UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Jautājumi kas saistīti ar kondicionēšanu ventilāciju
Autors: HVAC ()
Datums: 09/04/2012 18:35

Te jus varat uzdot jebkuru jautājumu par sekojušu temu, ka ari dabut cenas un montāžas izmaksas

Re: Jautājumi kas saistīti ar kondicionēšanu ventilāciju
Autors: Rx ()
Datums: 09/04/2012 21:09

Cik reizes dzīvojamā telpā jānomainās gaisam stundas laikā? Kāda ir mitruma normas zemākā un augstākā robeža? Kā noteikt ventilācijas "ieslēgšanas" nepieciešamību reālā dzīvē , tas ir, kad ir jāatver logs...?

Re: Jautājumi kas saistīti ar kondicionēšanu ventilāciju
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 09/04/2012 22:22

Gaisam telpā jābūt tādam, kas tajā neļauj nokristies zem 19% skābekļa saturam, jo tad ogļskābās gāzes CO2 koncentrācija paliek pārāk liela... kopumā gaisa apmaiņas daudzumu nosaka cilvēki vai skābekļa patērētāji telpā, ja telpā tādu nav, tad kapēc tā jāvēdina?
Mitrums saistāms ar bakterioloģisko telpas stāvokli. Nebūtu svarīgi cik tas mitrums liels, bet tas telpā veic šādu funkciju. Telpā esošie putekļi ir elektrostatiski uzlādēti un ja tajā nav mitruma, tad tie nevar saķerties kopā un tādēļ mēs esam spiesti tos ieelpot. Ja mitrums paārāk liels, tad uz virsmām var rasties labvēlīga vidē dažādiem pelējumiem... atkal slikti.. tapēc normatīvi rekomendē noturēt mitrumu DZĪVOJAMĀM telpām no 45%.. līdz 75%
Reālā laikā cilvēks ar savām maņām nevar noteikt to vai telpu nepieciešams ventilēt, ja nav gaisa, tad cilvēks sāk aizmigt... tapēc to vai nu veido empīriski iebūvējot vecā tipa logus bez blīvgumijām vai atstājot jaunos logus vēdināšanas režīmā.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.