UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Loga rāmis
Autors: cvb ()
Datums: 05/02/2012 11:43

Sveiki!

Šajā aukstajā laikā pamaniju, ka loga rāmis, laikam, laiz cauri gaisu. Pati par sevi ta nav problema, svaigu gaisu/apmainu vajag.. bet, man skiet, ka gaiss nak vieta, kur ir palodze un loga raamis. Meistari nohaltureja? ka labot, negribas plest anost apdari.. vai no arpuses varetu tik klat, lai iepustu putas?

taja vieta pilnigi apledojis kondensats...

Re: Loga rāmis
Autors: Rx ()
Datums: 05/02/2012 13:11

Tā tas ir, ka loga mērītāji- licēji nav sava aroda meistari.... Loga konstrukcijā palodzes vieta ir ļoti slikti izolēta, jo: Loga rāmja platums ir , pamatā ap 70mm, un šis rāmis ir ar 3-7 gaisa kamerām. Tas būtu , nosacīti labi. Bet lai stiprinātu āra un iekšpalodzi, kurām jāstiprinās zem loga rāmja, liek - skrūvē speciālu, ap 35 reiz 35mm plastmasas līsti- palīgelementu palodžu stiprināšanai. Līdz ar to, pāreja ir 35mm bieza, kas pāriet iekšpalodzē, kas arī pamatā ir laminēta skaidu plate ( slikts siltuma izolators). Un aukstums, caursaldina šo 35mm plastmasas pāreju un sāk saldēt palodzes iekšpusi zem loga pamatrāmja. Lai to samazinātu, no ārpuses jāliek maksimāli daudz putu, tik, lai nemaisītu metāla palodzes konstrukcijai, un iekšpusē, zem šīs listes, zem palodzes arī pietiekoši daudz putu, vai kāda cita siltumizolātora, tā samazinot akstuma tiltu, kas veidojās. Būtu labi arī, skrūvējot pie rāmja šo palodzes līsti, ar silikonu aismērēt savienošanas vietu pirms skrūvēšanas, lai nepūš gaisu. Tāpēc ir jau modernāki logu rāmji, kas šo "sliktumu" likvidē:

Tā rāmja platums ir 115mm, un jau apakšā, palodzes stiprināšanai var likt platu līsti, tā neveidojot aukstuma tiltu.

Re: Loga rāmis
Autors: cvb ()
Datums: 06/02/2012 11:13

skaidrs, bus pavasari/vasara jaskatas kas tur ir..

Re: Loga rāmis
Autors: kaamis ()
Datums: 06/02/2012 11:59

Ko tauta teiktu ja pirms loga likšanas tai palodzes profilā ievietopu piegriestu putuplasta strēmeli kā siltumizolāciju?
Pavasarī ar jāliek mājai ogi un iešāvās prātā tāda doma.

Re: Loga rāmis
Autors: Cipariņš ()
Datums: 06/02/2012 12:04

Es ieliku 30 mm Fasādes vati. Tad pāri Proclima līmlenti. Palodzei palika 5 mm kur ieķerties.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.