UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

apkure
Autors: miezis ()
Datums: 25/11/2011 19:23

Vai kaut kāda elektriskā sildelementa ieslēgšana apkures sistēmā, lai tā neaizsalst ilgākas prombūtnes laikā, būtu normāla rīcība? Domāju uzturēt kaut kādus pāris grādus. Iespējams, ka nesasalstošo šķidrumu izvēlēties būtu pareizāk. Kā foruma profesori domā?

Re: apkure
Autors: soseds2 ()
Datums: 25/11/2011 19:37

Ja ir risks aizsalt sistemai, tad labak skidrumu.
Bet telpas t parak zemu nolaist ari nav labi, tatad japiesilda. Praktize papildus tenu apkures sistema, elektriskos katlus vai jonu katlus.

Re: apkure
Autors: ibm ()
Datums: 25/11/2011 21:06

Nesen uzliku KOSPEL katlu tieši "backup" mērķim (tīri elektriska apkure ir pārāk dārgs prieks), paralēli esošajam malkas katlam. Ekselenti. Ieprorgammē un viss notiek. Man tas vajadzīgs, tikai, ja ilgāk esmu prom vai aukstā ziemā. Bet savu darbu viņš dara labi, nedaudz lielāks par dušas skapīti un salīdzinoši ātri uzstādāms.

Jonu katlam, cik zināms, vajadzēs speciālu šķidrumu, kas regulāri jāatjauno (neatceros, cik, tas viss ir izlasāms netā), tas ir padārgs prieks.

Ja vien ir pietiekama elektriskā jauda, es ieteiktu elektrisko katlu, - tomēr salīdzinot ar prastu teni (tas taču arī tev kaut kā normāli ir jāinstalē...) tam tomēr ir automātika un aizsardzība pret pārsteigumiem. Savukārt nekādu īpašu prasību pret apkures šķidrumu tam nav.

Re: apkure
Autors: specs ()
Datums: 25/11/2011 21:08

Ja negrib sačakarēt iekštelpu kosmētisko remontu, tad jāizvēlas divas pretējas iespējas - kurināt normāli vai nekurināt nemaz! Nekādas daļējas un neregulāras kurināšanas! Ja telpu pilnībā nekurina, tad nerodas nekāds mitrums un citas problēmas, kas veidotu bojājumus.

Tātad jālej šķidrums.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.