UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

sprauga starp durvīm un grīdu
Autors: Tiina ()
Datums: 21/02/2012 16:14

Labdien, būvniecības speciālisti! Varbūt kāds man var palīdzēt - vai ir kādi normatīvi, kas nosaka, cik skolās ir pieļaujamā sprauga starp durvīm un grīdu?

Manam bērnam skolā ir nepatīkami traumēts kājas pirksts un norauts nags, direktore apgalvo, ka tā ir bērna paša vaina, bet man šķiet, ka tā sprauga starp durvīm un grīdu ir pārāk liela, ja zem durvīm var tikt apakšā bērna kāja, ieģērbta sandalē. Diemžēl nekādus normatīvus nevaru atrast:(

Jau iepriekš paldies!

Re: sprauga starp durvīm un grīdu
Autors: Dzindzis ()
Datums: 21/02/2012 16:19

Tā ir ka dauzās bez saprāta. Baidos ka nebūs tādu normatīvu par spraugām zem durvīm.

Re: sprauga starp durvīm un grīdu
Autors: Tiina ()
Datums: 21/02/2012 16:29

Šis nav tas gadījums. Nedauzījās bez saprāta, vēra vaļā durvis no vienas puses,, otras nāca no otras, un tās tika uzgrūstas uz kājas, jo sprauga ir tāda, ka kāja tiek apakšā. Tāpēc arī jautāju.

Re: sprauga starp durvīm un grīdu
Autors: Didzisp ()
Datums: 21/02/2012 16:45

Bērni no laika gala durvīs ir ievēŗuši gan pirkstus, gan kājas apsituši. Neba nu katrs bērns tai skolā pabāž kāju zem durvīm. Es jau saprotu, ka nekas patīkams nav noticies, bet vai tapēc vajag škandālu celt.

Re: sprauga starp durvīm un grīdu
Autors: po ()
Datums: 21/02/2012 16:45

nu nav tāda normatīva, šo gadījumu var nosaukt par "vairāku apstākļu sakritību". Protams ir nepatīkami, bet gadās. Škirbu samazināt.

Re: sprauga starp durvīm un grīdu
Autors: Tiina ()
Datums: 21/02/2012 16:59

Es netaisos taisīt skandālu, bet izteikt direktorei priekšlikumu piesist līstīti tām durvīm apakšā. Šajā sakarā vienkārši vēlos papildus uzzināt, vai ir kādi normatīvi, kas attiecas uz izglītības iestādēm bērniem, vai kaut kas par drošu darba vidi u.tml.

Didzisp

Es vēlos uzzināt vienīgi par normām, noteikumiem, un nevajag man stāstīt par to, ka bērni visos laikos ir iespieduši vai apdauzījuši pirkstus, vai kad ir jāceļ skandāls. Manam bērnam ir norauts nags līdz gaļai, neskatoties uz to, ka kājās bija gan zeķes gan sandales. Mans mērķis ir piedāvāt direktorei risinājumu, lai konkrētajā vietā nekas tāds vairs neatgadītos ne manam, ne citam bērnam.

Re: sprauga starp durvīm un grīdu
Autors: Didzisp ()
Datums: 21/02/2012 18:02

Man liekas, ka vienīgais normatīvs ir lai durvis nestrīķejas pret grīdu vai slieksni.Parasti jau specili šķirbu netaisa, bet ja durvju ailei ir slieksnis, tad durvis principā nevar nolaist līdz zemei.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.