UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Inženiertīkli :
Building.Lv Forums
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pieslēgums dūmvadam
Autors:
oskarsp
()
Datums: 28/10/2011 01:55
Topošajai mājai nepieciešams izbūvēt dūmvadu. Šajā sakarā interesē cik augstu būtu jāiebūvē pieslēgums dūmvadam? Vai šis augstums mainās atkarībā no tā kāds apkures katls vai kamīns tiks pieslēgts?
Paredzēts izmantot Schiedel keramisko dūmvadu.
Paredzēts izmantot Schiedel keramisko dūmvadu.
Re: Pieslēgums dūmvadam
Autors:
maals
()
Datums: 28/10/2011 03:01
Katrs konkrētais gadījums ir jāsaprot. Svarīgi, lai apkures elements spēj dūmvadu uzsidīt, lai rastos vilkme. Pieliekot mazas jaudas krāsniņu lielam dūmvadam, viss darbojas pretējā virzienā.
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 28/10/2011 10:18
Palabojiet, ja kļūdos, bet manuprāt jebkurš pieslēgums augstāk kā apakšā:
1) rada caurplūdes jeb piespiedu dzesēšanas režīmu nekurināšanas laikā;
2) mazina dūmvada vilkmi;
3) nelietderīgi izmanto telpu.
1) rada caurplūdes jeb piespiedu dzesēšanas režīmu nekurināšanas laikā;
2) mazina dūmvada vilkmi;
3) nelietderīgi izmanto telpu.
Autors:
oskarsp
()
Datums: 28/10/2011 13:55
Konkretizēšu savu situāciju.
Tiks izbūvēti divi dūmvadi. Viens apkures katlam un otrs kamīnam. Vēl nav izlemts kāds apkures katla modelis vai kamīns un izmantots. Tāpēc vēlos uzzināt kādus augstumus parasti vispārīgos gadījumos izmanto.
Ir iespējams pieslēgt gāzes apkuri, līdz ar to tiek apskatīts arī šāds variants. Cik es saprotu, te nav īpašu nosacījumu uz pieslēguma novietojumu.
Tomēr par 90% sliecos uz malkas apkures izmantošanu. Apkures katls varētu būt uz 35 - 40 kW ar akumulācijas tvertni. Cik es skatos, pārsvarā šie katliem dūmu izeja ir katla aizmugurē. Taču izejas augstums dažādiem katliem ir atšķirīgs, bet svārstās kaut kur zem metra augstuma.
Standartā Schiedel keramikas dūmvadam pieslēgumu nevar uztaisīt zemāk par metru. Tad pēc malkas katla, man arī augstāk šo pieslēgumu nevajadzētu taisīt. Taču ja es tomēr izdomāšu izmantot gāzes katlu, tad ar šo augstumu es sevi ierobežoju uz to, ka nevaru izvēlēties pie sienas karināmos katlus. Vai mans spriedums ir pareizs? Un cik liels sliktums būs ja es pieslēgumu pacelšu par pusmetru vai metru?
Tiks izbūvēti divi dūmvadi. Viens apkures katlam un otrs kamīnam. Vēl nav izlemts kāds apkures katla modelis vai kamīns un izmantots. Tāpēc vēlos uzzināt kādus augstumus parasti vispārīgos gadījumos izmanto.
Ir iespējams pieslēgt gāzes apkuri, līdz ar to tiek apskatīts arī šāds variants. Cik es saprotu, te nav īpašu nosacījumu uz pieslēguma novietojumu.
Tomēr par 90% sliecos uz malkas apkures izmantošanu. Apkures katls varētu būt uz 35 - 40 kW ar akumulācijas tvertni. Cik es skatos, pārsvarā šie katliem dūmu izeja ir katla aizmugurē. Taču izejas augstums dažādiem katliem ir atšķirīgs, bet svārstās kaut kur zem metra augstuma.
Standartā Schiedel keramikas dūmvadam pieslēgumu nevar uztaisīt zemāk par metru. Tad pēc malkas katla, man arī augstāk šo pieslēgumu nevajadzētu taisīt. Taču ja es tomēr izdomāšu izmantot gāzes katlu, tad ar šo augstumu es sevi ierobežoju uz to, ka nevaru izvēlēties pie sienas karināmos katlus. Vai mans spriedums ir pareizs? Un cik liels sliktums būs ja es pieslēgumu pacelšu par pusmetru vai metru?
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 28/10/2011 14:36
Nezinu par apaļo Schiedel, bet četrkantainajai Plewai jau oriģināli caur vates blīvslēgu var piedurt pieslēgumu dajebkurā vietā. Četrkantainā pat samontētā var viegli iegriezties, kur vēlies. Es (bez vates, jo pašā apakšā nekas necilājas) pat esmu uztaisījis pieslēgumu un tīrāmlūku vienu pretīm otram.