UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Tek jaucējkrāna rokturis
Autors: Hmm ()
Datums: 01/03/2012 17:16

Lūk nelaime - jaucējkrānam gar rokturi straumē tek ūdens. Kas par vainu? Es labprāt tiktu ar to galā nesaucot santehniķi (nav laika, nav naudas un intresanti taču kaut ko jaunu pamēģināt). Plus tajā vietā ir tik maz vietas manevriem, ka nevaru īsti izštukot kā to krānu var noņemt - stiprinājums ir šitāds - [e-shopping.lv]

Re: Tek jaucējkrāna rokturis
Autors: Rx ()
Datums: 01/03/2012 20:11

Noskrūvēt var ar garu muciņas atslēgu ( caurulīte ar seškantu galā). Pamēriet izmēru skrūvei, bet vai nu 9, vai 10, vai 11 mm. Uzbāž un atskrūvē piespiedējplāksni. Tad jau tiek klāt pie lokanajām caurulītēm. Bet pirms skrūvēšanas, noskaidrojiet, kur tek. Ja krāns (tā snīpis) var atsevišķi kustēties pa labi-kreisi, tad bieži sāk tecēt pa šķirbiņam, starp kustīgo un nekustīgo daļu. Iekšpusē , lai netecētu ūdens, ir divas apaļas gumijas blīves. Dažreiz pietiek, ka šo kustīgo daļu- krāna snīpi saspiež stiprāk: pagriež apakšējo piespiedējšeibu. Ja tas nelīdz, izārda, skatās, vai nav daudz biezumu no kaļķa ūdens. Notīra, sasmērē ar Litolu, vai citu ūdenī nesķīstošu smēri. Ja tas nelīdz, meklē jaunas blīvītes ( santehnikas daļā, veikalā ir arī nopērkamas, tikai jāmeklē līdzigas. Ja tek tieši tā vieta, kas noblīvē krāna- izlietnes savienojumu, tad liek jaunu piespiedējgumiju, vai noskaidro, varbūt krāns ir pēc diametra daudz mazāks, kā caurums izlietnē, un piespiedējgumijas konstrukcija par mazu, un krānam pavirzoties caurumā, sāk tur tecēt uz grīdas.

Re: Tek jaucējkrāna rokturis
Autors: Hmm ()
Datums: 02/03/2012 02:37

Krāna rokturis kustās pa labi, pa kreisi, uz augšu, uz leju. Zem viņa ir pusapaļa detaļa, kurai gar augšu tek. Pa to šķirbu vēl piedevām var manīt, ka tas ir krāns ar kārtridžu (cik saprotu ir arī citi zvēri). Mans jautājums par stiprinājumiem bija, jo man arī likās, ka vajag tipa muciņu, bet tad es ievēroju, ka vītņu stieņu galā ir gropes, kas izskatās kā mazam krustveida skrūvgriezim domātas un samulsu

Re: Tek jaucējkrāna rokturis
Autors: Didzisp ()
Datums: 02/03/2012 08:17

Salabot jau var visu, bet vai ir jēga. Ja jau nobeidzās, tad diez vai dārgā gala kārns. Tad vēl, spriežot pēc jautājuma, nav lielas pieredzes mehānikā. Varbūt vienkaršāk nopirkt jaunu krānu un miers, Tāpat būs jāmeklē rezerves daļas, vaadzēs pa bodēm braukāt un benzīnu tērēt un bez instrumentiem, ar plikām rokām, nesalabos. Rx pareizi teica, kā krānu noskrūvet, bet tiem vītņustieņiem galā visdrīzak ir šlices, lai var ieskrūvet krāna korpusā. Jāskrūvē vaļā ir uzgriežņi, nevis vītņustieņi.

Re: Tek jaucējkrāna rokturis
Autors: Rx ()
Datums: 02/03/2012 09:28

Var arī skrūvēt vaļā ar skrūvgriezi vītņu stieņus, bet kad atskrūvēts, piemeklē muciņu un atpakaļ jau skrūvē tā: vispirms stienīšus, pēc tam skrūves.

Re: Tek jaucējkrāna rokturis
Autors: khe ()
Datums: 02/03/2012 10:08

Nevajag nemaz ņemt nost no izlietnes. Atslēdz ūdeni, noņem rokturi(parasti izņemot no priekšas, zem roktura, plastm podziņu), tad noskrūvē lielu uzgriezni(kas piespiež kārtridžu uz leju) un izcel uz augšu kartridžu. Ja roktura skrūvīti(zem plastm puļķīša) nevar atskrūvēt, tad meklē jaunu maisītāju, jeb improvizē:) Vai nu vienk vaļīgs kārtridžš, vai tā apakšā beigtas mazas blīvītes. kārtridžu var nopirkt.

Re: Tek jaucējkrāna rokturis
Autors: ibm ()
Datums: 02/03/2012 11:00

Piebildīšu, ka skrūvītes zem roktura mēdz būt gan parastā (ar šlici), gan mazie seškanti, arī varianti 2,5 un 3 mm man vismaz ir gadījies.

Kārtridžu var apmainīt, bet arī tad tev vajadzēs paplatu stellatslēgu vai roreni, jo kārtridži arī pieskrūvēti kā nu kuram ražotājam, citam ar lielu uzgriezni, citam grezens ar 2 robiņiem. Tāpat, ja mainīsi krānu, tad tiem vītņu stieņiem esmu sastapis 9, 10 un 11 izmēra uzgriežņus (kā nu kuram ražotājam ienāk prātā) un ir ļoti ērti, ja tev ir attiecīgo izmēru "trubiņveida" gala atslēgas.

Kā jau pareizi te saka - ja pieredzes galīgi nav, mož tomēr pirmajai reizei pasauc kādu palīgā.... neņem ļaunā :)

Re: Tek jaucējkrāna rokturis
Autors: Hmm ()
Datums: 02/03/2012 15:22

Nav ko pasaukt palīgā :) Manas neizpratnes iemesls ir tāds, ka bērnībā neļāva lācīša vēdera iekšējo struktūru pietiekami pētīt, kādreiz taču jāsāk :D Bet paldies es to skrūvi pie krāna roktura nevarēju atrast - internetā kur skatījos bija varianti, ka viņa ir zem roktura vai kā citādi labi redzamā vietā. Man ir nākamais jautājums - rokturi noņēmu, bet mana štelatslēgas izrādījās tieši milimetru pa īsu :( es secināju, ka tek no kārtridža aiz tā puļķa ar ko regulē krānu, attaisot krānu šķirba aiz puļķa tiek aizspiesta untek mazāk - ar vienu vārdu sakot vai tas nozīmē, ka jāmaina kārtridžš vai kā?

Re: Tek jaucējkrāna rokturis
Autors: soseds2 ()
Datums: 03/03/2012 17:00

Izskatas, ka kartridzs. Esmu jaucis ara ari kartridzus, tur divas kepinas mala jaatspiez. Tad ari var apkatities kas kartridzam par vainu, miris vai var saspiest, lai netek blive.

Re: Tek jaucējkrāna rokturis
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 04/03/2012 22:07

tieši sodien kārtējoreizi mans kārtridžs nobeidzies, apnika remontēt, pēdējo reizi noturējās tik dažas dienas(iepriekš gadu turēja), rīt eju pirkt :).

Tavā gadījumā varētu būt beigtas arī bīves, vienalga tas kārtridžs jāizdabū ārā, lai novērtētu kur kas ir beigts. Pūšot gaisu pa vienu galu, tas nedrīkstētu nākt ārā pa otru.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **    **   *******   ********  ********  
 **   **   **   **   **     **  **        **     ** 
 **  **    **  **           **  **        **     ** 
 *****     *****      *******   ******    ********  
 **  **    **  **           **  **        **     ** 
 **   **   **   **   **     **  **        **     ** 
 **    **  **    **   *******   **        ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727