkulē, bet nafig to arī vajag. Naktī atkal viss darbojas un dienas karstums no mājas tiek "izsūkts". Nu priekš kam vajag piespiedu ventilaciju?

Re: Ventilācija
Autors: aaaa ()
Datums: 10/08/2011 17:11

Cuka mājas vidū nav nekāda ventilācija. Ventilācijas ideja ir, ka mājā notiek reāla gaisa apmaiņa - pa kautkurieni gaiss tiek iekšā un pa otru galu ārā. Ideālā gadījumā pieplūde ir mājas centrā un nosūce ir visās! mājas perifērijas telpās. Tad tiešām gaiss mainās. Dabiskā cuka ta velk, bet ļoti maz, salīdzinājumā ar piespiedu ventilāciju. Mājas tilpums ir daudzi simti m3, un, ja pa dabīgo cuku tie kubikmetri tiek apmainīti nedēļas laikā, tad no tādas ventilācijas nav pilnīgi nekādas jēgas. Piespiedu tomēr sūc simtiem m3 stundā un tā ir pavisam cita štelle.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  **    **  **     **        ** 
 **     **  **     **  ***   **  ***   ***        ** 
 **     **  **     **  ****  **  **** ****        ** 
 **     **  *********  ** ** **  ** *** **        ** 
  **   **   **     **  **  ****  **     **  **    ** 
   ** **    **     **  **   ***  **     **  **    ** 
    ***     **     **  **    **  **     **   ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727