UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 8
Re: granulu-malakas apkures katls
Autors: specs ()
Datums: 13/11/2011 11:56

Maris7 Wrote:
-------------------------------------------------------
> Kādas atsauksmes par Unica Vento Eko?

Modelis ir salīdzinoši jauns (šaubos, ka iegūsi pieredzējuša lietotāja atsauksmes)līdz ar to var ticēt, ka gana efektīvs un pārdomāts. Būtiskākais ir tas, ka arī malkas degšanu var pakļaut automatizācijai, cik noprotu. Pārdevējs stāstīja, ka šim katlam ir kaut kas būtiski uzlabots šneka uzbūvē, kas izslēdz granulu sastrēgšanu elkonī. Mīnuss izskatās - horizontālais siltummainis, kurš neļaus slinkot un padara putekļaināku pašu katla apkopšanu. Es dēļ šī aspekta izvēlējos citu modeli - tīro granulu katlu ar vertikālo siltummaini.
Aizbrauc uz kantori pie pārdevēja un apskaties to visu dabā!

Autors: igaunis ()
Datums: 13/11/2011 14:17

Labdien,Kādu katlu tad izvēlējāties Jūs?Vai esat ko dzirdējis arī par Benekov,Grandeg,un citiek poļu katliem?

Datums: 13/11/2011 17:39

Izvēlējos Moderator Eko25. Man būtisks nosacījums bija reta katla tīrīšana, ko vertikālais siltummainis arī nodrošina, pie kam katls ir komplektēts arī daudzfunkcionālu automātiku, kas ņem vērā āra un iekšas temperatūru, un ir programmējams prombūtnes brīžiem, ekonomējot kurināmo. Runājot par Grandeg un Benekov neredzēju nevienu iemeslu, kāpēc būtu jāpāŗmaksā kā minimums 1000Ls salīdzinājumā ar Moderator. Grandeg katla tīrīšana vispār izskatās neiespējamā misija ar max netīrības radīšanu telpā. Citiem "poļiem" ir dīvaini pārstāvji, kuri nav spējīgi parādīt jau darbojošos katlu, kuriem nav pat primitīva kantora, kas rada pamatotas bažas par garantijas un pēcgarantijas apkalpošanu. Tiesa gan šī ir pirmā lietošanas sezona, tādēļ savas lietotāja atsauksmes varēšu sniegt vēlāk.

Autors: Maris7 ()
Datums: 13/11/2011 19:34

Varu pastāstīt par savu katla meklešānas pieredzi..
1. Pirmā vieta kur biju iebraucis bija Grandeg birojs. Steidzīgs puisis teica ka man derēs grandeg bio 25kw. Laikam tāpēc ka nav nekas mazāks ko piedāvāt. Pats neko negribēja daudz stāstīt un uz maniem jautājumiem atbildēja diezgan aprauti. Gribu startēt uz KPFI finansējumu. Atbildēja ka viņi paši projektus nerakstot aizsūtīja uz SB Maskasvas ielā.

2. Eko liesma Benekov. Jau nedaudz labāka attieksme. Biju noskatījis pelling 27. Pārdevējs teica ka būšot par lielu un pastāvot iespēja ka siltākā laikā piemēram kā tagad varo veidoties hot stoker. Ieteica tīro granulu katlu 15kw, kurš gan ir nedaudz dārgāks. Projektus viņi raksta paši bez papildus samaksas.

3. Moderator. Manuprāt viss profesonālākais pārdevējs. Nevis tāpēc ka labs marketinga speciālists, bet tiešām atbildēja uz visiem tehniskajiem jautājumiem, turklāt ar shēmu palīdzību uz papīra, kas man kā tehniskam cilvēkam likās uzskatāmāk. Patīk ka katlam ir laba automātika, manuprāt pārāka kā grandeg un benekov. Cena arī vislabāka. Par kvalitāti nezinu, bet domāju ka tam pašam Latvijā ražotajam Grandeg nav ne labāki materiāli, ne montāžas kvalitāte. Bija arī izvēle no katli jaudām. Vienīgais jautājums vai poļu katls nebūs "rijīgāks" par benekov. Par projektu rakstīšanu papildus samaksu neņem.

4. vieta bija SB Maskavas ielā. Kā jau lielā uzņēmumā pārdevēji steidzīgi, izskatījās ka grib iet pusdienās. No sākuma runāju ar sievieti, kura teica, ka 25 kw grandeg būšot noteikti par lielu. Lai ņemot citu poļu katlu 15 kw. Tad runāju ar citu pārdevēju, kurš teica ka 15kw būšot par mazu, jo siltā ūdens boilerim arī vajag ap 3kw. Noskatīju Atmos 20kw. Katls patika jo deglis pats regulē jaudu no 4kw līdz 20 un atrodas sānā. Pārējie apskatītie bija ar vulkāniskā tipa degli. Bet cena dārga. Pats katls 1220, deglis vēl 725, atsevišķi jāpērk padeves šņeks 410ls un tvertne 227ls. Pārdevējs godīgi pateica ka viņiem vienalga kuru katlu es no vņiem nopērku. Par projekta rakstīšanu gribēja papildus 100ls.

Autors: GirtsL ()
Datums: 13/11/2011 21:56

Vēl ir firma Klimosz, kas ari piedava granulu katlus.
Izstade vinu stends ar iekurtiem katliem bija tiesi preti Moderatoram.
Paaris lietas man vinju demonstretaja katla iepatikas, ka piemeram keramiska plaksne pret kuru tiek izkliedeta tiesaa liesmu, pielauku ka ta kalpo ilgak neka ja liesmu izkliede metala konstrukcija.
Nezinu vai pardeveja marketings vai reaala prieksrociba, bet maniigais parstavis noradija ka vinju katlam deglis deg ka lodlampa ar ruuuksanu, bet preti konkurentiem (Moderator), deg ka ugunskurs ar leenu plandosu liesmu, kas itka esot neefektivaak, neekonomiskaak.
Ka miinusu piefikseju ka vinjiem nav isti savs ofiss-veikals, vinju cilveki vislaik braukaa apkart pie klientiem. Kuatkadi katli laikam stav SB santehnikas veikala.

Datums: 13/11/2011 22:05

Klimosz ir tas variants, par kuru rakstīju. Jātiekas kafenēs un kaut ko darbībā apskatīt īsti neizdodas. Kurā kafenē šos meklēt, kad vajadzēs kādu detaļu?

Autors: MrBadMan ()
Datums: 16/11/2011 20:06

Ar Klimosz ir viss Ok, pavasarī uzliku. Problēmu ar servisu, padomiem nav. Automātika arī laba, noregulē un viss notiek. Iesaku.

Autors: Strazds ()
Datums: 17/11/2011 13:40

Pats nopirku granulu / malkas / ogļu katlu poļu interneta veikalā .
1. cena , puse no tā ko prasa Grandeg
2. kurinu ar ko gribu , ielieku ārdus kurinu ar malku , oglēm
3. izņemu ārdus - kurinu ar granulām , graudiem , smalkām oglēm , kūdras granulām
4. serviss ... ja pasam no pareizas vietas rokas aug , tad ... iesaku nopirkt tur , visas rezerves daļas var nopirkt caur to pašu bodi .

Ir arī letāki veikali , bet es izvēlos www.kotly.com , man uz 120 m2 māju katls ar visu atvešanu izmaksāja 1500,-EUR , bet Grandeg man paprasīja 2800,-Ls , nu apmēram tā ar to LV biznesu .

Autors: santh ()
Datums: 17/11/2011 14:22

esmu montāžnieks un esmu licis daudz un dažādus katlus, man bieži zvana izmisuši cilvēki kuri netiek galā ar savu katlu, jāsaka ka visbiežāk par Klimozs! cik saprotu tad ražotāja serviss viņiem ir nulle!!! par benekov un grandeg gan neko slktu nevaru pateikt!

Autors: Strazds ()
Datums: 17/11/2011 14:44

Aizmirsu pateikt , man ir 15 kw katls , ja ziemā kādu nedēļu -25 , tad jaudas bišku par maz , bet ... pa virsu deglim uzlieku ārdus un ar 6 pagalēm diennaktī ... mājā taškenta ...., tādā veidā kurinot , automātika nav jāpārregulē , jo degļa versijai iestājas tukšgaitas režīms , kad pagales izdeg , atsāk strādāt deglis , tā , ka viss ir OK , un par tādu naudu alternatīvas nav !

Pašreizējā: 2 no 8

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******    ******   **     **        **  **     ** 
  ********  **        **     **        **  ** *** ** 
        **  **         **   **   **    **  **     ** 
 **     **  **    **    ** **    **    **  **     ** 
  *******    ******      ***      ******   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727