UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Pieredze ar poļu GALMET malkas katliem?
Autors: JanisL ()
Datums: 03/10/2011 00:08

Sveicieni!
Rakājoties par malkas apkures katlu piedāvājumu, uzgāju tādu poļu kantori GALMET, kas ražo veselu virkni ar malkas katliem, granulu katliem, kā arī visādus boilerus un siltumakumulatorus. Izskatās gana nopietni. Lūk, interesē, vai kādam ir bijusi darīšana ar šitādu ražotāju GALMET?

Acis kritušas uz GALMET GT-KW 25 malkas katlu. Kāpēc ne gadiem pārbaudītais Viadrus? Tāpēc, ka ņemos ar to "nolāpīto" KPFI projektu, kur vajadzīgs malkas katls ar efektivitāti virs 80%. Teiksiet - ņem Atmos gāzģenerācijas katlu, tiem, tak uz 90% velk. Jā, bet arī cena velk uz x2 (1000 Ls), bet līdzfinansējums malkas katliem visai zems. "Pliki" granulu katli neinteresē, jo ir savs mežs, bet kombinētie granulnieki vispār no 2100 Ls...
Tāpēc meklēju kompromisu - šitais poļu Galmet katls teh.specenē ir ar 80% efektivitāti un maksā uz aptuveniem 600 Ls.

Rīt aizdošos arī pie pārstāvjiem, bet nenāktos par sliktu arī uzklausīt kādu viedokli no malas (ja ir). Paldies, ja ir kādam kas zināms!

--------------------------------
Mani hobiji:
Dažādi bišu produktu gardumi - [www.LusuDrava.lv]
Mana salmu māja - [SalmiUnMali.lv]

Re: Pieredze ar poļu GALMET malkas katliem?
Autors: krampis ()
Datums: 03/10/2011 05:34

Uzmūrē tak normālu krāsni par tiem 1000ls. Vai tad gribi savu sievu par kočegāru pataisīt? Pats aizbrauksi, bet viņai ik pēc 3 h būs jākurina.

Re: Pieredze ar poļu GALMET malkas katliem?
Autors: JanisL ()
Datums: 03/10/2011 15:17

krampis Wrote:
-------------------------------------------------------
> Uzmūrē tak normālu krāsni par tiem 1000ls. Vai
> tad gribi savu sievu par kočegāru pataisīt?
> Pats aizbrauksi, bet viņai ik pēc 3 h būs
> jākurina.

Kas tie par suņa murgiem? Ja Tu esi pieradis dzīvot dēļu šķūnī, tad varbūt Tev tiešām ik pa 3 stundām māju jākurina... Nez kā Tu ar to mūrēto ķieģeļu krāsni siltumu nogādāsi mājas tālākajos stūros, lai vispār kaut kāds komforts tur būtu? Taisīsi gaisa vadus ar ventilatoriem? "Lielisks" risinājums...

Re: Pieredze ar poļu GALMET malkas katliem?
Autors: gunbox ()
Datums: 03/10/2011 18:52

JanisL

Neesi skatījies sveces tipa katlu? Ja izvēlies malkas apkuri, tad par Stropuva nezinu efektīgāku. Un ja vēl savs mežs. Un ja vēl siltās grīdas. ;)

Re: Pieredze ar poļu GALMET malkas katliem?
Autors: JanisL ()
Datums: 03/10/2011 22:41

Jā, esmu redzējis, dzirdējis un arī tepat forumā info par šiem sveces tipa katliem palasījies. Principā manta jaudīga. Būtiski, lai apsaiste tiktu izveidota tieši tā, kā paredzējis ražotājs, pretējā gadījumā nopietnas problēmas rodas ar darvu, degšanas ilgumu utt. Bet, ja sanāk, tad ilgdegšanas ziņā manta tiešām laba, taču man subjektīvi nerodas īsti piekrišana. Malku kaut kā cimperlīgi tai cilindrā jāsalādē, nedod dies' nedeformējot to cilindra formu. Tad ik pa laikam jāmaina tas augšējais konuss, kas izdegot. Jāmeklē zinoši speciālisti, kas pareizo apsaisti uztaisa.. Kaut kā drošāk pašam tomēr šķiet klasiskais malkas katls, kur visu notiekošo varu redzēt, kontrolēt.

--------------------------------
Mani hobiji:
Dažādi bišu produktu gardumi - [www.LusuDrava.lv]
Mana salmu māja - [SalmiUnMali.lv]

Re: Pieredze ar poļu GALMET malkas katliem?
Autors: gunbox ()
Datums: 03/10/2011 23:31

Cik nu tur paredzējis ražotājs. Vairāk ražotāja instrukcija tāpēc, ka tā ir pareizākā priekš visiem katliem. Princips ir tāds pats kā ieteiks jebkuru katlu ražotājs, tas ir - jābūt mazajai cilpai. Pirmkārt jau, lai nerastos kondensāts katlā, kas izēd katlu no iekšas.
Protams ir pārs nianses, kuras jāievēro, bet tās nav tik būtiskas un sarežģītas, lai labāk izvēlētos daudz jaudīgāku katlu kā nepieciešams uz telpu un likt klāt pamatīgu akumulatoru.
Par malkas lādēšanu ir kļūdains priekštats. Lādē kā parastā katlā. Varbūt tikai reizēm jāpastiepj dziļāk roka, iesākot likt iekšā, lai blīvāk saliktos. Respektīvi - jo blīvāk uzpildīts, jo ilgāk degs.

Augšējais konuss izdeg, tā pat kā apakšas siets, ja nepareizi dedzina. Iekurinot ir jāuzsilda visa sistēma ar nenolaistu konusu kā Rudestai. (Stropuvai tāda ķēma nav. Ir savādāka gaisa sadales detaļa.) Kad sistēmā ir uzsilis, tad laižam virsū "konusu" un laižam gruzdēšanas režīmā. Līdz ar to vairāk tur nav tādas temperatūras, kas spētu izdedzinātu. Ja tiešām izdodas paša vainas pēc to izdarīt, tad Stropuva piedāvā to detaļu pa Ls20. Tā pat ir ar apakšējo sietu. Laukos vecāki neklausījās, ko es teicu. Uzkurināja uz pilnu klapi bērza malku uz sieta un tas pakusa. Ja notiek gruzdēšanas process, tad tas nekad nevar notikt. Nu vismaz ne tuvāko 10 gadu laikā.

Kas attiecas uz kontrolēšanu, tad sveces tipa katls nekādā veidā neatšķirās no parastā katla - arī viss ir kontrolējams. Man pat liekas vēl labāk kā parastos katlos.

Vienīgi nu ieteicamais ir siltās grīdas. To maksimumu, ka ogles deg pie āra temperatūras pie -10 vesalu nedēļu var panākt tikai ar siltajām grīdām. Malka gan dienakti kurās, ja nav slapja.

Re: Pieredze ar poļu GALMET malkas katliem?
Autors: skc ()
Datums: 03/10/2011 23:55

jā nu ar senčiem ir tā kā ir, man mutere visu aizaudzēja taupot malku.
kaut gan es teici kurini ne pēc izjūtām, bet pēc algoritma, lai ir švunka tad gruzd rītā - vakarā nevis uzvilkt pidžamu un pataupīt vai smacēt, jo pietiek. beigās dūmenī bija vien caurums, pa kuru pele varēja izskriet.
:)

Re: Pieredze ar poļu GALMET malkas katliem?
Autors: JanisL ()
Datums: 04/10/2011 10:41

Gunbox, vakar parakos forumā cilvēku atsauksmes par šitiem sveces katliem.

Teiksim tā - viens no galvenajiem labumiem, ko es redzu - katls aizņem mazāk vietas un, protams, tas ilgāk deg. Vēl, nezinu tas labi vai slikti, bet tam nevajag siltuma akumulatoru (nedrīstot likt īsti) - līdz ar to arī sistēma sanāk lētāka, vienkāršāka mazliet.

Man tieši ir paredzētas siltās grīdas. Attiecīgi, gribēju prasīt - bet kā tad ir, ja katls dod laukā tos 70-80 grādus, bet man grīdās jālaiž maksimums 30 grādi. Ar atpakaļgaitu jau mūžīgi nenolīdzināsi, tāpēc jautājums - kā tad dara ar to sveces katlu un siltām grīdām BEZ akumulatora?

Papētīju, ka Stropuva katlu ļaudis kaut kā uzskatot par labāko, bet vai ir arī kāds komentārs par Žvake (Candle) katlu? Idejiski jau tas pats vien ir.

--------------------------------
Mani hobiji:
Dažādi bišu produktu gardumi - [www.LusuDrava.lv]
Mana salmu māja - [SalmiUnMali.lv]

Re: Pieredze ar poļu GALMET malkas katliem?
Autors: gunbox ()
Datums: 04/10/2011 20:05

Man ir kontkēti pieredze tikai ar radiatoriem.
Vairāk iesaku uzzināt par siltajām grīdām parunājot ar
Aļģirdas Kebļīs
tel: 28353600
noliktava@#$%&intra.lv

Tas ir izplatītājs Latvijā. Viņam ir māja ar Stropuva katlu un siltajām grīdām. Varbūt var pie reizes sarunāt apskatīt un pakonsultēties.

Kopumā par visu sistēmu ir iesākumā jāpāriet desmit viedokļiem pāri. Krievijas forumos ir daudz par Stropuva pārunāts. Es pats ieteiktu Stropuva, bet tas ir tīri subjektīvi. Katls ir gana specifisks. Cits kurināšanas piegājiens. Vislabāk ir pašam padzīvot pie tāda katla, pakurināt un tad justu vai patīk. Tomēr arī pie šī katla, tā pat kā pie parastā ir jābūt arī "kačigāram".

Akumulatoru neliek tāpēc, ka nav liekā siltuma ko uzkrāt. Ir jāizrēķina cik kW jaudīgs katls ir nepieciešams. Ja uzliks par daudz, tad tiešām būs nepieciešams akumulators, bet katls ir paredzēts gruzdēšanai nevis kurināšanai, tad pazūd jēga no sveces tipa katla. Ja uzliks par mazu, tad kalts vairāk degs kā gruzdēs, kas samazinās vienas uzlādes sadegšanas ilgumu. Jāizvēlas katls kāds būs nepieciešams priekš siltajām grīdām, tas ir - mazāk jaudīgs kā priekš radiatoriem vai slikti nosiltināta mājokļa.
Un pie siltajām grīdām, ja nekļūdos, ir jābūt vienam radiatoram. Neatceros vairs kādu funkciju viņš pildīja un kurā cilpā atradās, bet instrukcijā par to bija.

Nebūšu kompetents izteikties par citu ražotāju katlu "krutumu", bet Stropuva savu katlu skaita par labāku tāpēc, ka viņiem nav mehanizētā standarta gaisa ieplūdes sistēma - katls pats izplešās un atspiežas pret ieplūdes vārstu. Šī tehnoloģija nav nekas inovatīvs, bet patents ir tikai Stropuvai. Ar to tiek panākta precīzāka temperatūras pašregulēšanās.
Un otrs - katla uzbūve padodas pie plešanās. Cik zinu Rudestai ir viss korpuss aizmetināts - var rasties mikriplaisas pie tepmeratūras svārstībām, ieplūstot pēkšņi aukstajam ūdenim.
Vienīgais mīnuss, kas būtu - nav kaste priekš pelnu izvilkšanas. Bet tādas kastes dēļ lielākas durvis vai papildus trešās durvis kā vēl vienam tāda tipa katlu ražotājam, dod vairāk nekontrolējama gaisa piekļuvi. Stropuvai tas ir samazināts līdz minimumam.
Man daudzi cilvēki ir teikuši par patērētajiem kW uz kubatūru un ka tik un tik malkas jāizdedzina. Tas viss ir tikai matemātiska formula pēc, kuras rēķina siltumatdevi no konktrēta daudzuma malkas, bet nav parēķināts, ka katlam ir cits princips un malka arī var atdot siltumu ne tikai degot un neizlaižot lielāko daļu skurstenī.

Re: Pieredze ar poļu GALMET malkas katliem?
Autors: Fleksis ()
Datums: 14/06/2013 14:43

JanisL Wrote:
-------------------------------------------------------
> Gunbox, vakar parakos forumā cilvēku atsauksmes
> par šitiem sveces katliem.
>
> Teiksim tā - viens no galvenajiem labumiem, ko es
> redzu - katls aizņem mazāk vietas un, protams,
> tas ilgāk deg. Vēl, nezinu tas labi vai slikti,
> bet tam nevajag siltuma akumulatoru (nedrīstot
> likt īsti) - līdz ar to arī sistēma sanāk
> lētāka, vienkāršāka mazliet.
>
> Man tieši ir paredzētas siltās grīdas.
> Attiecīgi, gribēju prasīt - bet kā tad ir, ja
> katls dod laukā tos 70-80 grādus, bet man
> grīdās jālaiž maksimums 30 grādi. Ar
> atpakaļgaitu jau mūžīgi nenolīdzināsi,
> tāpēc jautājums - kā tad dara ar to sveces
> katlu un siltām grīdām BEZ akumulatora?
>
> Papētīju, ka Stropuva katlu ļaudis kaut kā
> uzskatot par labāko, bet vai ir arī kāds
> komentārs par Žvake (Candle) katlu? Idejiski jau
> tas pats vien ir.

Ja par Stropuva -Candle, tad Candlei ir iestrādāta betona pamatne, Stropuvai nāksies kombinēt kaut ko pašam. Un Candle apšuvums ir labāk nostrādāts, be tā tehniski praktiski identiski produkti. Tad nu jāizlemj, vai ķēpāties pašam ar betonu, vai nopirkt gatavu mazliet dārgāk.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **    **        **  **        **     ** 
 **        ***   **        **  **        **     ** 
 **        ****  **        **  **        **     ** 
 ******    ** ** **        **  **        ********* 
 **        **  ****  **    **  **        **     ** 
 **        **   ***  **    **  **        **     ** 
 ********  **    **   ******   ********  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727