UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: apkure
Autors: Mārtiņš 1234 ()
Datums: 21/08/2011 11:45

sveiki!
pazīstams cilvēks metina apkures katlus pēc Konforta rasējumiem, man apkures katls izmaksāja ap 270ls un jauda tam ir 20kw. protams materials bija jadabū pašam!

Autors: omonsky ()
Datums: 22/08/2011 09:23

mm centrāl apkures plīts laikam arī ne4derēs.. Tāpat man to plīti būtu jālie telpā kur paredzēts katls.. Un negribētos kad regulāri kurinot vislait tas riņķis būtu karsts!

Par to akumulatoru padomāšu.. To jau var kādreiz citreiz pieslēgt ja varbūt kādreiz izdomāšu to telpu paplašināt spciāli šim mērķim! Iesākumā vajadzētu to katlu un visu pārējo lai sistēma darbotos..

Taka vietu esmu atradis kur katlu pasūtīt.. vienīgā tā neskaidrība ir par tām katla jaudām :(

Autors: soseds2 ()
Datums: 22/08/2011 09:47

Nu ja nakotne paplasinasiet telpas un bus akjis, tad jarekina 15kw noteikti. Lielakas jaudas katls ir labaks, tadel,ka atrak var uzkurinat vajadzigo daudzumu siltumneseja ar pilnu liesmu. Lielakas jaudas katliem parasti ir lielaka kurtuve, tas ari ir erti.

Autors: omonsky ()
Datums: 22/08/2011 12:28

Hmm tad man principā ir jāizšķirās starp dieviem katlu variantiem - 12kW un 15kW

Par to aķi točna pašlaik neko nemāku teikt, kad un kā un vai!! Bet iespējas jau vienmēr ir palielināt telpu un to uzstādīt, bet vai tas notiks un kad!! Un vai vispār šogad uzstādīšu pilnībā funkcionējošu sistēmu jo tas viss ir atkarīgs no maciņa biezuma - diemžēl :( taka pirmo es gribētu to katlu iegādāties un pēctam visu pārējo štukot tālāk.. Domājams ka tuvākajā laikā pasūtīšu katlu lai metina augšā! Tapēc mēģinu noskaidrot visoptimālāko variantu!

man tā māja ir maza, 2st kopējā platība 70 kvadrāti pa abiem stāviem kopā. Pēc veciem krievu standartiem rēķina 1kW uz 10 kvadrātiem tā māja arī ir būvēta tanī laikā un domāju ka tā arī varētu rēķināt!! mūrēta no skaidbetona.. ar laiku domāju mūri no ārpuses nosiltināt ar vati!! Tātad teorētiski sanāk ka vajag 7kW katlu!! + domāju boileru palaist caur apkuri - var pieskaitīt vel klāt kādu kilovatiņu!! domāju ka tas 12kW būtu tieši laikā?? Teorētiski jau to pašu akumulatoru var uzsildīt, bet ilgāk jāsilda lai dabūtu viņu siltu ar mazjaudīgāku katlu !

Autors: khe ()
Datums: 25/09/2011 01:18

1 stāvs,
30cm keramzitbloki,
5cm sprauga, kas aizbērta ar keramzītu,
apmūrējumā pusķieģelis,
pārsegumā 25cm skaidas,
logi - koka, divstiklu paketes, bet nelieli,
griestu augstums - 3,5m, ēka -22*11m.
Kāda apkures jauda m2 šādam veidojumam būtu vajadzīga? Kāds varētu palīdzēt ar aprēķinu rindu un formulām?

Autors: DsKs ()
Datums: 25/09/2011 08:31

trukst grida un kopejais logu laukums

Datums: 25/09/2011 10:57

Grīda - 7cm eštrihs uz5cm puķika, kam būs virsū dēļi - 4cm uz 4cm lāgām(ap 200m2),
logu laukums - ap 18m2.
Intuitīvi liekas, ka pietiktu ar to kw uz 10m2...

Datums: 25/09/2011 16:10

Japagaida lai vel kads gudraks piesledzas,bet uz atro sametot tie 10kw bus lidz ar nagiem

Datums: 25/09/2011 16:11

atvainojos, 1kw uz 10m2

Datums: 25/09/2011 17:34

Paldies! Varbūt vēl kāds apstiprinās, vai iebildīs?

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **   ******   ********  **     **  **     ** 
 **     **  **    **  **        **     **  **     ** 
 **     **  **        **        **     **  **     ** 
 **     **  **        ******    *********  **     ** 
  **   **   **        **        **     **   **   **  
   ** **    **    **  **        **     **    ** **   

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.