UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 4
Re: Akumulācijas tvertne - gāzes apkurei?
Autors: khe ()
Datums: 28/02/2012 09:23

Jā, ar vienu sūkni nekas cits, kā apeja termostatam un noslēdzošais krāns uz mazā loka nesanāks, protams, ja grib saglabāt pašteces iespējas.... Vienīgi to mazo loku, ja ielikts balansējošs ventilis un, ja tas atrodas telpās var neņemt galvā, jo liela plūsma tur nebūs, it īpaši 3/4 pret 2'. Jeb ielikt 1' pretvārstu ar atsperi(ja nevajag balansējošo), kura atspere tad arī noturēs to ūdens plūsmu, bet pie malkas katla sūknis dzīs cauri.

Re: vai pietiktu ar vienu cirkulācijas sūkni?
Autors: arnis r ()
Datums: 28/02/2012 11:39

Īstenībā man temperatūru istabā nosaka sensors - tas piemet gāzi, ja pārāk atdziest, bet abi katli pašlaik ir bez krāniem, saslēgti paralēli. Jā, gāzes katlu gan negribēju laist caur termovārstu - tik daudz es izstukoju. Un vēl man, gandrīz lauciniekam nevajag neko arī pārāk smalku - tak tā pierasts pie vēsiem rītiem un tad tā foršā izkarsēšanās pie karstas krāsns vakaros. Laime...

Re: Akumulācijas tvertne - gāzes apkurei?
Autors: khe ()
Datums: 28/02/2012 12:21

Ja Tev čuguna katls, tad mierīgi var iztikt bez tā termovārsta un mazā loka, jo gāzinieks vislaik siltu uztur. Pietiks ar pretvārstu(kas atvieglots un ielikts mazliet slīpi, lai klapīte nedaudz jau pavērta) un sūkni tam apejā. Čugunnieki gadu desmitiem ir kurināti ar aukstu atgaitu paštecē:) Vēl vari iekurinot katlu nedaudz ieslēgt gāzinieku, lai uzdzen sistēmā temp. Vienīgais paralēli saslēgts gāzinieks, ja nekuras, visu laiku velk cauri gaisu. Vajadzētu tam atgaitu aizvērt vai citu ko saštukot...

Re: Akumulācijas tvertne - gāzes apkurei?
Autors: bern ()
Datums: 28/02/2012 19:04

Piedod, bet pilnīgs bezsakars. Ja siltums automātiskā režīmā ir pieejams nepārtraukti, kāpēc to uzkrāt kaut kur pirms padošanas mājoklim? Samainot saskaitāmos vietām, rezultāts nemainās.

Re: Akumulācijas tvertne - gāzes apkurei?
Autors: arnis r ()
Datums: 28/02/2012 19:41

Kāds var mani nesaprast, jo savu jautājumu "Vai pietiek ar vienu sūkni" nejauši ieliku zem diskusijas " Akumulācijas tvertne gāzes apkurei".
Es savu veco sistēmu īstenībā gribu uzlabot tāpēc, ka 1) kurinot ar malku, ogli utt. krāsns iekšpuse ātri apaug ar biezu, melnu slāni un 2) pāšteces variantā radiatoru apakšējā daļa ilgi palie auksta un 3)CH4 cena no 5sant ir aizgājusi līdz ... tā ka ziemas vidū un arī agrāk /vēlāk jāpasilda dupsis arī ar ko citu, kas deg

Re: Akumulācijas tvertne - gāzes apkurei?
Autors: slēpnis nelog ()
Datums: 28/02/2012 23:27

Arnis r Iepriekš rakstīju, ka 2 sūkņu lietošana ir nepamatota, bet tā padomājot - Pie esošās sistēmas vajadzīgs klāt tikai 1 sūknis 1 klapīte. Termostats-slēdzis Varbūt arī 2 vienvirziena vārsti. Tas skatoties cik caur sūkni otrs sūknis varētu spiest atpakaļgaitā. Bet iegūst mīnus 3zaru vārstu mīnus vairāki krāni. Nekas nav jāgroza, neko nevar aizmirst pārgriezt mainot katlus. Cilvēciskais faktors tomēr kādreiz var izstrādāt nelāgu joku. Un kas būtiski - iespēju automātiski palaist gāzes katlu, kad malka izkurējusies. Pierasts pie vēsiem rītiem tas viens, bet ar šādu sistēmu var aizbraukt arī uz pāris dienām pie radiem otrā Latvijas galā vai uz Alpiem paslēpot. Kā arī kurināšanu uzticēt kādam kas nepārzin sistēmu smalkumos.

Re: Akumulācijas tvertne - gāzes apkurei?
Autors: soseds2 ()
Datums: 29/02/2012 19:44

Pluss tads, ka sistema paliek uz pasteci, bet minuss, ka jagroza loti daudz kranu. Ari klapite un parsledzejs paraleli slegtiem katliem uz 2" bus sarezgiti un dargi +jaliek saskruves.

Re: Akumulācijas tvertne - gāzes apkurei?
Autors: arnis r ()
Datums: 01/03/2012 14:06

Cik es līdz šim esmu dzirdējis, ka, lai katla iekšpuse neapaugtu ar biezu melnu kārtu un ieekonomētu malku, bez termovārsta iztikt diemžēl nav iespējams. No katlu pārslēgšanas viedokļa man ir tā, ka gāzes katlam pašam ir iekšēja termoaizsardzība, bet kā izdomāt kā neaizmirst atvērt krānu malkas katla ieejā, tā kurināšanas laikā, jo pat čuguns var neizturēt? Ja kur būtu nezinu kaut kas līdzīgs termovirzulim, kurš sasilstot malkas krāsnij mehaniski automātiski pagrieztu vaļā attiecīgo ventili, jo cik pieredze uz elektroniku tomēr 100proc nevar palauties - eletriba noraustās - un vēl sliktāk zibens kaut kur bikin trāpa - vis kas dzīvē ir pieredzēts...

Re: Akumulācijas tvertne - gāzes apkurei?
Autors: soseds2 ()
Datums: 03/03/2012 18:44

Runa laikam ir par elektropiedzinas aizbidni uz 2".Te jau sanak sistema ar elektroniku. Devejs pie katla dumizejas, kas vada katla piesleguma aizbidni.
Sistema slegta vai valeja? Ja slegta, tad vai ir drosibas varsts? Ja valeja, tad pie pirmas cilveciska faktora nostradasanas (neatverts parsledzejventilis uz malkas katlu), katls izvarisies sauss. Tas pats var notikt, ja suknis nebus ieslegts, bet ventilis pagriests.

Re: Akumulācijas tvertne - gāzes apkurei?
Autors: slēpnis nelog ()
Datums: 04/03/2012 06:57

Nu jā, tapēc laikam tomēr labāk ar 2 sūkņiem. Katru pie sava katla. Nostrādā katrs no sava termodevēja. Kurini, kā gribi viss notiek.

Pašreizējā: 3 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********  **    **  **     **  **       
 **     **  **    **  ***   **  **     **  **       
 **     **      **    ****  **  **     **  **       
 **     **     **     ** ** **  **     **  **       
  **   **     **      **  ****   **   **   **       
   ** **      **      **   ***    ** **    **       
    ***       **      **    **     ***     ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727