UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: elektrība vecā mājā
Autors: aaaa ()
Datums: 20/10/2011 14:56

Vienstāva garengriezums varētu būt risinājums. Tie cietie vadi ar to gumijoto draņķi zem lielās izolācijas jau problēmas nesagādā pat griežot perpendikulāri, bet pirms pāris dienām griezu mīksto 2-dzīslu vadu - gatavās mokas - apkārtējā izolācija cieši piespiežas vadiem, perpendikulāri nogriezt neievainojot vadu izolāciju ir gandrīz neiespējami. Kā diez to dara profesionāli elektriķi? Man liekas, redzēju elektriķi rīkojamies ar kaut kādām spešl standziņām. varbūt tādas ir vērts iepirkt, tā teikt - saimniecībā noderēs? Tādas vispār ir?

Re: elektrība vecā mājā
Autors: Viesturs470 ()
Datums: 20/10/2011 15:38

par vadu griešanu: ir speciālie nazīši, kas iegriež izolāciju un tad to viegli var pārplēst un noņemt iegriešanas dzilumu var regulēt !

Re: elektrība vecā mājā
Autors: zihers ()
Datums: 20/10/2011 15:40

Par elektroietaišu bojāšanos runājot, vai vecajai mājai nav 3-fāzu pievads? Ja ir, tad bieži šāda problēma rodas bojājoties neitrālei. Šādu šaizi var noteikt ar komplekta - voltmetrs/testeris + jaudīgs patērētājs (elektrokalorīfers vai tml.) + elektrocilvēks palīdzību.

Re: elektrība vecā mājā
Autors: Juriits ()
Datums: 20/10/2011 19:48

Reku te var iepazīties ar pāris instrumentiem
[www.yeint.lv]
Ir strādāts ar tādām pa 11.20 baigi labs un ērts pasākums
Gan jau visos būvmateriālu veikalos daļa no šiem verķiem ir atrodami

Re: elektrība vecā mājā
Autors: Rx ()
Datums: 20/10/2011 19:54

Ar nazi var, tikai ļoti precīzi jādozē naža asmens dziļums. Ja vairāk jāstrādā un jāgriež, tagad lietoju šo: Ar skŗuvmehānismu pieregulē asmeņa griešanas dziļumu. Ar šo instrumentu ne tikai pārgriež gareniski izolāciju, bet arī šķērsām, lai to noņemtu.

Re: elektrība vecā mājā
Autors: Didzisp ()
Datums: 20/10/2011 23:29

Neesmu gan profesionals elektriķis, jo ar šo darbu naudu nepelnu, bet izolaciju perpendikuāri vadam nav nekādu problēmu nogriezt. Vadu pirms griešanas saliec, tā lai ārejā izolacijā rodas mehanisks sporiegums un tad tik griež. Izolācija pati veras vaļā un nemaz nevajag līdz iekšējām dzīslam iegriezt, izolācija noplīst.
Ja par eketrību, kura bendē elektroniku, tad švaka elektronika, ja netur sprieguma svārstības :) Nu nafig jāmaina boileris, ja pietiek nomainīt sildelementu un neticu, ka veļmašīnai var kas sadegt tā, ka jāmaina visa mašīna. Jā, vecam modelim var vienkarsi nebūt tā vadības bloka, bet vienmēr tak pastāv iespēja paņemt no citas norakstītas veļmašīnas. Tas, ka ieslēdzot lampinu tā uzsprāgst, nav nekas ekstremāls. Ieskrūvē jaunu un dzīvo laimīgi.

Re: elektrība vecā mājā
Autors: khe ()
Datums: 21/10/2011 00:20

Tai vecajā mājā varētu būt kāda ķibele ar neitrāli, vai 0...Mēģinātu iedot slodzi starp 1f un neitrāli un mērīt potenciālu pret zemi. To darītu ari pie ievadsadales, lai pārliecinātos, ka av vainīgi mājas vecie instalācijas vadi. Vēl variants veļmašīnai atvilkt jaunu kabeli no sadales. Izskatās kopumā , ka vajag zvanīt elektriķim....
Kabeļu tīrīšanai esmu atmetis daž iegriezējus un novilcējus - visērtākais parasts, vislētākais nazītis ar nolaužamo asmeni. Piem NYMO - cieto kabeli, ar trīskārtu izolāciju sāc vilkt ar nazīti virzienā uz kabeļa galu, bet tikai knapu švīku. Pašās beigās, kur jau perspektīvā būs attīrīti gali - droši caurgriez kabeļa ārējo izolācijas kārtu. Velkot attīrītos galus šķērsām iegriezumam, tas turpina plīst pa ievilkto švīku līdz tās sākumam. Garš penteris :), bet rēāli 3 kustības un ārējās izolācijas nav.

Re: elektrība vecā mājā
Autors: Rx ()
Datums: 21/10/2011 08:28

Khe: Ar nazīti tieši tā kā rakstāt, tā arī dara...Bet, ja tas ir skapis, no kura nāk ārā desmiti kabeļu, kuri visi jāapdarina, maksimāli īsiem, bet optimāliem garumiem, lai visas iekārtas taptu skaisti saslēgtas, tad gan instruments ir " darbaprieka" garants. Par vecajām mājām: Man mājai bija "kūla vadi-kabeļi" Ar elektronisko skrūvgriezi ( ir tāds, kuram ir speciāls iemontēts sprieguma indikators ( iekšā mazi barošanas elementiņi ilgam laikam), kas rāda tiešā kontaktā ar fāzes vadu, rāda tam tuvojoties, rāda sprieguma noplūdu, var atrast kabeli zem sprieguma zem apmetuma... Maksā 3,5-5Ls. Un to, pārbaudot sienas potenciālu, redzams, ka spriegums noplūst no ši "kūla" kabeļa, metru un vairāk no kabeļa! Nomainīju visu instalāciju un nekāda noplūde nav novērojama, kā arī mainot kabeļus, ievilku papildus vadus.

Re: elektrība vecā mājā
Autors: q ()
Datums: 21/10/2011 08:35

Kā tas ir noplūst?

Re: elektrība vecā mājā
Autors: Rx ()
Datums: 21/10/2011 08:45

Noplūst? Vienkārši: "kūla kabeļi" ir alūminija vadi, izolēti ar gumiju, kas tālāk izolēti ar papīra apvalku, tālāk alumīnija apvalks. Tad ar laiku šis pīrāgs klūst par daļēju vadītāju, jeb tam vairs nav megomiem liela izolācijas pretestība un fāzes spriegums nonāk uz alumīnija apvalku, un tālāk pa apmetumu aizņem zonu... Jutīgs cilvēks ar plaukstas otru pusi pabraukājot pa apmetumu jūt elektrības mikrotirpoņu, līdzīgi kā pa galda lampas metāla korpusu daudzām lampām....

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **    **   *******   ********   ******   
 **     **  ***   **  **     **  **        **    **  
 **     **  ****  **         **  **        **        
 **     **  ** ** **   *******   ******    **   **** 
 **     **  **  ****         **  **        **    **  
 **     **  **   ***  **     **  **        **    **  
  *******   **    **   *******   **         ******   

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727