UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Kanalizācija
Autors: Sīlija ()
Datums: 13/03/2012 16:58

Varbūt kāds var pastāstīt, kā var pieslēgties pie pilsētas kanalizācijas?
Esam Rīgā, Juglā, bet neesam pieslēgti pilsētas kanalizācijai. Paradokss...
Viena sieviete pirms vēlēšanām vāca parakstus lai visu ielu pieslēdz, bet tā arī nekā...


Re: Kanalizācija
Autors: subaru ()
Datums: 13/03/2012 19:13

armandam. mēs visi lieliski saprotam ka valstī darbojas MK noteikumi, administratīvie un kriminālie, arī godīguma principi darbojoties... bet reāli parastā vidēji aritmētiskajā mājsaimniecībā ir tā kā ir. tapēc visai skaptiski skatos uz šīm attīrīšanas iekārtām dēļ vienas priekšrocības pret parastiem grodiem un drenāžu. proti, grodi+drenes prasa vienreizēju ieguldījumu naudas pret bioloģisko vai kādu citu, kur ik gadu jārēķina apkalpošanas nauda. visas attīrīšanas sistēmas būs pareizi jāiestrādā, visām būs svarīgi faktori kā grunts sastāvs un gruntsūdeņu līmenis. toties "parastajā" sistēmā nav galva jālauza ja trakās bābas:) sagāzīs podā domestosus un mr. properus:), atliks vien reizi gadā izsūkt pirmo nosēdumu aku un cauri. pašam ir reāla pieredze darbojošām "parastajām" sistēmām kas darbojas jau 20 gadus, un nekas neliecina par drīzu nāves iestāšanos. kā arī pildošas funkciju vairāk kā 40 gadus, ja zinām toreizējos materiālus drenāžai( māla caurules un čuguna) atliek tikai brīnīties par sistēmu ilgmūžību, kas praktiski neprasa ieguldījumus.

Re: Kanalizācija
Autors: Didims ()
Datums: 14/03/2012 12:25

Katram savs, protams.
Viens būs iesūcināšana lauku apvidū, kur zeme labi drenējas, gr.ūdeņu līmenis zems un nevienam kaimiņam vai sev ar to iesūcināšanu aku nepiedraņķēsi. Otrs, ja kaut ko tādu mēģināsi izveikt bijušo mazdārziņu kolonijā, kur katram knapi 600 m2. Zinu Ogrē, kur viens iebūvējās starp vecajām mājām, kas jau tā saspiesti bija. Zemes gabals ar nelielu kritumu, loģiski, ka aku dzeramajam ūdenim izraka augstākajā stūrī un kanalizāciju iebakstīja maksimāli pretējā stūrī, pēc noteikumiem un rekomendējamiem metriem viss OK. Tikai ne saimnieks, ne būvvalde neņēma vērā, ka augšas kaimiņam turpat blakus žogam ne pārāk hermētiska izsmeļamā bedre, bet lejas kaimiņam 2 m no robežas dzeramā ūdens aka.
Pats 90-to gadu pašā sākumā laukos betonēju tvertnes improvizētam "septikam" ar trīs nodalījumiem un izlaidi pa taisno turpat tuvējā grāvī. 2 reiz tas pasākums ir tīrīts, reizi 10 gados izpumpējot un izrokot kaut ko mālam līdzīgu. Bet tās vietas apstākļi neko vairāk nepaģēr, vietējais grāvelis krūmeļiem aizaudzis, pašu lietošanā, turpina attīrīšanas darbu un nodrošina iesūcināšanu gruntī, nevis salaišanu tuvējā upītē. Tai pašā Ogrē pēc novadgrāvjiem var skaidri redzēt, ka izsmeļamās bedres nemaz ar nav hermētiskas, kā tam vajadzētu būt.
Bioloģiskajai att. iekārtai šo procesu var nodrošināt stipri blīvākā vidē ar labākiem (koncentrētākiem) panākumiem. Saprātīgos apjomos lietojot saprātīgu sadzīves ķīmiju (domestos nav saprātīgākā) biol.att. nekādu kaitējumu neradīsies. Norakstīt to uz neprātīgiem babuļiem nav attaisnojami, vienk. jārēķinās ar to, kas ir, pretējā gadījumā jau arī vajadzētu neprātā uztraukties piem. par automašīnām vai tik 95-tā vietā nevar ieliet dīzeli. Un ja arī kādreiz izdezinficēsi vai izskalosi ar pārāk lielu ūdens daudzumu to kan.att.iekārtu, ja pārējais (tilpums, gaisa padeve, barības vielas) būs pareizos apjomos, tad paies viena, divas nedēļas un iekārta atkal strādās kā paredzēts.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ********  **     **  **         **     ** 
 **     **  **        ***   ***  **    **   **     ** 
 **     **  **        **** ****  **    **   **     ** 
 ********   ******    ** *** **  **    **   **     ** 
 **     **  **        **     **  *********   **   **  
 **     **  **        **     **        **     ** **   
 ********   ********  **     **        **      ***    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727