UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

udens smaka
Autors: Oskars_S ()
Datums: 08/10/2011 22:20

varbuut kaads var ieteikt kaadu filtru vai ko tamlidzigu kas nonjem seera smaku. auksts vel taa, bet no boilera naak karstais ar labu aromaatu..gluzhi kaa kjemeros. uudenim taisiitas analiizes, udens dadzmaz normals, dzelzhi un kaljkis normas robezhas.

Re: udens smaka
Autors: EjTakTu ()
Datums: 08/10/2011 22:46

Pagriez boilerim augstāku temperatūru. Reizēm, pārprastas ekonomijas nolūkos udens netiek pietiekami uzkarsēts, veidojas baktērijas, tai skaitā legionellas, ūdens nepatīkami smird un ir kaitīgs. Ne velti siltumsūkņu boileros ir fīča, reizēm to ūdentiņu uzkarsēt.
Bet varbūt kļūdos un ūdeni tiešām ņem no sēravota. No Zušu sēravota ņemtajam ūdenim, dienu pastāvot burkā, smaka pazūd pati no sevis :)

Re: udens smaka
Autors: Oskars_S ()
Datums: 09/10/2011 07:34

Tas ir kombineetais boileris, tenis uz max uzgriezts + kurinu ar centraalo. uudens uzkarsts liidz 75 graadi(taada t kaa katlaa) tenis arii pie 75 graadi sleedzas aaraa, vieniigais kaa varu paaugstinaat temperatuuru ir kurinot katlu pie augstaakaam temperatuuraam, tik to buus gruuti izdariit, malkas katls. kad vinnu ielej traukaa, peec dazhaam min smakas vairs nav, bet dushaa mazgaajoties uudens uzreiz jaalieto:-)
Aukstajam arii juutaas seera smaka, tikai ne tik izteikta kaa karstajam. zinu ka uzliekot atdzelzhotaaju smaka pazudiis, bet iisti nav vajadziigs atdzelzhotaajs, domaju varbuut ir kautkas leetaaks par 500ls iekaartu.

Re: udens smaka
Autors: raihs ()
Datums: 09/10/2011 08:16

Par tām temperatūrām-sēra baktērija iet bojā pie 70 grādiem, dīvaini,kādēļ smird tieši karstais ūdens...Varbūt tomēr nav to grādu tik daudz? Es ieliku ogles filtru,bet nu tas tā padārgi-350Ls. Bet man tik ļoti riebj tā smaka,ka nenožēloju. Patreiz viss ir ok-kopā ar atdzelžotāju ūdens ir tāds,ka var liet pudelēs un tirgot.
Vēl viens variants-nomainīt boilerī sildelementus uz titāna-tad baktērija toč tur nesēdēs. Kaut kādi 60-7-Ls

Re: udens smaka
Autors: EjTakTu ()
Datums: 09/10/2011 18:48

Apkures temperatūra normāli tiek galā ar baktērijām. Tad nu nekas lēts te diemžēl nesanāks gan.

Re: udens smaka
Autors: EDZIITS ()
Datums: 09/10/2011 20:51

Pie vainas varētu būt anoda stienis, kas ir apaudzis ar bačiņiem. Man ar tā bija. Izņēmu vispār viņu ārā un smaka pazuda.

Re: udens smaka
Autors: soseds2 ()
Datums: 09/10/2011 21:44

Ja varetu but anoda vaina, vins noardas un boilera apaksa veidojas nogulsnes, kas smird. Tad jatira.

Re: udens smaka
Autors: y ()
Datums: 09/10/2011 21:56

Man visi boileri pēc kādiem 3 mēnešiem sāk smirdēt. Un smaka vienāda, neskatoties uz dažādām firmām.

Re: udens smaka
Autors: Rx ()
Datums: 09/10/2011 22:15

Jau kādā topikā teicu, ka mans un arī cita, zināma cilvēka novērojums ir: Ja ūdenim klāt ir sērūdeņradis, tad smaka sāk aktīvāk parādīties, ja pievadcaurules ir no kapara. Arī boilerī ir kapars (TEN sildelements). Vai Jums arī ir kapara caurules? Ja intensīvi lieto ūdeni, efekts samazinās. Sastāvoties stiprāk izteikts šis efekts. Kas notiek reakcijā ar kaparu , lai ķīmiķi analizē.

Re: udens smaka
Autors: Oskars_S ()
Datums: 09/10/2011 22:15

boilerim 2 meeneshi! varbut tieshaam meegjinaat anodu amputeet? senchiem kad bija padomju boileris viss bija ok(bez anodiem utt), pirms 4 meen uzlika kmbineeto ariston...arii ozh ka bail. un tieshi siltais.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.