UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Iesakiet lūdzu kādu labu siltinaātāju
Autors: aviators ()
Datums: 13/02/2012 13:02

kaamis Wrote:
-------------------------------------------------------
> RBB.LV


Tikai RBB gadījumā, ja vajadzīgs izmantot līmlentes pretvēja plēves salīmēšanai, tad neparaksties uz zaļajām līmlentēm, bet prasi zilās, kas ir dārgākas, taču vismaz atsevišķos gadījumos neatdalās līme no pašas lentes. Bet pat zaļās ir nesalīdzināmi labākas par pelēkajām/melnajām, ko celtniecības veikalos tirgo. Tās vispār pēc pāris mēnešiem jau ir beigtas. Var vēl papildus speciālu zaļu līmi izmantot, kas saglabā liptspēju ļoti ilgi, nemūžam neatnāks vaļā. Bet visādi citādi kantorim pluss ir tāds, ka vadībai ēku siltināšana un apkure ir vaļasprieks, paši savās mājās izmēģinājuši visādus materiālus un risinājumus, tā kā labi zin, kadi varianti strādā un kas nē. Kā arī strādnieki jau ntos gadus tieši ar siltināšanu darbojas, tā kā ir gana labi.
Bet nu tāpat uzskatu, ka klāt jebkuriem ir jāstāv un pašam ir jāsaprot, kas un kāpēc tiek darīts. Bet nu ja jau saprašana ir, tad tajā brīdī varbūt lietderīgāk ir daļu darba pašam izdarīt, kā nekā, sev taču taisa.

Vēl ARTIVA tieši ar siltumizolāciju problēmu risināšanu nodarbojas. Bet tur es nezinu neko teikt par reālajiem strādniekiem- siltinātājiem, esmu saticis tikai rekuperatoru regulētāju un priekšniekus.

Re: Iesakiet lūdzu kādu labu siltinaātāju
Autors: Martins D ()
Datums: 13/02/2012 13:50

RBB un ARTIVA ir ļoti labi draugi! Sadarbojas viens ar otru.. tā kā abi kantori ir lieliski savās jomās

Re: Iesakiet lūdzu kādu labu siltinaātāju
Autors: aaaa ()
Datums: 19/02/2012 18:04

Februāra sākumā saņēmos uz mājas termofotografēšanu. Prieks maksāja 25 Ls, atbrauca, sabildēja, bildes uzreiz iekopēja kompī. Vispār pasākums tiešām vērtīgs - katram iesaku, man gan tas notika stipri par vēlu, tas būtībā ir jādara pirms apdares uzlikšanas, kad pabeigta siltināšana, lai var novērst trūkumus. Termokamera ideāli parāda kur ir kādas noplūddes, caurumi. Vienīgais, ka bildes dod relatīvu ainu, absolūtās vērtībās tas nedod pilnīgi neko. Ir redzams temperatūras sadalījums pa visu nofotografēto attēlu - ļoti labi defektu ķeršanai - kura rozete ir auksta, kur logam kāds blīvējums švaks, kurš stūris nav labi noizolēts utt. Bet pilnīgi nav iespējams pateikt, vai siena vai grīda ir labi nosiltinātas. Ja ārā ir -25 un siena man ir +13, tad tas ko nozīmē - labi vai slikti? Neko nenozīmē.
Ļoti interesanti bija ārpusē - pamati siltināti no iekšpuses kā vanna, ārpusē siltinājuma nav. Fotografēšanas brīdī ārā bija kādi -25 grādi, pamatu virsma tieši pie pašas zemes bija -13!!! Pie kam tur, kur apmēram ir grīda, pamati bija aukstāki - ap -20., resp siltuma gradients no apakšas uz augšu, kas reāli nozīmē to, ka zemes siltums caur betonu tiek vadīts uz āru.

Re: Iesakiet lūdzu kādu labu siltinaātāju
Autors: ma21 ()
Datums: 19/02/2012 18:24

...ir kontakti tam kantorim...man tg kaa x ir taa stadiija,lai parbaudiitu kur un kas puuw...vai mow tg nav verts to dariit,ja araa nav konkrets sals...???....

Re: Iesakiet lūdzu kādu labu siltinaātāju
Autors: paskars ()
Datums: 19/02/2012 18:40

Es pats arī lielajā salā apskatījos 2 mājas, kā arī savu dzīvokli ar termokameru. Īstenībā interesanti - atklāju virkni defektus.
1. Daži slikti iemontēti logi, ja saņemšos pie nākošā kosmētiskā remonta, būs jāpārmontē. Laikam nav kvalitatīvi iepūstas putas.
2. Visās vietās logu vājā vieta ir tur kur rāmis satiekās ar stikla paketi. Stikla paketes metāla rāmis ir aukstuma tilts.
3. Brāļa mājai jāregulē ieejas durvis, kam iepriekš nebijām pievērsuši uzmanību.
4. Abās mājās vājā vieta izrādās bēniņu lūkas ar saliekamajām trepēm, kas ir ievērojami aukstas.
5. Vecvecāku māja nav siltināta no ārpuses un tāpēc skatoties no iekšpuses bija iespējams zem apmetuma redzēt katru gāzbetona bloku un ķieģeļu mūrējuma šuvi, kas ir aukstuma tilti.
6. Vecvecāku mājā atklāju viena stūra pelēšanas iemeslu - stūris nezkapēc praktiski caursalst. Māja būvēta 70 gados no 25 cm gāzbetona, tad nenosakāma biezuma gaisa šķirkārta - citur ir, citur nav. Un apšūta ar balto silikātķieģeli.
7. Jā un par pamatiem - abām mājām tie pie zemes bija ievērojami silti. Sākumā nesapratu, bet tad jau nāca apjausma par zemes siltumu.
Interesanti, ka silti ir arī no abām pusēm siltināti pamati.
Nu jā tie ir mani secinājumi pēc kārtīgas paspēlēšanās ar termokameru. Katrā ziņā arī es nezinu kādām ir jābūt normālām temperatūrām sienu iekšpusē un ārpusē pie āra temperatūras -25 grādi. Skatījos uz temperatūru starpībām.

Re: Iesakiet lūdzu kādu labu siltinaātāju
Autors: aaaa ()
Datums: 19/02/2012 18:57

Man fočēja šie:
[www.abero.lv]
Bet principā uzgūglēju un pirmajiem 5-6 aizsūtīju e-pastus. LIelākā daļa ļoti ātri atzvanīja, uzreiz arī sarunāju, cenas visiem par prastu fotografēšanu bija apmēram vienādas, vieni gan paprasīja 90 Ls. Es gan skaidri un gaiši pateicu, ka nevajag ne atskaiti, neko, tikai plikas bildes. Ja ar atskaiti, tad vismaz 10 Ls nāk klāt.
Izstaigājām visu māju, no ārpuses/iekšpuses un vājās vietas tika safočētas. Kopā kādas 45 minūtes.

Re: Iesakiet lūdzu kādu labu siltinaātāju
Autors: šoreiz bez ()
Datums: 19/02/2012 19:59

Man kaut kā nevedās sarunas ne ar RBB, ne ar Artivu. Laipni aprunājāmies, bet kā vajag tāmi, tā - pazūd. Vai varbūt tā ir normāla prakse, ka tāmes ir jāizlūdzas, neskaitāmas reizes zvanot?

Re: Iesakiet lūdzu kādu labu siltinaātāju
Autors: Andris 542 ()
Datums: 19/02/2012 22:23

Man kaut kā nevedās sarunas ne ar RBB, ne ar Artivu. Laipni aprunājāmies, bet kā vajag tāmi, tā - pazūd. Vai varbūt tā ir normāla prakse, ka tāmes ir jāizlūdzas, neskaitāmas reizes zvanot?

Redzi draugs, izgatavot taami, maksaa naudinhu! Taadu LIMONAADES gudrinieku ir daudz, sanhem taami un pazuud, bet taameetaajs ir straadaajis, galvinhu un datoru lauziijis, bet pie maiziites netika! Peecaak izraadaas, ka ne kunde bij, bet seetas haltuuristu brigadieris. Pats reekhinaat neprot un neveelas, bet sveshu gara darbu uzdod par saveejo. Taapeec ir tikai normaali, ka Tev tika viss izskaidrots un apstaastiits mutiski. Ja buus turpmaaka sadarbiiba, buus gan taame, gan kauleeshanaas par naudaam, gan reaals darbs!!!

Re: Iesakiet lūdzu kādu labu siltinaātāju
Autors: aaaa ()
Datums: 20/02/2012 09:14

Nabadziņi - laikam nākošais solis būs jāmaksā pat par tāmes sastādīšanu. Mums darbā (absolūti nesaistīts ar būvniecību) tāmes stāda veseli 2 cilvēki uz pilnu slodzi un parasti tāme tiek sastādīta pret pliku e-maila pieprasījumu, pat zvanīts netiek. Tāda nu reiz ir tā biznesa specifika - bez piedāvātas cenas klientu dabūt ir grūti...

Re: Iesakiet lūdzu kādu labu siltinaātāju
Autors: andža ()
Datums: 20/02/2012 09:21

man gan liekas, ka ārzemēs ir wannabe meistari, normāliem caļiem darba netrūkst tepat ;)

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **      **        **  ********  ********  
 **     **  **  **  **        **  **        **     ** 
 **     **  **  **  **        **  **        **     ** 
 **     **  **  **  **        **  ******    **     ** 
 **     **  **  **  **  **    **  **        **     ** 
 **     **  **  **  **  **    **  **        **     ** 
  *******    ***  ***    ******   ********  ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727