UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Boilera pieslēgums pirts krāsnij
Autors: Pēterisz ()
Datums: 01/08/2011 12:02

Labdien,

Vasaras sākumā radās doma atjaunot pirtiņu laukos. Tad nu esmu uzstādījis pirtskrāni + boileri (taisīja abus man kādā metālapsdtrādes darbnīcā).

Principā arī visa sistēma ir jau saslēgta tikai vēlos pirms palaišanas pakonsultēties ar tiem, kas kaut ko līdzīgu darījuši, lai saprastu vai sistēma strādās. Lūdzu apskatiet skici šeit:

[www.freeimagehosting.net]

Varbūt variet pateikt kas nav kā vajag un kā būtu pareizāk.

Paldies,
Pēteris

Re: Boilera pieslēgums pirts krāsnij
Autors: Didzisp ()
Datums: 01/08/2011 12:33

Viss būs OK, šķil tik klāt :) Vienīgā vājā vieta ir tāda, ka pirtiņu nevar iekurināt bez ūdens un boileris atrodas neapkurināmos bēniņos. Ziemā būs jāņemās ar ūdens laišanu arā pie mazakajiem mīnusiem. Ja kāds teiks, ka var nosiltinat ūdens trubas, tad netici. Pie leileim mīnusiem jebkura truba, kurā ūdens nekustās, sasalst arī ar 200mm vates pakojumu :). Es boileri novietoju priekštelpā un sildu ar dūmgāzēm, kuras, vajadzības gadījuma, var nelaist caur to. Kad pirtiņu izmantoju citām vajadzībam, tad ziemā nav ūdens jāpilda sistēmā.

Re: Boilera pieslēgums pirts krāsnij
Autors: Pēterisz ()
Datums: 01/08/2011 13:05

Paldies par atbildi!

Ziemas gadījumā ir paredzēts loku uz boileri ar krāniem noslēgt un vienkārši pirms tiem ielikt trejgabalus (ir jau ielikti tikai skicē neparādīju) kas loku aizvada uz 200 L ūdens mucu, šajā gadījumā ir silts ūdens lielā mucā ko krāsns silda ar pašteci, kas ir labāk kā nekas, vismaz var pasmelt siltu ūdeni :) bet nu ziemā pārāk bieži nav paredzēts pirtiņu kurināt jo reti gadās aizbraukt, tāpēc tāds vienkāršs tas ziemas variants.
Paldies

Re: Boilera pieslēgums pirts krāsnij
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 01/08/2011 16:44

Es darītu tā - caur krāsni ūdeni nelaistu, bet antifrīzu (lai kaļķis nepiedeg kā tējkannā). Pašu tvertni pērtuvē pie griestiem, ziemā vēlākais nākamajā dienā jāiztukšo.

Karkass apkārt metāla pirts krāsnij
Autors: Vieesturs ()
Datums: 20/02/2012 23:37

Labvakar,
Esmu spiests pirkt metāla pirts krāsni, jo mūrēt manā gadījumā nevar. Esmu dzirdējis, ka ap metāla krāsni apmūrē apkārt ķieģeļus, lai gars maigāks un skābeklis telpā vairāk, akmeņi labak uzsilst... ko jūs domājat?

Re: Boilera pieslēgums pirts krāsnij
Autors: Didzisp ()
Datums: 21/02/2012 08:11

Apmūrēšana jau neuzlabos gaisu, jo tas vienalga ar pārkarsētu bleķa virsmu saskarsies. Otra problēma, metāla virsma pie tāda risinjāuma pārkarst un ātri izdeg. Lai kā arī būtu, ar bleķa krāsni nevar uzdzīt "vieglu garu", jo atklātus akmeņus principā nevar sakarsēt tādā temperatūrā, kādu var slēgtiem akmeņiem uzdzīt mūrētā krāsnī. Apliec apkār metāla ekrānu, vēl pa virsu koka ekrānu, pareizu ventilaciju un nekādus mūrus nevajadzēs. Nekurini tā, ka bleķis sarkans paliek un būs labi. Vislabak paviesojies dažādās pirtiņās un tad sapratīsi, kāds risinājums Tev vislabāk apmierina. Mani vismaz besija arā, ka kājas pērtuvē vienmēr aukstas, bet galva pārkarst un nav ko elpot. Veselu ziemu meklēu savu pirts variantu, kad pērtuvē visur vienāda temperatūra un svaigs gaiss. Man nepatīk mežonīgi augsta temperatūra un slapjā pirts arī nepatīk, bet katram jau savas vēlmes un patikšana.

Re: Boilera pieslēgums pirts krāsnij
Autors: kurmisz ()
Datums: 22/02/2012 11:54

Ir līdzīgs risinājums. DidziP ir taisnība. Jau 2 gadus siltinu trubas un kā -5-10, tā ar visu siltumizolāciju un regulāru pirtosanos salst ciet. Vienīgais risinajums - visās trubās kritums un notecināšana. Man boileris 120L ir pērtuvē, kura apvienota ar mazgāšanos telpu. Liels pluss ziemā, lieles siltuma akumulators. Dienas 3-4 uztur visā pirtī siltumu un labi žāvē. Tad gan pie sala jālaiž nost. Trūkums tavai shēmai ir sekojošs. Pārāk aukstais ūdens iet pa taisno čūskā iekšā. Var radīt bojājumus čūskaivai citur sistēmā. Arī caurules, pa kurām tek aukstais ūdens, ir jāizolē no karstā gaisa, savādāk stipri kondensējās virsmas, kad siltais gaiss tiek klāt.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **  ********   ******    **     **  **     ** 
 **  **  **  **    **  **    **   **     **  **     ** 
 **  **  **      **    **         **     **  **     ** 
 **  **  **     **     **   ****  *********  ********* 
 **  **  **    **      **    **   **     **  **     ** 
 **  **  **    **      **    **   **     **  **     ** 
  ***  ***     **       ******    **     **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727