UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

udens kvalitate
Autors: NaurisN ()
Datums: 16/02/2012 08:35

jautajums par udens izmainiishanos laika gaitaa. vai mainaas uudens sastaavs uudeni ikdienaa lietojot, domaaju dzelz daudzums, kalkjis utt. uz doto briidi maajaa veel nedziivoju. uudeni pateereeju maz(50litri nedeeljaa aptuveni) uudens naak dzeltens. ja urbumu pumpeeju tad peec neilga laika naak tiirs uudens, bet vaarot taapat kljuust viegli dzeltens. cik saprotu vainiigz dzelzis. coik reaali ja urbumu ikdienaa lietoshu, taa nebuus, domaaju vai vinjsh kautkaadaa veidaa attiiraas?

Re: udens kvalitate
Autors: NaurisN ()
Datums: 16/02/2012 21:02

nav viedoklju?

Re: udens kvalitate
Autors: soseds2 ()
Datums: 16/02/2012 21:06

Pimais ar ko sak- analizes> Pirmo paraugu var nonemt tikko panemot udeni, bet otro patecinot.Pec analizu rezultatiem nosaka, kadus filtrus nepieciesams iegadaties un vai vispar nepieciesams.

Re: udens kvalitate
Autors: NaurisN ()
Datums: 16/02/2012 21:43

tad jaaved 2 pudeles?

Re: udens kvalitate
Autors: subaru ()
Datums: 16/02/2012 22:44

par ūdens kvalitāti varu padalīties kā man bija. lietoju no vienas spices( ap 14m) ūdeni daudz gadus, ap 30g. ūdens kvalitātes izmaiņas sāku izjust ap 15 gadus atpakaļ, tomēr lietojām. reiz sasparojos un aizvedu veikt analīzes tehniskajā universitātē, ķīpsalā. saņēmu šādu ainu- ūdens ir valsts normatīvajos atbilstošs, izņemot kādus tur sulfīdus vai fosfātus...neesmu izglītots šajos jautājumos. pēc speciālistu ieteikuma ierīkoju ūdens filtrācijas sistēmu- attīrot visu ūdeni kas nepieciešams. iekārta- 400ls, pats uzstādīju. attīrošā viela- aktīvā ogle. manā gadījumā jau darbojas divus gadus bez ogles maiņas( jādomā drīz par maiņu). toties mājā efekts- nekur nekad nav rūsas, nav kaļķa nogulšņu. ogles maiņa ap 100ls. ...nu kautkā tā.

Re: udens kvalitate
Autors: E ()
Datums: 17/02/2012 09:30

Ja ūdens paliek dzeltenīgs to vārot, tātad tur ir par daudz dzelzs oksīda (FeO), kas vārot ātri savienojas ar papildus skābekļa molekulu un veido rūsu (FeO2). Nu apmēram kaut kā tā...

Risinājums atkarīgs no šī dzelzs daudzuma ūdenī (tur ir vairāku veidu tie filtri). Man izklausās, ka pietiks ar parasto sāls filtru (domāts gan ūdens mīkstināšanai, gan noņem nedaudz dzelzi), bet nu patecini to ūdeni kādu stundu... tad paņem pudeli un uz analīzēm (~15Ls). Tad ar analīžu papīru pie filtru tirgotājiem (iesaku aiziet pie vismaz 2). Tie izstāstīs kas tev vajadzīgs un cik maksā.

Un nesatraucies, gandrīz visā Latvijā ir paaugstināts dzelzs saturs. Purvaina mums tā zeme.

Re: udens kvalitate
Autors: NaurisN ()
Datums: 17/02/2012 14:32

saals filtrs ir taa lielaa zilaa pudele:-) ar papildus trauku saalij?

Re: udens kvalitate
Autors: subaru ()
Datums: 17/02/2012 16:53

nē, lielā zilā pudele nav sāls. lai uzlabotu ūdens kvalitāti ar sāli, vajag speciālu iekārtu. tā neattīra no dzelzs un citām vielām, tikai mīkstina- reaģē ar kaļķi. ja ūdeni jāattīra gan no dzelzs gan kaļķa, tad vajadzēs kompleksu attīrīšanu. tomēr, ja attīra ūdeni no visa liekā, izņemot kaļķi, var lietot "zilās pudeles" ar speciālām granulām- darbojas ap 5 gadi. ir jāsaprot papildus- tas sāls, ko lietosiet attīrīšanai, tiek izvadīts augsnē, tuvākajā vietā. vai gribat ik gadu simtiem kilogramiem sāli gāzt savā zemē? maksāt par savas zemes piesārņošanu ar sāli, kur nekad nekas vairs neaug?

Re: udens kvalitate
Autors: E ()
Datums: 17/02/2012 17:12

Vispār jau pareizi teici. Tas lielais zilais balons + kaste blakus. Balons var būt dažādās krāsās, atkarībā kādu vietējie nopērk. Tad nu viņi (filtru tirgotāji) tajā balonā iepilda speciālus sveķus (tādas granulas līdzīgas smiltīm)... kādus 20kg.
Šie "sveķi" tad arī sevī uzsūc lieko kaļķi un dzelzi (nelielos apjomos). Sāls (precīzāk sālsūdens) ir domāts, lai tos izskalotu. Es novadīju skalošanas cauruli uz lietusūdeņu kanalizāciju (tā man aiziet pa taisno upē, kas ietek jūrā). Tur ir tīrs nātrija-hlorīds, tas jūrai nu nekādi nekaitē).

Re: udens kvalitate
Autors: soseds2 ()
Datums: 17/02/2012 18:33

Es piekritu par to, ka jauzzin filtru cenas vismaz pie diviem tirgotajiem, citadi smadzenes var sapuderet.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.