UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

apkure
Autors: omonsky ()
Datums: 18/08/2011 08:19

Sveiki!
Beidzot ir pienācis tas brīdis kad vajadzetu iegādāties katlu, meklēju un interesējos visur kur var par variantiem un cenām..

Tātad man ir neliela 2st. mājiņa kopā pa abiem stāviem sanāk aptuveni 70 kvadtrātmetri.. Cik zinu tad katla jaudu rēķina aptuveni 1kW uz 10kvadrātiem. Tātad man būtu nepieciešams katls aptuveni uz 8 - 10 kW, gribu arī boileri laist caur apkuri.. Katlu kurināšu ar malku!

Tad es te meklēju mazjaudīgu katlu aptuveni uz tiem 10kW švaki ir ar variantiem.. atradu divus kandidātus --->

1. jauda 5 - 12 kW itkā viss ok vienīgais nepatīk tas ka pamatkurināmais ir ogles un izskatās ka kurināšana notiek no augšas cena itkā OK..
[www.internetveikals.lv][www.internetveikals.lv]

2. cena superapmierinoša - vienīgais domāju ka pa tādu naudu nekas labs nav gaidāms (droši ka plāni dzelži un maz varētu kalpot) + nav nekādi parametri minēti un pēc skata arī tāds šaubīgs..
[www.termomax.lv]
Varbūt kāds no jums varētu pateikt kautko par šiem abiem variantiem, varbūt kādam kāda pieredze tieši ar šiem.. Un varbūt kāds man varētu ieteikt kautko citu vai kur meklēt, kam prasīt!

Re: apkure
Autors: khe ()
Datums: 18/08/2011 18:33

[www.fan.lv]
Var ari ar plīti...

Autors: Rx ()
Datums: 19/08/2011 10:37

Man ir no šīs sērijas: [gspmk.lv] Neko sliktu nevaru teikt: Ekspluateju vairāk kā 5 gadi, ar malku un oglēm. Viegli tīrīt iekšējo virsmu, labs konstruktīvais risinājums, biezi bleķi, korpusa temperatūra zema, jo ar siltinājumu. Piezīme: Spiedienam līdz 0.1Mpa! Tas ir, 1 atmosfera. Tapēc jaliek pareizs (labāk lielāks kā vajag pēc aprēķina) izplešanās trauks un jāseko spiedienam un jāliek atbilstoša aizsardzība. Lai ilgi ekspluatētu metinātās krāsnis iesaku likt noteikti mazo loku ar termo slēdzi , lai krāsns ekspluatētos virs 70 grādiem un neveidotos rasas punkts, kas ir ļoti kaitīgs tēraudam un stipri samazina lietderības koeficientu.

Datums: 19/08/2011 15:20

A kā aprēķina cik lielu to izplešanās trauku vajag likt?

Es te meklējoties uzgāju arī vienu firmu kuri izgatavo katlus Rīgā ---> [www.aksmontaznieks.lv]

Cenu atšķirība neliela.. pa 12 kW katlu prasa 370 Ls tevis ieteiktajā gspmk.lv par 12 kW katlu prasa 388 Ls

vienīgais tas ka man Rīga sanāk krietni tuvāk kā Grobiņa ;)

Cik kW tavam katlam ir un uz kādu kvadratūru??

Autors: Rx ()
Datums: 19/08/2011 15:28

15kW krāsns, 70m2 platība ar 20cm koka brusu sienu kur izmērā ietilpst 7cm skaidas ar kaļķi...(būvēta 1946...gadā, vārdu sakot slikta izolācija. Akumulators 750L.

Datums: 19/08/2011 16:48

Mmmm man tāda paša kvadratūra!! neliela 2 stāvīga mājele ar aptuveni 70 kopējajiem kvadrātiem.. pirmā stāva sienas mūrētas no skaidbetona nū kādi 20cm doma kādreiz siltināt no ārpuses 2 stāvs ir no augsta slīpa jumta nopakoju ar vati kautkādi 20 cm! Doma likt 12 kW katlu.. Akumulatoru nav īsti kur iebāst :(

Autors: Gints_ ()
Datums: 19/08/2011 17:10

omonsky Wrote:
-------------------------------------------------------
> A kā aprēķina cik lielu to izplešanās trauku
> vajag likt?

[andzja.wordpress.com]

Tai saitā ir vēl bariņš ar interesantiem rakstiem

Autors: Skubs ()
Datums: 19/08/2011 22:35

Lai izvēlētos izplešanas trauku - vispirms aprēķini ēkas siltuma zudumus, izvēlies apkures sistēmu, aprēķini sistēmas hidrauliku tad tilpumu un varēsi ķerties jau pie aizplešanās trauka!

P.S. Labāk iesaku pameklēt projektētāju!

Autors: soseds2 ()
Datums: 20/08/2011 12:05

Omonsky, ieteiktu tomer atrast vietu akumulatoram, tas dod komfortu un taupa siltumu!
Rx, lasiju interneta, ka terauda katliem mainas apsaiste, varat pakomentet! Zinu tik to, ka siem katliem augstaka lietderiba, ka cuguna un jaodere skurstenis.

Datums: 21/08/2011 10:44

protams ka vat arī ar plīti kas paredzēta ar centrālapkures pieslēgumu un domāta katla vietā uzstutē aķīti, ja nestutē aķīti tad nepārdzīvo par to, tad lieko siltumu kanalizācijā izlies plītī iebūvēts dzesētāja loks kuram vajag liela tilpuma auksta ūdens spiedtrauku lai tas būtu spējīgs to darīt arī tad ja tu kaut ko neieslēdz vai tev atslēdz elektrību un citu muļķību gadījumā kuras noteikti ka pavisam nejauši pats sev radīsi.

vienmēr: JusuSantehnikis.lv
meistars - Gunvaldis.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.