UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Grandeg Meistari
Autors: Enrike ()
Datums: 11/02/2012 22:39

Labdien
Iesakiet lūdzu ( tikai un vienīgi pēc pieredzes ) kādu ļoti sakarīgu Grandeg katlu regulētāju , kas kaut ko saprot no šiem katliem , man jaunais Grandeg ECO 25Kw , iet trešo sezonu , ir daži jautājumi un vēlmes .

Par Grandeg servisu :O), 1-ā sastapšanās atsauksme
, bija man šonedēļ problēma ,pēc lielajiem aukstumiem gribēju iztīrīt katlu , iztīrīju , palaidu - uzreiz redzu nav viss kā vajag , katls slēdzas ik pēc 20 minūtēm , granulas rij kā traks , darvojās , ieslēdzoties ventilatoram pie granulu padeves uz 6 , 7 minūti no bunkura sāk iet dūmi - zvanu Grandeg servisa meistariem , pēc 3 stundām atbrauc , šis paceļ augšējo vāku paskatās tur darva - saka slikta vilkme - problēma ar skursteni , demonstrēju revīzijas lūkā iebāžot spoguli , ar skursteni viss OK - debesis redzam - diametrs galvu izbāzt var :O)
, šis saka ka skurstenis pa īsu ,vajag vismaz metrus 8 , man vienstāvu māja - skurstenim metri 6-7 , oponēju ar to ka 2-vas sezonas viss bija ideāli un skursteņa stāvoklis nav mainījies , aprunājāmies , ieteica iztīrīt degļa gaisa padeves kameru , kaut ko pieregulēja gaisa padeves automātikā , uz manu jautājumu ka varbūt problēma ir atmosfēriskajā vārstā atbildēja noliedzoši , mol ja vārsts "staigā" brīvi problēmu nav tur ,bet gan vilkmē - paņēma naudu par vizīti un aizbrauca. Nu domāju nākamdien tīrīšu gaisa padeves kameru , ne vella - naktī dzirdu katls darbojās nēpārtraukti , temperatūru vairāk par 78 grādiem ilgi uzdzīt nevar - jātīra , iztīrīju kameru , katla "nenormālais" slēgšanās biežums neizmainījās , bet temperatūru gan sāka "uzdzīt" normāli , nākamdien pēc darba atbraucu , paskatos katlu , tur pa pāris dienām - darvas tik ka savā mūžā neesmu redzējis :O( arī siltummainis pilns , sapratu ka uz "servisu" jēgas zvanīt nav , būs jātiek skaidrībā pašam .Pasaucu palīgā kaimiņu viņam arī Grandeg , tikai vecais 15Kw , eksperimentu ceļā ar sērkociņiem atradām problēmu - izrādījās atmosferiskajā vārstā , bija nedauz "aizaudzis" un pie aizvērtas pozīcijas laida garām , tas izskaidro katla biežo ieslēgšanos un rijīgumu ,ātro atdzišanu un līdz ar to problēmu ar darvu. Iztīrīju kārtīgi vārstu un katls "atgriezās" pie dzīvības .Atvainojos ja par garu tekstu , bet varbūt kādam kas lieto Grandeg tas nākotnē palīdzēs ,rēķinaties ar "servisu" un esat modri :O)
,ceru ka Jums negadīsies "meistars" , Šī iedziļināšanās problēmā manī tagad izraisīja dziļu interesi par katla darbību ko vajadzētu "apmierināt" - tapēc arī šis topiks par saprotoša Grandeg meistara meklējumu.

Re: Grandeg Meistari
Autors: Didims ()
Datums: 11/02/2012 22:43

Kas ir atmosfēriskais vārsts un ko tis dara?

Re: Grandeg Meistari
Autors: Enrike ()
Datums: 11/02/2012 23:08

links : [www.grandeg.lv]
pozīcija 1.5


Re: Grandeg Meistari
Autors: Silt_Garant ()
Datums: 12/02/2012 00:21

Sertificēts meistars. Tālr.26552107

Re: Grandeg Meistari
Autors: Didzisp ()
Datums: 12/02/2012 09:57

Lai saprastu, kas katlam vainas vajag nevis sertifikātu, bet sajēgu. Man pie kaimiņa brauca pa divi lāgi "sertificets meistars" un kādas tik baikas nesastāstīja, bet nezināja, kā termorezistors strādā un nemāceja to, testa nolūkos, aizstāt ar potenciometru. Man pazīstams elektriķis lielajā ciema katlumājā šausmu lietas stāstija. Uzlika "firma" katlu un sākuma viss darbojas, jo regulēja tiešam kvalificēts meistars, kurš to katla automātiku konstruējis. Pec gada sākās gļuki, bet "meisteri" kuri brauc problēmu novērst, tikai "pogas bezjēgā" spaida. Beigās vietējais elektriķis internetā sameklēja visas instrukcijas, saprata, kas ir kas un vairs klāt neleiž nevienu "firmas sertificēto speciālistu". Tak katlu ražotājiem labi ja pāris speciālistu un konstruktoru ir, bet pa klientiem sūta mazkvalificētus cilvēkus, jo vienkārši citu nav. Neies kvalificēts meistars pa pasauli apkārt braukāt, ja var darbu atrast, kur nav jābraukā un pa katlumajam jāložņā.

Re: Grandeg Meistari
Autors: dzincha ()
Datums: 12/02/2012 10:01

ehhh...šeit paveras granulu katlu burvība.....

Re: Grandeg Meistari
Autors: Enrike ()
Datums: 12/02/2012 11:37

to dzincha : Granulu katlu burvībai nav ne vainas :O)
nemaz nedomājot 100% ja celtu jaunu māju liktu granulnieku , problēma ir nevis tehnoloģijā bet meistaru zināšanu līmenī , es īpaši nestresoju par to jo tā ir "Latvija" un tas viss ir visās jomās .

to Silt Garant : katlu no "nulles" šis sertificētais speciālists laidis , kontroliera softs pieejams ?

Re: Grandeg Meistari
Autors: dzincha ()
Datums: 12/02/2012 12:37

Nu nez vai visās jomās ir keksi, kas tikai pa pogām māk nodot un ne&uja nejēdz.
Ja ir iespēja nopelnīt vairak kā kruķījot katlus kačigarkās, tad speci ir citur un ierodas jaunā "komanda" un dod pa pogām.

Re: Grandeg Meistari
Autors: Enrike ()
Datums: 12/02/2012 12:43

to dzincha :

vot šitais citāts ekstravaganti :
ierodas jaunā "komanda" un dod pa pogām. :O) , nu tu humorists :O) cepuri nost , taisnība vien paliek , cepuri nost

Re: Grandeg Meistari
Autors: Enrike ()
Datums: 12/02/2012 12:47

tu zini dzincha ,
katlu "krucīšana" kačigarkā maksā 40-50Ls izsaukums - pa šo naudu domāju vajadzētu šo to zināt pa tēmu

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **   ******   **        **     ** 
 **     **  **     **  **    **  **        **     ** 
 **     **  **     **  **        **        **     ** 
 **     **  **     **  **        **        ********* 
  **   **   **     **  **        **        **     ** 
   ** **    **     **  **    **  **        **     ** 
    ***      *******    ******   ********  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727