UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

ūdensvads guļbūvē
Autors: jānisssss ()
Datums: 11/03/2012 16:12

ir 2 stāvu guļbūve, kurai arī otrajā stāvā paredzēta vannasistaba. jautājums ir sekojošs: kā uztaisīt ūdensvada vertikālo posmu tā, lai būtu iespēja to pilnībā iztukšot (uz ziemu) gan arī guļbūves sēšanās neradītu problēmas?

Re: ūdensvads guļbūvē
Autors: khe ()
Datums: 11/03/2012 16:23

Guļbūvei - horizontāls posms otrajā stāvā, kas sēžoties paliek slīps(kad apnīk slīpums - stāvvadu atkal saīsina). Var vēl nerž lokano gofru no stāvvada.
Ziemai - vai nu ventilis pirmajā stāvā(ja paliek apdzīvots), vai piem spec pretvārsts jau zem zemes, drenas rores gabalā+ ventilis lieluma izlaišanai 1.stāvā.

Re: ūdensvads guļbūvē
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 11/03/2012 18:54

Ūdensvads un kanalizācijas caurules jāpiestiprina pie mūrēta dūmvada, tas taču nesēžas. Izlaižot ūdeni parasti attaisa krānus un ventiļus, lai uz ziemu ūdensvada caurule ir tukša un jānoskrūvē visi gaisa slēgi kanalizācijas noūdeņiem.
Ūdeni parasti izlaiž tajā akā, kur tev ūdens vai sūknis... jo parasti jau sūknis arī uz ziemu jāatslēdz vai nu jātaisa speciāla telpa, kur temperatūra kādu grādu virs nulles.

Re: ūdensvads guļbūvē
Autors: vecais1 ()
Datums: 11/03/2012 19:41

Sev pirtī savilku melno plastmaseni,pagājšziem sasala.Pēc 2h kurināšanas viss atnāca vaļā.Šogad pat trakajos mīnusos neiespringu-2h kamēr pirts uzsilst viss atnāk vaļā.Tā plastmasene stiepjās-hvz.

Re: ūdensvads guļbūvē
Autors: soseds2 ()
Datums: 11/03/2012 20:28

Vecais, katrai plastmasas caurulei ir noteikts daudzums sasalsanas cikli.Caurule var sasalt un saplist.

Gulbuve var lietotplastmasas cauruli ar aluminiju, veidojot kompensatorus. Caur majas pamatiem udensvadu var ievietot caula, kura tas brivi staiga. Nolaides stavvadam var ierikot pagraba, ja tads ir. Vislabakais Ivara ieteiktais variants, ievilkt uz maju udensvadu krituma uz aku un nolaides ventili aka.

Re: ūdensvads guļbūvē
Autors: ibm ()
Datums: 12/03/2012 17:07

Piekrītu Sosedam, man arī trubu speci ir teikuši to pašu, - melno plastmaseni var eleganti sačakarēt, ja atstāj ūdeni iekšā sasalšanai. Ja ne pirmajā reizē, tad vēlāk, jo tā trubas struktūra bojājas.

Man ir sarakti melnie PE ūdensvada posmi pa visu dārzu ar laistīšanas krāniem (nejaukt ar Krāniem :D) vasaras sezonas lietošanai. Zemes gabals tāds, ka tie posmi sanāk dabiskā slīpumā un zemākajos punktos esmu vnk ielicis melnajā trubā trejgabalu ar korķi un mazu bedrīti/lūciņu apkārt. Rudens galā ūdeni pa šiem caurumiem izlaižu un basta.

Re: ūdensvads guļbūvē
Autors: aaaa ()
Datums: 12/03/2012 19:14

Es pat no pirmā stāva caurulēm, kad vajadzēja, ūdeni iztukšoju, pret kritumu - elementāri. Udens padeve ciet, atgriež vienu krānu un otru un ar muti pūš gaisu tajā krānā, no kuras līnijas vajag iztukšot - pat ja caurules iet zem betonētas grīdas, tās elementāri var izpūst tukšas ar muti. No otrā stāva jau nu vispār elementāri - apakšā un augšā krānus vaļā, pats iztecēs, vēl papūt un nebūs arī horizontālajos gabalos nekas. Ja caurule paliek pat pustukša - sals to nesaplēš - kaut no stikla - plēš tikai pilnas caurules, jo ledus ir "lielāks". Pret sēšanos taisi cauruli caurulē (vai gofrā) - lābākais risinājums.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.