UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Hidrotriecieni
Autors: shtepselis ()
Datums: 11/04/2012 16:03

Sveicieni visiem!
Situ;acija sekojoša. Viss sākās ar to, ka apkures siatāmā (parasta gāzes katla Baxi apkures sistēma 2 stāvu ēkā, ir arī atbilstošs izplešanās bundulis, utt) nemitīgi ceļas spiediens (no 1,5Bar uz 3Bar 4dienu laikā). Laižu ūdeni ap 5-6 litri ārā vismaz reizi nedēļā. Sakarā ar to, ka katls ir visu laiku pievienots pie ūdensvada, tad secinu, ka kaut kā ūdens no ūdensvada (t.i. siltā ūdens kontūra) nonāk apkures sistēmā. Iespējams pat, ka kautk kur siltummainī vai citur katlā ir plaisas. Mēģināju izprast to kā varētu būt radušās plaisas, un vienīgais ko varu izsecināt ir laikam, ka pie vainas varētu būt veļas mašīna (atrodas aiz sienas - netālu no katla) kas pēc ūdens uzpildīšnas ar cirtienu (elektrovārsts) noslēdz ūdens padevi tā radot nevāju hidrotriecienu ūdensvadā (caurules novibrē tā, ka maz neliekas). Domāju, ka tieši šie tricieni ir pabojājuši katlu. Jautājums sekojošs: vai ir kādi tehniski risinājumi kā tikt vaļā no hidrotriecieniem. Varbūt jāliek kādi elastīgi elementi vai jāveido cilpas?

Re: Hidrotriecieni
Autors: soseds2 ()
Datums: 11/04/2012 19:46

Pret hidrotriecieniem udensvada der tam speciali izplesanas trauki balta vai zila krasa.

Re: Hidrotriecieni
Autors: shtepselis ()
Datums: 12/04/2012 12:48

Paldies par atbildi. Apskatīju internetā... jā tiešām ir tādi balti trauki (saucas: izplešanās trauks sanitārajam ūdenim)... zilus pagaidām neizdevās atrast. Bet ir vēl vairāki jautājumi. Ja par apkures sistēmas (sarkanajiem) traukiem ir pieejama informācija, tad par šiem ir knapāk. Kā aprēķināt cik lielu trauku vajag... varbūt kādam zināms kur var iegūt info? Kurā vietā likt, lai likvidētu tos hidrotriecienus? Kā ar spiedienu? Man pilsētas ūdensvadā spiediens tāds, ka maz neliekas (privātmāja, pirmais stāvs)... mērījis neesmu, bet spiediens baismīgi liels. No skata tas trauks (cik nu var redzēt uz foto) nešķiet, ka varētu tādu spiedienu turēt. Un kā ir ar to nosaukumu "sanitārajam ūdenim"... man ūdensvadā ir dzeramais ūdens. Varbūt nemaz dzeramajam nevar likt.

Re: Hidrotriecieni
Autors: DsKs ()
Datums: 12/04/2012 13:41

izskatas ka pie vainas drizak ir uzpildes ventilis

Re: Hidrotriecieni
Autors: shtepselis ()
Datums: 12/04/2012 15:40

Ja iet runa par uzpildes ventili apkures sistēmai, tad tas man ir iebūvēts katlā un jau ir pārbaudīts (noņemot nost to apkures sistēmas galu. Bija man tāds moments kad labojām caurules un sistēmu izlaida tukšu). Pašlaik esmu samērā droši pārliecināts, ka uzpildes ventīlis diez vai ir pie vainas. Varbūt kādam ir zināms vēl kāds iemesls kā apkures sistēmā var nonākt lieks ūdens un līdz ar to augt spiediens.

Re: Hidrotriecieni
Autors: Rx ()
Datums: 12/04/2012 16:04

Paskatījos te: [www.gasapplianceguide.co.uk] Astotajā lpp ir parādīti abi cikli: apkures un siltā ūdens režīms: Redzams, ka ir kopējais mezgls, kas komutē apkures un silto ūdeni izlietnei-dušai. Tātad, liela varbūtība, ka šajā mezglā ir vaina. Tā, piemēram, manam Junkers, nekad nesastopās apkures ūdens ar sildāmo dušas, jo tad, kad atver krānu, apstājās apkures sūknis, un uguns jauda ātri sasilda atlikušo apkures ūdens daļu apkures siltummainī, paralēli sildot dušas siltummaini ( tie ir atsevišķi!).

Re: Hidrotriecieni
Autors: soseds2 ()
Datums: 12/04/2012 22:14

Seit shema redzams, ka ari nesastopas apkures un karsta udens konturi, jo karsto udeni uzsilda caur atsevisku siltummaini, caur kuru cirkule apkures siltumnesejs. Tas valve, kas ir attelots,kalpo ka trisgaitnieks, padodot pec pieprasijuma siltumneseju apkures vai karsta udens kontura.
Parasti iemesls apkures siltumneseja spiediena pieaugumam ir caurs siltummainis vai k boilera cuska.

Re: Hidrotriecieni
Autors: shtepselis ()
Datums: 13/04/2012 08:56

Paldies par shēmu. Tiešām ir skaidri redzams, ka vienīgā vieta kur siltā udens kontūrs (kurā, cik es saprotu, spiediens ir tikpat liels cik ūdensvadā, t.i. manā gadījumā krietni lielāks nekā manā apkures sistēmā nepieciešamie 1-2Bar) sastopas ar apkures kontūru ir siltummainis. Ja nestrādātu tas trīsgaitnieks, tad šķiet, ka nesiltu karstais ūdens tik ātri ka nepieciešams (jo tad cirkulācija turpinātos pa apkures sistēmu). Man ar siltā ūdens uzsildīšanas ātrumu problēmu nav, tad nu jāsecina, ka laikam vaina ir siltummainī. Saprotu, ka Baxi katlu gadījumā (man gan nav sienas katls, bet grīdas Slim 2300i) viņiem siltummainis sastāv no plāksnēm. Šķiet pat ja es nomainīšu to siltummaini, bet netikšu vaļā no hidrotriecieniem sistēmā, ir liela varbūtība, ka jaunais siltummainis necik ilgi nekalpos :(
Vēlreiz paldies par atbildēm, bet jautājums paliek iepriekšējais - kur jāliek to balto/zilo bunduli (minēts Jūsu otrajā postā)... un cik lielu vajag.

Re: Hidrotriecieni
Autors: soseds2 ()
Datums: 13/04/2012 10:08

Par lielumu nevaresu precizi pateikt, varbut, ka apkure no sistemas tilpuma rekina. Var meklet krievu saitos.
Es parasti uzstadu lidzigi, ka boilera piesleguma gadijuma, kadi 10 litri. Strada ideali. Ja pilsetas udensapgade, tad uz ienakoso jaliek pretvarsts un tad izplesanas trauks jebkura sistemas vieta aiz pretvarsta.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **     **   ******   **     **  **      ** 
 **     **  **     **  **    **  **     **  **  **  ** 
 **     **  **     **  **        **     **  **  **  ** 
 **     **  *********  **        **     **  **  **  ** 
 **     **  **     **  **         **   **   **  **  ** 
 **     **  **     **  **    **    ** **    **  **  ** 
 ********   **     **   ******      ***      ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727