UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3
Re: kolektora reguleeshana
Autors: NaurisN ()
Datums: 12/11/2011 21:29

tad sanaak ka vini max jaaskruuvee aaraa? ir taa skruuve ar konusu un tad veel ir ar skruuvgriezi skruuveejams kontreejoshais uzgrieznis. shodien paskatiijos kas zem vaakiem jo viens loks iisti nesildiija. tas bija mazaak atskruuveets kaa paareejie.

Re: kolektora reguleeshana
Autors: aaaa ()
Datums: 12/11/2011 21:54

Pec bildes nevar saprast, vai plusmas regulatori ir? Kas ir uz apaksheja kolektora tie lielie baltie pribambasi, kas uz katras cilpas? Jaa- seshkantem jabut ara, principa lidz ar vacinja virsmu, bet ne virs, jo pielnigi aizskruveta stavokli ta seshkante ir stipri dzilji ieksha. Ja tu cilpas pats ciet negriez, tad to kranu, kas bildee apvilkts ar sarkanu rimbuli ir jagriezh pilnigi ciet.

Re: kolektora reguleeshana
Autors: NaurisN ()
Datums: 12/11/2011 22:10

tie baltie laikam ir pluusmas regulatori, apgriezhas veselu apgriezienu, var reguleet t. var aizgriezt ciet. tad sanaak ja es visu aizgriezhu ciet tad jaagriezh valjaa tas ar sarkano apvilktais kraans lai uudnim ir kur cirkuleet.

Re: kolektora reguleeshana
Autors: aaaa ()
Datums: 12/11/2011 22:42

Nu parasti plusmas regulatoram ir ieksha pludinjsh ar atsperiti caurspidiga cilindrinja ar iedaljam. Tad var smuki ieregulet, lai visaas cilpaas ir vienads udens plusmas atrums. Ja iedalju nav, tad regulatori ir principa bezjedzigi - tad labak vinjus visus turet valja. Tas ar apli jagriezh valja tikai un vienigi tad, kad cilpas ir ciet, BET - ir vel viens variants - skatos, ka tev starp kolektoriem ir mikseris, kas jauc turpgaitas udeni ar atpakaljgaitas udeni. Parasti tas cirkulacijas suknis, kas starp kolektoriem griezhas preteji tai plusmai, kas nak no katla. Varbut ar to kranu var ari pieregulet vienmerigaku sajaukshanos? Bet laikam jau ne, jo, ja saki, ka temperatura imo atgriezhot izlidzinas, tad no vinja jega maza - tad shis jatur pilnigi aizgriezts. Uz vinja gadijuma nav kaut kadas temperaturas iedaljas? Parasti tas gan izskatas citadak - uz turpgaitu liek termovarstu, ko ieregule pie maksimalas turpgaitas temperaturas, kadu grib laist gridas. Parsniedzot sho temperaturu tas aiztaisas ciet, lidzigi ka radiatora termogalva, lai pasargatu gridu cilpas.

Re: kolektora reguleeshana
Autors: NaurisN ()
Datums: 13/11/2011 08:29

varbuut ir iespeejam s tos pluusmas regulatorus atseviskji uzlikt, nonjemot tos baltos kas man nost. ,man turpgaitaa ir termovaarsts ar termogalvu, bildee veel galva nav uzlikta.

Re: kolektora reguleeshana
Autors: NaurisN ()
Datums: 13/11/2011 08:45

[www.giacomini.co.uk]
tie kas ir kolektora augshaa ir pluusmas meeriitaaji?

Re: kolektora reguleeshana
Autors: NaurisN ()
Datums: 13/11/2011 08:58

[www.giacomini.co.uk]
6 lpp raktiits ka ar taam skruuveem zem sarakanjiem vaacinjiem var kauto balanseet. iisti nesapratu. laikaam tomeer labaak ja vinju vietaa pluusmas regulatori.

Re: kolektora reguleeshana
Autors: aaaa ()
Datums: 13/11/2011 10:21

Nu protams, ka var balanset, ta ir tieshi tada pati skruve, ka radiatoram atpakaljgaita, BET - ka tu zinasi, ko tu esi saregulejis? Uponoram, zinu, nak lidzi diagramma ar plusmas atrumiem. Regule skaitot apgriezienus, cik taa skruve ir atskruveta valja. Bet tad jazin cilpas garums utt. Praktiski tas ir arkartigi gruti paveicams. Reguletaji ar pludinjiem neko ipashi nemaksa, man konkreti ir Emmeti kolektors ar pribambasiem un taadam 1 plusmas meritajs maksa 5 GBP:
[www.emmeti.com]
Bet tev jaskatas kads tev ir kolektora razhotajs, jo varbut vinji viens otram neder.
Praktiski super - nevajag kadai istabai siltumu tik daudz, nogriez nost, bet ne pavisam, bet ta lai drusku plust cauri. Tiesham iesaku.

Re: kolektora reguleeshana
Autors: NaurisN ()
Datums: 13/11/2011 18:10

man ir giacomini kolektors, skatiijos shodien citaa santehnikaa, nav iisti taadaviitne kaa man. tad sanaak izkruuveet aaraa toaas skruuves ar seshkanti un ieskruuveet pluusmas meeriitaaju. cik sapratu tas iedaljas ar ciparinjiem raada caurpluudi litri/min. taa domaaju vai carplude 5 litri min ir daudz, jo lielaakajai daljai tieshi iedaljas ir liidz 5.

Re: kolektora reguleeshana
Autors: raimix ()
Datums: 15/11/2011 15:54

Vai tad nav tā, ka termovārsta temperatūru uzstāda pēc abratkas, kur uzstādīts kapilārs, ka dod signālu termovārstam. Man ir tā. Nav jau svarīgi ķāda temp iet grīdā, bet, gan kāda ir temperatūra atpakaļgaitā. Pēc tās var arī regulēt cik siltu to grīdu gribi uzsildīt.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******    ******    ********  **     **   ******  
 **     **  **    **   **        **     **  **    ** 
 **     **  **         **        **     **  **       
  ********  **   ****  ******    **     **  **       
        **  **    **   **         **   **   **       
 **     **  **    **   **          ** **    **    ** 
  *******    ******    ********     ***      ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727