UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Centr.apkures plīts
Autors: lal ()
Datums: 12/06/2012 06:52

Pluume_G Wrote:
-------------------------------------------------------
> Protams, itāļi un pat kaut kādi serbi
> zina, kas ir ne tikai praktiski, bet arī skaisti
> (gan ar lielāku ciparu).


kur tādas ir ieperkamas?

Re: Centr.apkures plīts
Autors: Gatishei ()
Datums: 12/06/2012 09:32

[www.tulikivi.lv]

Redzēju Jēkabpilī veikalā - cena ap 2000 EUR.

Re: Centr.apkures plīts
Autors: Pluume_G ()
Datums: 16/06/2012 09:59

Itāļi Latvijā [www.siltumacentrs.lv] un savās mājās [www.lanordica-extraflame.com]

Serbi Latvijā [www.kaminiplus.lv]ĪTIS-ar-centrālapkuri.html un savās mājās [www.mbs.rs]

Bija arī vēl kaut kādas čuguna lietās, bet tām dizains drausmīgs, un cena vēl drausmīgāka.

Par pieslēgšanu mūrītim vietējiem piegādātājiem domas dalās- vieni apgalvo, ka var slēgt pie trīs cuku mūrīša un viss būs kedā, otri apgalvo, ka ūdens noņems daļu temperatūras, līdz ar to mūrītī varētu sākt veidoties ķēpa.

Kaimiņam, izrādās, esot virtuvē centr.apkures plīts. Apsekošu, nopratināšu, informēšu.

Re: Centr.apkures plīts
Autors: Pluume_G ()
Datums: 20/06/2012 12:27

Kaimiņš nopratināts, plīts aptaustīta.

Ražotājs braļuku Kalvis, izskatās pēc k4asb.
Pieslēgts pie 4 alumīnija radiatoriem un ūdens boilera. Ūdeni dzen cirkulācijas sūknis, ko ieslēdz manuāli, kad pie izejošās ūdens caurules vairs nevar noturēt roku (it kā apmēram 15 min laikā). Plīts abi riņķi tiek izmantoti pastāvīgi ēdiena gatavošanai, padebili maza cepeškrāsns, bet sautēt var. Tā kā mājai siltuma izolācija ir tikai teorētiska un pa rozetēm pūš vējš, plīti kurina 2x diennaktī. Ja būtu siltuma akumulators, varētu mēģināt izvilkt 1x kurinot. Līdz skurstenim ir savi 3-4m, no plīts līdz tam iet ieslīps, līkumots vads, kas pāris gadu laikā ir aizd* un vilkme pazudusi.
Estētiski- virsma ir ok, emaljētā skārda apdare vienkārši pretīga (skaņa un tonis), durtiņas un aizbīdņi ok, lai gan uzkarstot diez vai ar plikiem nagiem kāds gribēs riskēt.

Kalvim dodu 8 balles, bet izskatam 4, laikam jāskatās uz serbu pusi... :)

Re: Centr.apkures plīts
Autors: portizz ()
Datums: 26/06/2012 10:42

Droši vien, ja gatavo maz, tad var mēģināt iestāstīt tādas basņas, ka ar elektrību vai gāzi lētāk:D Man ir elektriskā - gan plīst virsma, gan cepene. Nu tur tak neesot elektrības spečukam skaidrs, ka ELEKTRĪBU tādas patērē mega daudz. Un ja jāgatavo tik daudz, kā man + pŗējais notērētais mājā, kur daudz mazi bērni, kas nemēdz aiz sevis uzreiz izslēgt gaismu, un īsti jēgas nav jo viens izskrien, otrs ieskrien...papildus vešene, ūdens kanna(ja plīts elektriskā, tad īpašu ietaupījumu ar neiegūs liekot kastroli uz plīts ar ūdeni tējai)...
Daži labi muldētāji laikam tikai pēc sevis spiež, ja 1x mēnesi ieslēdz savu plīti...

Ienācu sājā tēmā, jo mums šobrīd šis ļoti aktuāls jautājums. Tā kā nespējam pavilkt ap 100Ls elektrības rēķinu un gāzes apkure, kur gāze nav pievada, bet balonos - ar nejēdzīgi dārgs prieks 120 m2 mājai(ikmēnesi gadam jārēķina p 120Ls) - skatos plītis, kam var piejūgt centrālapkuri. Vieta, kur īpaši izvērsties nav, tamdēļ bij doma šitādu vai mūrēt. Māja veca, bet pārtaisīta, kā jau nu tur taisījuši - siltināta tā, ka vāks, nošūts reģipšiem iekpusē...it kā nekādu citu materiālu nebūtu....Lai vai kā, doma bij lazaut visu ŗeģipsi, kas apšūts vienam no skursteņiem savlaik. Skursteņi divi - viens lietojās(kamīns+gāzes katlam truba), otrs netiek izmantots. Doma slēgties klāt tam, kas netiek izmantots. Jautājums - cik reāli savienot šitādu plīti ar gāzes apkuri pamīšus? Doma - kurina ar plīti - gāzi ieslēdz, kad nav ilgāk mājās(mūsu gadījumā - diezgan reti...). Tik nav man ne mazsvarīgi vizuālais, ne ar praktiskais pielietojums, ne ar ierīkošanas izmaksas. Lietošana - pakurināt 2x, kaut 3x dienā nav grūti. Malka ar ir un pavingrot ar vajag. Bet - cik reāli šito būtu savienot, otrs - gatavā plīts vai tomēr mūrēt, ja mūrē - siltums būs tikai tur - virtuvē, plus vēl kādā telpā, bet mums 5 istabas, virtuve, vannas istaba, priekšnams paliels....Tur visur šobrīd savilkta apkure, ko silda gāze.
Pie ota skursteņa ir kamīns, sākotnēji bij doma kamīna vietā, kas laikam tikai smuka pēc uzmūrēts(silda tikai tevi, ja sēdi pie kamīna:D ) ielikt kādu kamīnkrāsni vai vispār tikai krāsni un atvadīties no visiem smukumpribambasiem, kam vietu vajag daudz, bet labuma nekāda. Bet tas neatrisinātu to, ka man vajag plīti, kur gatavot ikdienā un gala beigās - konservēt.

Bet kaut kā īpaši daudz info neatrodu par reālo pieredzi un pielietojumu ikdienā viņām. Lv nepapulrāras, jeb kā? Vai ir reāli iemesli - kādēļ tās neizvēlās? Vai viens no galvenajiem LV ir - mazāk ķēpaties ar malku???
Ziema nāk ar joni, gāzes izmaksas nespējam pavilkt, vajag ar steigu alternatīvu. Ieteikumi?

Re: Centr.apkures plīts
Autors: khe ()
Datums: 26/06/2012 23:01

Kalvis - 4 AB manuprāt visjēdzīgākā no tām plītīm. Kamēr kuras un neatdziest, gāzes katlam jāliek saprast, ka nav jāsilda...

Re: Centr.apkures plīts
Autors: portizz ()
Datums: 27/06/2012 07:51

Ar kalvi nav tā, ka ja mājai vecais skurstenis - jāliek papildus čaula skurstenī, jo parastajā nemaz laist nevar? Neķepina traki šitās pečkas? Negribas ar drausmīgi aiz*irst skursteni īsā brīdī.Skaidrs, ka vajag pailnīgi sausu malku, bet ar kaut kādu minimālu mitrumu tā tāpat būs un sadegot diez vai ir kā vecā labā lauku pečkā - deg tā, ka ideālam saimniekam tikai reizi gadā drošības pēc jāpasauc skursteņslauķi appucēt skurstens. Godīgi sakot - mani šis jautājums dikti nodarbina. Jo liekas jau dikti vienkārši, mūšu gadījumā tādu pečku nopirkt ir pat vieglāk, kā algot meistaru, mūrēt, pie kam - tas faktors, ka pečkas gadījumā vieglāk un reālāk savienot to ar gāzes apkuri - lai pie zemākas T automātika ieslēdz, ne?
Ja mūrē meistars - nav ne jausmas, kur sameklēt kādu, kas man līdzīgā gadījumā, kas diez vai būs vienkāršs - samūrētu. Otrs - tādā gadījumā tas izmaksās gan jau krietni vairāk. Bet būs pamatīgāka lieta, kā tāda pečka noteikti.

PS:Izrādās, vārds aiz*irst, te aizliegts, nu labi....:D

Re: Centr.apkures plīts
Autors: Juris99 ()
Datums: 28/02/2015 19:15

Sveiki

Patreiz aktuāls ir šis jautājums.
vai ir to vērts?
Kādas atsauksmes par šīm centrālapkures plītīm, kādu ražotaju iesakat?
Platība 100m2. Māja siltināta.

Pldies!

Re: Centr.apkures plīts
Autors: SerViss ()
Datums: 01/03/2015 19:47

Juris99 Wrote:
-------------------------------------------------------
> Sveiki
>
> Patreiz aktuāls ir šis jautājums.
> vai ir to vērts?
> Kādas atsauksmes par šīm centrālapkures
> plītīm, kādu ražotaju iesakat?
> Platība 100m2. Māja siltināta.
>
> Pldies!
..................................................
Jāpašķirsta tepat meklētājs. Runas bijušas dažādos griezumos. Piemēram te:
[www.building.lv]

Katrā gadījumā izvēle ir specifiska, un vispirmām kārtām atkarīga no mājas "pelnrušķītes", kurai tas aparāts būs jādīda. Bez pieredzes var izrādīties ne tik vienkārši kā izskatās.
Paskatoties tos dekoratīvos modeļus ar stikla durvīm, skaidrs, ka kotlešu un pankūku cepšanai un ievārījumu maisīšanai vajadzīga azbesta vecene vai vismaz azbesta bikses. Ja dzer tikai tēju, cep plātsmaizes un skatās ugunī, tad varbūt vēl kaut kā.
Ja saimniekošana pie malkas plīts nav sveša lieta, tad varbūt ir vērts iedziļināties konkrētajā situācijā, nepieciešamajās funkcijās un vēlmēs, bet tā vienkārši no malas kaut ko ieteikt nebūs pareizi. Lai neiznāk tā, ka -"plīte auksta, bet saimniece vārās". DDDD
Tajā pašā laikā var gadīties, ka pie dažu apstākļu sakritības tas ir tieši tas , kas dara mājiņu visomulīgāko un ģimeni vispriecīgāko.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******   **     **  **    **  **    **  **        
 **    **  **     **  **   **    **  **   **    **  
 **        **     **  **  **      ****    **    **  
 **        **     **  *****        **     **    **  
 **         **   **   **  **       **     ********* 
 **    **    ** **    **   **      **           **  
  ******      ***     **    **     **           **  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727