UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Inženiertīkli :
Building.Lv Forums
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Apkure
Autors:
Miks
()
Datums: 22/08/2011 11:00
Lūgums pēc padoma.
māja, apm 130m2. doma ir mainīt veco apkures katlu uz jaunu cietās (malka, ogles) katlu. It kā izvēle ir par labu viadrus. bet kādas jaudas katls būtu nepieciešams šādāi mājai? + laikam vajadzētu arī akumulācijas tvertni likt .....
māja, apm 130m2. doma ir mainīt veco apkures katlu uz jaunu cietās (malka, ogles) katlu. It kā izvēle ir par labu viadrus. bet kādas jaudas katls būtu nepieciešams šādāi mājai? + laikam vajadzētu arī akumulācijas tvertni likt .....
Re: Apkure
Autors:
Gints_
()
Datums: 22/08/2011 12:22
Hmmmm, iepriekšējā tēma saucas tieši tāpat. Tie paši jautājumi, tik citi mainīgie (m2), nemaz nerunājot par to, ka šitais viss te ir aprakstīts ntās reizes jau senāk...
Autors:
omonsky
()
Datums: 22/08/2011 12:33
Jep papēti vienu tēmu zemāk tur tieši tas pats... Es tur mēģinu tikt skaidrībā ar katliem :D principā pēc krievlaiku standartiem rēķina 1kW uz 10 kvadrātiem..
Es atradu šitādu kantori un domāju ka tur arī sūtīšu kaltu -vari papētīt --> [www.aksmontaznieks.lv]
cenas arī tīri OK ;)
Es atradu šitādu kantori un domāju ka tur arī sūtīšu kaltu -vari papētīt --> [www.aksmontaznieks.lv]
cenas arī tīri OK ;)
Autors:
omonsky
()
Datums: 22/08/2011 12:37
P.S.
tur arī ir minētas katlu jaudas un priekš kādiem kvadrātiem ;) 15kW = 145 kvadrāti un 18 kW = 175 kvadrāti!! domāju ka tev ir jāskatās uz šīm jaudām ;)
tur arī ir minētas katlu jaudas un priekš kādiem kvadrātiem ;) 15kW = 145 kvadrāti un 18 kW = 175 kvadrāti!! domāju ka tev ir jāskatās uz šīm jaudām ;)
Autors:
Miks
()
Datums: 22/08/2011 12:59
omonsky - AKSmontaznieks piedavā tērauda katlus. Vairāk plusus saskatu čuguna katlos
Autors:
lee
()
Datums: 22/08/2011 13:09
terauda letaks, bet atrak izdeg (neparprasts ne atri, bet atrak). Katla jaudu nevar merit pēc kvadrātmetrime, bet pēc ēkas siltuma zudumiem. Būs varen liela atšķirība starp ēku kura būs kvalitatīvi siltināta ar labiem logiem un vecu šķirbainu būdu ar izsistiem logiem. Ja nav galigs grausts un viss ir daudzmaz normāli tad jau var vadīties pēc šī PSRS standarta, bet var gadīties gan ka pietrūkst, gan ka paliek jauda pāri. Jāņem vērā arī ka jāparedz papildus jauda karstā ūdens sagatavošanai, ja tādu neiegūst citā veidā. Akumulācijas tvertnes ir nepieciešamas, lai varētu darbināt katlu ar maksimālo jaudu pēc iespējas īsāku brīdi, tas nozīmē, ka tā jaudai ir jābūt lielākai nekā nepieciešama tikai apkurei, jo vienlaicīgi būs jāsilda gan māja, gan akumulācijas tvertne. Nenoliedzms pluss ir arī komforts, kad beidzas katla kuršanās, siltums nepazūd apkures sistēmā tik ātri.
Autors:
omonsky
()
Datums: 22/08/2011 14:28
Nevajag jau uzreiz tik bargi.. Šaubos ka kāds grib likt katlu un apkurināt no dēļiem sanaglotu šķūni ar izsiestiem logiem tādā jau ziemā pie - 25 nezinu kādu katlu jāliek :) siltumefekts tiek panākts nodedzinot ščūni :D
domāju ka vairāk vai mazāk var vadīties pēc apsildāmās kvadratūras... citās no iepriekšējām tēmām --->
"100w / 1m2 ir padomju norma pie tā laika būvniecības kvalitātes, ja māja vecā un nekas nav darīts, pie tā jāpaliek, ja māja ir jauna ar izolāciju, tad droši var rēķināt arī 70w/m2, atkarībā no izolācijas arī 50w/2."
Šinī gadījumā pie 130 kvadrātiem 18 kW katls varētu atbilst tas apsilda 175 kvadrātus varbūt pat varētu skatīties uz 20 kW tomēr.. Vaitad nav tā ka akumulatoru uzsilda un pēctam uztur temperatūru.. Teiksim sākās kurināšanas sezona - uzsilda visu sistēmu un pēctam jau baigi neatlaiž jo siltu jau vieglāk un ātrāk atkal dabūt līdz vajadzīgajai temperatūrai!
Nekristizējiet tik mani jo pats īsti nezinu kā tas viss īsti strādā pašlaik buros visam cauri, jo pats taisos iegādāties katlu un meklēju kā un ko noteikt!!
domāju ka vairāk vai mazāk var vadīties pēc apsildāmās kvadratūras... citās no iepriekšējām tēmām --->
"100w / 1m2 ir padomju norma pie tā laika būvniecības kvalitātes, ja māja vecā un nekas nav darīts, pie tā jāpaliek, ja māja ir jauna ar izolāciju, tad droši var rēķināt arī 70w/m2, atkarībā no izolācijas arī 50w/2."
Šinī gadījumā pie 130 kvadrātiem 18 kW katls varētu atbilst tas apsilda 175 kvadrātus varbūt pat varētu skatīties uz 20 kW tomēr.. Vaitad nav tā ka akumulatoru uzsilda un pēctam uztur temperatūru.. Teiksim sākās kurināšanas sezona - uzsilda visu sistēmu un pēctam jau baigi neatlaiž jo siltu jau vieglāk un ātrāk atkal dabūt līdz vajadzīgajai temperatūrai!
Nekristizējiet tik mani jo pats īsti nezinu kā tas viss īsti strādā pašlaik buros visam cauri, jo pats taisos iegādāties katlu un meklēju kā un ko noteikt!!
Autors:
lee
()
Datums: 22/08/2011 15:20
To pašu jau vien pateici ko es :), varbut tikai maigak. Jaudai jabut lielakai, tapec, ka tu sakurini tad dzivo uz akumulatora, kad sak t iet lejā atkal kurini, bet tad jau ir atdzisusi gan maja, gan akumulators, ja negribi tur sedet par kurinataju nepieciešama jauda, kas spej efektivi uzsildit abus un velams atri, lai nav jacakarejas. Ertak manuprat ir kurinat 60kw katlu 2h dienā nekā 20kw 6h un varbut vairāk, ja nepietiek jaudas gan akim, gan majai.
Autors:
omonsky
()
Datums: 22/08/2011 16:09
Eh jo vairāk iedziļinās un prāto jo vairāk aizmāzē smadzenes :( :D
Ko tad tu ieteiktu man.. Principā tuvākajā laikā taisos pasūtīt to katlu - 12 kW!! Man ir neliela māja 2st ar kopējo platību 70 kvadrāti pa abiem stāviem kopā! Pagaidām par aķi neko nevaru teikt - nav plānā jo īsti viņam nav vietas! Bet tas nenozīmē ka kādreiz to varbūt neuzstādīšu - jāpalielina apkures telpa (jāgāž ārā siena un jāmūrē klāt telpas paplašinājums).. Un nav jau tā ka katram mājās ir tas aķis! Protams tas rada diskomfortu ka bieži jākurina, bet nu tā tas ir :(
Nevaru saprast vai 12 kW katls būtu pareizā izvēle. Šeit var redzēt parametrus ---> [www.aksmontaznieks.lv]
Ko tad tu ieteiktu man.. Principā tuvākajā laikā taisos pasūtīt to katlu - 12 kW!! Man ir neliela māja 2st ar kopējo platību 70 kvadrāti pa abiem stāviem kopā! Pagaidām par aķi neko nevaru teikt - nav plānā jo īsti viņam nav vietas! Bet tas nenozīmē ka kādreiz to varbūt neuzstādīšu - jāpalielina apkures telpa (jāgāž ārā siena un jāmūrē klāt telpas paplašinājums).. Un nav jau tā ka katram mājās ir tas aķis! Protams tas rada diskomfortu ka bieži jākurina, bet nu tā tas ir :(
Nevaru saprast vai 12 kW katls būtu pareizā izvēle. Šeit var redzēt parametrus ---> [www.aksmontaznieks.lv]
Autors:
soseds2
()
Datums: 22/08/2011 19:15
15kw ka minimums. Viss jau te tika pateikts!
Sistemaa bez akja katls nestrada uz pilnu jaudu, degsana notiek leni, jo sistemu uzkurina jau pirmaja stunda. Es ieteiktu nemt katlu ar rezervi, jo ka jau te mineja tas ir pat labi, turpretim, ja katla jauda bus par maz,kad uzstadis akji, bus jamaina katls, jo nespes piekurinat. Ta nav lieta uz ko taupit!
Sistemaa bez akja katls nestrada uz pilnu jaudu, degsana notiek leni, jo sistemu uzkurina jau pirmaja stunda. Es ieteiktu nemt katlu ar rezervi, jo ka jau te mineja tas ir pat labi, turpretim, ja katla jauda bus par maz,kad uzstadis akji, bus jamaina katls, jo nespes piekurinat. Ta nav lieta uz ko taupit!