UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Inženiertīkli :
Building.Lv Forums
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 3
Re: apgaismojums ar LED lampelēm
Autors:
Rx
()
Datums: 16/10/2011 19:47
Vai tiešām ekonomiskākās ir LED? Pēc šīs tabulas LED patēriņš tuvu vienāds ar ekonomiskajās luminiscentajām.
Autors:
divanceltnieks
()
Datums: 16/10/2011 21:57
Latvijā LED nav izdevīgi pirkt, nopirku ebay, toņi jau tur dabūjami visvisādi, tās mazās naktslampiņas var pirkt, var izmantot eksotikai, bet tās jaudīgākās gan pagaidām neatmaksājas, un cik skatījos tās kuras parastās e27 vai e14 ar kaut kādiem savādākiem kontaktiem cenas ziņā neatšķiras, tā ka neko speciālu taisīt nez vai ir vērts
Autors:
al
()
Datums: 18/10/2011 19:46
Ir iemēģinātas 2 LED lampiņas no Ķīnas - balta un dzeltena, abas 10 W, pa 12 USD gab. Beltā ir pretīgā dienasgaismas lampu krāsā, bet gaiša. Virtuvē pieradu, tagad pat patīk. Bet istabā nomainījām uz dzelteno. Tai tonis ir ok, toties prasītos mazliet jaudīgāku.
Salīdzinot ar t.s. ekonomiskajām spuldzēm, LED iedegas momentā, bet citas priekšrocības pagaidām nenovēroju.
Salīdzinot ar t.s. ekonomiskajām spuldzēm, LED iedegas momentā, bet citas priekšrocības pagaidām nenovēroju.
Autors:
Viesturs470
()
Datums: 19/10/2011 10:13
LED lampu vienīgā priekšrocība nemot vērā to dardzību ir - iedegšanās ātrums un ilgmūzība, kas diemzēl nav pārbaudāma.
Pēc savas prakses esmu parliecinājies ka kompakto lumiscento spuldzu norādītie kalpošanas laiki neatbilst norādītajiem, tais skaitā arī t.s. profesionālajām zīmolu (philips, osram)spuldzēm. kam peč ražotāju datiem ir liels vai nelimitēts ieslēgšanās ciklu skaits un darbamūžs virs 10000 h.
vienmēr sākot darbināt spuldzi es uz tās uzrakstu datumu kad to esmu sācis lietot un tāpēc varu novertēt kāds ir reālais kalpošanas laiks.
liels bija mans parsteigums kad konstatēju, ka viena no " lētājām ķiniešu " spuldzēm 24h/365 dienu režimā man nokalpoja vairāk par gadu, tātad reāli dega tās deklarētās 10000 h
Pēc savas prakses esmu parliecinājies ka kompakto lumiscento spuldzu norādītie kalpošanas laiki neatbilst norādītajiem, tais skaitā arī t.s. profesionālajām zīmolu (philips, osram)spuldzēm. kam peč ražotāju datiem ir liels vai nelimitēts ieslēgšanās ciklu skaits un darbamūžs virs 10000 h.
vienmēr sākot darbināt spuldzi es uz tās uzrakstu datumu kad to esmu sācis lietot un tāpēc varu novertēt kāds ir reālais kalpošanas laiks.
liels bija mans parsteigums kad konstatēju, ka viena no " lētājām ķiniešu " spuldzēm 24h/365 dienu režimā man nokalpoja vairāk par gadu, tātad reāli dega tās deklarētās 10000 h
Autors:
raihs
()
Datums: 19/10/2011 11:15
Vispār jau dīvaini-vakar copei nopirku uz galvas stprināmu lukturīti ar LED lampiņu-3,5Ls ar visām baterijām. Kādēļ plika sadzīves spuldzīte maksā 5-6Ls?
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 19/10/2011 11:35
Vai tad gaismas plūsma ap galvu liekamai lampiņai un piemēram, 100W iļjiča spuldzei ir vispār salīdzināma?
Pa lielam LED laiks manuprāt vēl nav pienācis, bet reiz es to ceru sagaidīt, līdz tam izmantojot kvēlspuldžu krājumus.
Pa lielam LED laiks manuprāt vēl nav pienācis, bet reiz es to ceru sagaidīt, līdz tam izmantojot kvēlspuldžu krājumus.
Autors:
aaaa
()
Datums: 19/10/2011 11:52
Pirms nedēļas iepirku Osram CFL lampu - ar mazo patronu, virsū liela zīme "Quick light", kas pēc Osram kataloga esot speciāla tehnoloģija, kas lampu iededzina momentā. Uzņēmu laiku - vismaz 30 sek, lai sasniegtu maksimālo spilgtumu. Tas saistīts ar iesilšanu. Ja izslēdz un uzreiz ieslēdz atpakaļ, gaisma ir spilgta uzreiz. nevaru iedomāties kas notiek kaut kur ārā vai kādā neapkurināmā telpā ziemā. Ekonomija ekonomijai, bet reālas alternatīvas āra apstākļos mūsu klimatā kvēlspuldzēm nav! Kā var izņemt no apgrozības nepiedāvājot neko vietā? Laikam tagad cilvēki izlīdzas ar halogēnajām, kuras veiklie ražotāji sākuši pielāgot parasto paskatam.
LEDi? - pilnīgi garām, vismaz pagaidām, speciāli nesen meklēju, atrast kaut kādu pat 60W kvēlspuldzes analogu ir neiespējami. Tikai kaut kādas mazjaudīgas spot-lampiņas par astronomiskām cenām. Mašīnām gan dienas gaitas lampas jau ir (Audi, VW, Lexus), bet ne tuvās gaismas, laikam tomēr tā jauda ir pārāk maza.
LEDi? - pilnīgi garām, vismaz pagaidām, speciāli nesen meklēju, atrast kaut kādu pat 60W kvēlspuldzes analogu ir neiespējami. Tikai kaut kādas mazjaudīgas spot-lampiņas par astronomiskām cenām. Mašīnām gan dienas gaitas lampas jau ir (Audi, VW, Lexus), bet ne tuvās gaismas, laikam tomēr tā jauda ir pārāk maza.
Autors:
DsKs
()
Datums: 19/10/2011 13:40
to aaaa ... ir jau ari Led tuvas gaismas jaunam Audi R8 sagatavotas,padargs prieks tas ir,bet kadreiz ari xenon gaismas bija dargas,sodien ka pats redzi,xenon izmantot sanak letak neka halogenu ( pasam automobili 5 gadu laika xenon tuvam gaismam ka deg ta deg un nekas nav mainits) ... par tehnologiju jamaksa :)
Autors:
DsKs
()
Datums: 19/10/2011 13:42
starpcitu LED automasinas domaju bus tikai parejas moments,ir jau jaunakas tehnologijas :)
Autors:
aaaa
()
Datums: 19/10/2011 14:39
Vispār man liekas, ka lielajam LS Lexusam arī tuvās ir LEDi, vismaz tā izskatās - vairāki LEDi aiz lielas lēcas.
Pašreizējā: 2 no 3