UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: iekštelpu kanalizācijas izvadkanāla izveide
Autors: ibm ()
Datums: 05/04/2012 11:42

Par gaisa vārstu. Man 2 stāvu māja bez pagraba, kanalizācijas stāvvada kopējais augstums nebūs daudz vairāk par 4m, 2 sanmezgli (katrā stāvā) plus virtuve 1.stāvā. Sākumā nebiju ielicis nekur gaisa (vakuum)vārstus, ventilācijas izejas uz jumtu arī nav un ekspluatācijas procesā secināju, ka nav vajadzīgs, jo viss skaisti tek prom un ūdens barjeras jeb sifonus "nerauj" prom. Pat nav dzirdams nekas "uz to pusi", tika ūdens tecēšana trubās. Bet tas ir visai individuāli - citam der, citam - nē. Protams, "pareizi" tas nav, bet - ja viss rullē, tad ko...

Tā kā - pirms dzīties jumtā, apsver, vai ir vērts. Teiksim tā, - ja viss notiek. tad nav nekādas vajadzības. Tehniski vakuumvārstu vari uzlikt sistēmas augstākajā punktā, izveidojot atzaru. Man gan tas ir ielikts tikai virtuves vadam (atsevišķa izeja), jo, kaut arī 1.stāvā, tas konstruktivi kaut kā negribēja labi tecēt dēļ retinājuma (nerakstīšu sīki). Nu lūk, es to vārst uzliku pavisam "nepareizi", tas ir, pa ceļam 50mm trubā no virtuves ielikuu vienkārši trejgabalu un uzspraudu to vārstu. Tik stulbi darīt varēju atļauties, jo tajā trubā nav ne tāds spiediens, ne ūdens daudzums un trubas izeja uz aku arī nav tālu. Rezultātā viss darbojas lieliski.

Re: iekštelpu kanalizācijas izvadkanāla izveide
Autors: ibm ()
Datums: 05/04/2012 11:51

Aizmirsu piebilst - kanalizācijas stāvvads man ir 100mm, diemžēl vēl starp 2. un 1.stāvu tas izmet pāris 90 grādu līkumus un tad lejā taisnais kritiens ap 3,5 metriem. Kā redzi, nav nekāds paraugdarbs :), ne-podi pieslēgti ar 50mm trubām, protams, varētu arī 40, bet man likās, ka garajos posmos nevajag aizrauties ar maziem šķērsgriezumiem ;)

Revīzijas lūkas. Tev pašam jāskatās, vai un kur vajag. Mans funktieris bija tāds, ka saliku 2 vietās, no kurām varu uz abām pusēm iebāzt trosi vai citu bakstāmo, ja iestājas revolucionāra situācija. Bez šaubām, tas jāskatās pašam - kā tev tās trubas iet un cik tām vajadzēs piekļūt kritiskā situācijā. Var gadīties, ka vispār nevajag revīzijas lūciņas. Varu teikt, ka nu jau 7 gadus lietoju to visu un ne reizi nav bjusi vajadzība skrūvēt revīziju vaļā. Visi aizsprostojumi bijuši lokāli, pamatā tikai sifonos, kurus elementāri attaisīt vaļā. Jā, par tiem gan ir vērts padomāt - ideāli ir, ja tie nav iemūrēti tā, ka nekad netiec klāt. Es vadījos no principa - labāk varbūt ne tik skaisti, bet praktiski un vienkārši. Es tieku klāt visiem sifoniem mājā. Bet atkal - tas kartam pašam jālemj :)

Re: iekštelpu kanalizācijas izvadkanāla izveide
Autors: soseds2 ()
Datums: 05/04/2012 21:25

No prakses pastastisu, ka kanalizacijas savienojumu skaits nepalielina varbutibu tecet, bet gan neuzmaniga montaza( savienosana ar speku, nesasmerejot, bojatas blives izmantosana, sametusas blives izmantosana).
2x 45 ir lezenaks un s... skrien, ka par akvaparku un loti reti aizserejas. 90', biezak aizaug.
Ir ari 16stavu majas un augstakas, kur s.. brivais kritiens ir diezgan liels. Jebkura gadijuma apakseja 2x45 dala janostiprina.

Re: iekštelpu kanalizācijas izvadkanāla izveide
Autors: Bruno ()
Datums: 20/08/2012 19:49

Turpinot iesākto tēmu - par kanalizācijas izbūvi ārpus ēkas. Kā pareizi sagatavot tranšejas dibenu cauruļu ievietošanai? Par kritumu skaidrs - 0,5 līdz 1,5 cm/m, bet vai caurules kaut kādā veidā arī jānostiprina, piem. uz ķieģeļiem vai iespiežot betona pikās?

Re: iekštelpu kanalizācijas izvadkanāla izveide
Autors: khe ()
Datums: 20/08/2012 21:01

Lai neizveidotos kūkumaina rore, tad pamatnei jābūt viendabīgai. Tātad nekādi ķieģeļi, ne betona pikas(ja nu vien nav ko darīt un to izpilda visā garumā). Pats galvenais noteikums - neierakties pa dziļu, jo pieberot atpakaļ grunts ir jāpieblīvē.

Re: iekštelpu kanalizācijas izvadkanāla izveide
Autors: Bruno ()
Datums: 20/08/2012 21:08

Un nevajag zem trubas pamatni speciāli noblīvināt vai piem. šķembas ieblietēt?

Re: iekštelpu kanalizācijas izvadkanāla izveide
Autors: khe ()
Datums: 20/08/2012 21:17

Ja tā zeme ir izrakņāta un neblīva, tad var kādu pamatni veidot, bet atkal vienmērīgi, lai pēc laika nenosēstos dažādi. Tas vēl atkarīgs no grunts sastāva, jo izrakņāta slapja māla putra īsti sasēžas vairākos gados. Daudz maz normālu grunti, bezlietus laikā var pieblietēt grāvītī kaut vai ar rokas stampu no brusas gala.

Re: iekštelpu kanalizācijas izvadkanāla izveide
Autors: Bruno ()
Datums: 20/08/2012 21:19

Paldies par atbildēm! Rīt jāsāk rakt! :)

Re: iekštelpu kanalizācijas izvadkanāla izveide
Autors: soseds2 ()
Datums: 24/08/2012 22:22

Jebkurā gadījumā zem caurules vismaz 10-20cm jābūt vajadzīgajā kritumā noblīvētām smiltīm vai grantij(nekādi akmeņi) Skat. cauruļu ieguldīšanas tehnoloģija Uponor vai Pipelife.
Tad ievieto cauruli, samontē un aizpilda paduses starp cauruli un tranšejas sāniem ar to pašu granti, pieblietē ar kāju. Nākošais virsslānis min. 20 cm grants, pieblietē. Un tikai tad akmeņi.

Re: iekštelpu kanalizācijas izvadkanāla izveide
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 25/08/2012 13:47

Tas gaisa vakumvārts vajadzīgs šāda fiziska iemesla dēļ un jo augstāka māja vai garāks stāvvads jo problēma būtiskāka - notiekot augšējā atejas poda vai vannas izplūšanai stāvvadā tās noūdeņu saturs uz brīdi aizver vai piepilda stāvvadu un tad šķidrums darbojas kā liels sūknis, kas grītot uz leju mēģina piesūkt gaisu.. ja gaisa pievada nav, tad var tikt izsūkti mazie lietotāji - dušas ūdensslēgs un telpā parādās smaka.
Dotā iemesla dēļ- kritiens no liela augstuma apakšējo pieslēgumu izpilda no 2 līkumiem ar 45 grādiem, tas tādēļ, lai noūdens masas sitiens uz apakšējo horizontālo daļu būtu mazāks, tapēc arī ieteikums šo mezglu kārtīgi nostiprināt vai pat iebetonēt.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **     **   ******         **   ******  
 **     **  **     **  **    **        **  **    ** 
 **     **  **     **  **              **  **       
 ********   *********  **              **  **       
 **         **     **  **        **    **  **       
 **         **     **  **    **  **    **  **    ** 
 **         **     **   ******    ******    ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727