UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Monitors gazes skaititajam
Autors: JanisJanis ()
Datums: 04/08/2011 12:27

Esmu nolēmis piedāvāt mūsu reģionā gāzes patēriņa monitoru. Jeb ierīci ar kuras palīdzību istabā var redzēt gāzes patēriņu, kWh, Ls utt. Šī uzdevumu kvalitātīvai izpildei lūdzu atsūtīt Jūsu gāzes skaitītāja foto. Jāpiemertna ka šoreiz runa iet pa mazajiem skaitītājiem bez korektora. Sūtiet uz energodata at energodata lv. Ok?

Re: Monitors gazes skaititajam
Autors: JanisJanis ()
Datums: 04/08/2011 22:19

Elektrības monitora dati aplūkojami šeit: [www.energodata.lv]
Gāzes aprāta info vēl gatavoju, bet man jāsaprot kādi gāzes skaitītāji ir Jūsu mājās.

Re: Monitors gazes skaititajam
Autors: hm ()
Datums: 04/08/2011 22:29

A kam tāds aparāts vajadzīgs? Man pietiek paskatīties mēneša patēriņu (un arī tikai savas statistiķa dabas dēļ), ko vēl tur monitorēt?

Re: Monitors gazes skaititajam
Autors: JanisJanis ()
Datums: 05/08/2011 09:13

Nu tā ir dažam pietiek dažam ne.

Re: Monitors gazes skaititajam
Autors: Didzisp ()
Datums: 05/08/2011 10:01

JanisJanis, vispar jau Tu te bezmaksas reklamē savu firmu. parasti par to ir jāmaksā :) Man liekas, ka bagātus dundukus Tev jāmeklē kādā citā forumā. Šeit cilvēki orientējas mājas ekspluotācijas lietās un visi tie monitori vajadzīgi kā zaķim stopsignals. Nu kam man monitorēt elektrības patēriņu. Mēneša beigās apskatās skaitītāja rādijumu un viss tāpat skaidrs. Ja jūtu, ka nevaru samaksat, slēdzu arā aparātus bez kuriem var iztikt. Man mājā nav nekādas klimata kontroles, rkuperācijas un citu figņu. Dabīga, pareizi izveidota, ventilācijas sistēma un ļoti patīkams mikroklimats. Ko man dos temperatūras monitorings? Tak malku tas no šķūnīsa neatnesīs un krāsni neiekurinās ? Vārdu sakot, viss tas monitorings ir dārga spēļlietiņa kura nafig nav vajadzīga.

Re: Monitors gazes skaititajam
Autors: aae ()
Datums: 05/08/2011 11:20

Vienkāršs elektropatēriņa mērītājs ir nopērkams pa ~10Ls k-rautā un līdzīgās vietās. Pie tam kwh mērījumi diezgan precīzi sakrīt ar galvā veiktiem aprēķiniem, vajag tik zināt ražotāja doto jaudu, kas parasti uzrakstīta katram priboram kautkur aizmugurē. Arī verķiem, kas automātiski ieslēdzas/izslēdzas (boileri, ledusskapji...), uz ātro piemetot diennaktī nostrādātās stundas, var diezgan precīzī sarēķināt patēriņu. Monitoringa grafikus pēc tam excelī pats var sazīmēt, ja dikti vajag :) Piekrītu, ka šeit nebūs īstā auditorija tādiem hitech produktiem.

Re: Monitors gazes skaititajam
Autors: JanisJanis ()
Datums: 06/08/2011 14:05

Es meklēju Latvijā esošo privātmāju gāzes skaitītāju fotogrāfijas. Elektrības monitorings Jums bija jāredz lai saprastu, ko gatavojos piedāvāt gāzei. Tā kā ja Jums mājās ir gāzes skaitītājs noknipsējiet un atsūtiet. Sliktākā gadījumā nosauciet gāzes skaitītāja marku un moderli. Piem. Actaris G4 Gallus 2000. Ok?

Re: Monitors gazes skaititajam
Autors: z ()
Datums: 21/08/2011 21:32

jānīts atkal grib papozēt lietās, no kurām neko nesaprot?
ja gribi informāciju par Valstī izmantotajiem skaitītājiem, tad dodies uz LSGŪTIS, tur noteikti varēsi uzzināt visu sertificēto gāzes skaitītāju ražotājus... un kāpēc tev bildītes, sadzīves skaitītāji visi pilnīgi vienādi: pa vienu trubu ieplūst gāze, pa otru izplūst, vidū tādi cipariņi kā padumjā laika automašīnu spidometriem, kas griežas un skaita naudiņu, pats pirmais cipariņš labajā pusē skaita litrus... tas arī būtu viss, kas tavai saprašanai vajadzīgs... tie Qmin un Qmax cipariņi kaut ko izteiks katla uzstādītājam, bet skaitītāja monitoringu tu vari kārtējo reiz kādam muļķim censties iesmērēt... ja 24kw katls stundā pie max jaudas tērē ap 3 kubiem gāzes, tad saimniekam pietiek piefiksēt katla degšanas laiku, lai pateiktu, par cik tas skaitītājs pagriezās uz priekšu...
gāzes ekonomiju mēs varam iegūt tikai samazinot siltuma zudumus, nevis izmetot naudu par kārtējiem mēsliem.

Re: Monitors gazes skaititajam
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 25/08/2011 09:53

nu, ja cilvēks kautko saprot no tā kā var elektroniski nolasīt no ciparnīcas datus, tad vajadzētu arī saprast, ka ir svarīgi zināt gan ciparnīcas izmērus gan ciparu lielumu un ciparnīcas attālumu līdz stikliņam.

Re: Monitors gazes skaititajam
Autors: JanisJanis ()
Datums: 29/08/2011 07:36

Jūs te esiet +/- profesionāļi un Jums ar ekonomijas saprašanu un īstenošanu dzīvē nav problēmu. Tamdēļ es šeit iegriežos lai būtu lietas kursā par notiekošo nozarē no prakses puses. Diemžēl lielākajai daļai cilvēku nav saprašānas pat par katlu termostatiem un to iespaidu uz ekonomiju. Tamdēļ lai stimulētu cilvēkus ekonomēt esmu nolēmis piedāvāt pārvērst katla patēŗiņu latos. Katru dienu redzot cik Ls ir iztērēts par apkuri cilvēks padomās vai telpā vajag tos 24'C vai pietiks ar 22'C. Unpapētīs cik grādos var gulēt naktī, vai nakts pazeminājums neiztērēs vairāk kā rīta uzsildīšana. Izlasiet manu rakstu pēdējā žurnālā Vides Vēstis. Rakstā runa gan ir par elektrību, bet par gāzi ir līdzīgi. Šobrīd monitori maksā no 50-150 EUR, mans mērķis ir monitors par 25 EUR ar datiem internetā. Jau interesantāk?

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********  ********  **     **   ******   
 **     **     **     **        **     **  **    **  
 **     **     **     **        **     **  **        
 **     **     **     ******    **     **  **   **** 
 **     **     **     **        **     **  **    **  
 **     **     **     **        **     **  **    **  
  *******      **     **         *******    ******   

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727