UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
elektribas pieslegums
Autors: mr.kolumbs ()
Datums: 17/06/2012 01:03

Sveiki,

esmu laimigais zemes ipasnieks, kurs ir nosledzis piesleguma ligumu ar "Sadales tikli", bet man vel ir vajadzigs parakstit un iesniegt kaut kadu aktu. Cik sapratu tad ir javeic fiziskais vadu pieslegums uz savas zemes un tikai tad vini uzliks skaitiitaaju, bet ta ka man uz zemes nav nekas uzcelts tad nav isti skaidrs ko darit. Uz 4 zemes gabaliem ir ierikots viens liels UKS skapis kura potenciali bus ari elektribas skaitiitaji. Vai man ir jaieriko vel viens mazins elektribas skapiitis tiesi uz sava zemes gabala? Ja taa, tad pec kadiem kantoriem man butu jameklee lai sito pasakumu veiktu? Cik tas orientejosi varetu izmaksat?

Paldies jau ieprieks!

Re: elektribas pieslegums
Autors: bobo ()
Datums: 17/06/2012 09:51

Es iesniedzu pieteikumu Latvenergo, atnāca uz epastu pieslēguma uzdevums. Izmaksas orentējoši
1960 Ls. Elektrības transformātors pāri ceļam (~ 20m), vot tādi pīrāgi :)

Re: elektribas pieslegums
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 17/06/2012 10:35

Vispār jau kautkas teica, ka aktu par lietotāja elektroietaises atbilstību vairs neprasot. No otras puses, vismaz viena civilizēta "iekārta" gan būtu vajadzīga, citādi - ko tad pieslēgs - kabeli, kam otrs gals nogriezts vai pliki vadu gali rēgojas? Ieroc zemē impregnētu mietu ar jebkādu nokrišņus necaurlaidīgu āra sadales kastīti, kurā iekšā rozetes, sadales klemmes un ko nu vēl tev vajag. Sarunāt to, iespējams, var arī ar firmu (vai individuāli ar kādu tās darbinieku), kas uzvarēja cenu aptaujā un būvēs tava pieslēguma Latvenergo daļu, vai pat ar kaimiņu Janku.

Re: elektribas pieslegums
Autors: mr.kolumbs ()
Datums: 17/06/2012 12:31

Atveru savu epastu un tur stav rakstits, ka ir vajadzigs akts par lietotaja elektroietasu izbuvi.

Taa UKS elektribas kaste atrodas 0 m attalumaa no mana zemes gabala, tiesi pie manas zemes robezas. Lidz ar to man ir tads kaa apjukums kapec gan nevaretu uzreiz tur arii visu pieslegt kad un kaa man vajag. Bet es laikam saprotu ko vinji gaida no manis - mazu elektroliiniju, kas novadis elektriibu pa manu zemes gabalu. Tikai jautajums - va ir kads specialists kas to var visu nokartot?

Re: elektribas pieslegums
Autors: Cezars ()
Datums: 17/06/2012 14:21

Man bija līdzīgi. Sarēķinānju cik garu kabeli vajadzēs līdz ēkai - apmēram 20m ieliku sarkanajā gofrā vienu galu ar rezervi pieraku pie skapja otru galu paris metri talak izvadiju virs zemes un galā piesienot pie kociņa pieliku āra rozeti. Aktā norādīju ka kabelis ir pievilkts līdz sadales skapim. Tālāk stulbums ir tāds, ka pats protams kabeli iekšā sadales kapī vilkt nedrīkst vai nu to dara firma vai sarunā ar latvenergo dzekiem par papildus samaksu ka sie to kabeli ievelk sadales skapī un pieslēdz pie skaitītāja. Tas būs lētāk kautkur papildus ap 20Ls. Ja nemsi firmu - tāpat vajadzēs latvenergo džekus kas uzliks un noņems plombes. Tā lūk.

Re: elektribas pieslegums
Autors: alise34 ()
Datums: 17/06/2012 14:48

Par kabeļa ievilkšanu skapī - zvanīju Latvenergo - teica, ka būs jāizsauc viņu džeki, tas maksās, šķiet, 11 Ls (Rīgā).

Par vadu - mēs arī ierakām zemē gofru un iekšā resno kabeli - tāda garuma, kādu vajadzēs līdz mājai. Pie ābeles piesitām mazu sadales kastīti par 5 Ls, kurā pieslēdzām to vadu. Otrā pusē parasts 220V vads, kas arī tiek izmantots pagaidām. Ā, bet vai tas der priekš akta, nezinu, akts mums bija tad, kad vēl bija vasarnīca. Ja pareizi atceros, ka neviens to aktu nepārbaudīja, vnk parakstīju un aiznesu uz Latvenergo.

Re: elektribas pieslegums
Autors: 220volti ()
Datums: 17/06/2012 15:24

Man bija vienkāršāk. LAtvenergo elektriķis pats par nelielu samaksu pats uztaisīja man pie sadales kastes visu. PAts tik uz Depo pēc kastītes un kontaktiem aizbraucu. Līdz zemei tālāk ar pagarinātāju kad vajag.

Re: elektribas pieslegums
Autors: m. ()
Datums: 17/06/2012 17:56

Pie dzīviem kokiem tika duraki naglo

Re: elektribas pieslegums
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 17/06/2012 18:13

aktam būtu jābūt pie līgumiem(tajā papīru kaudzē, ko no ST saņēmi), ja nav tad prasi viņiem, jo to pēc idejas ir tikai jāparaksta. Ar kādreizējo tas atšķirās, ka nav vairs sertificēta elektriķa parakstam jābūt! Saimnieks pats apliecina, ka viss ok, un var pieslēgt.
varianti jau tik 2, vai nu aprēķini kur būs tev māja utt. un ieliec uzreiz īsto kabeli ar galu kautku pa vidu ārā, kuru pagaidām pieslēdz pie kādes te augstāk aprunātas kastes vai arī nopērc kādu parastu vadu, kuram galā ir hermētiska rozete ar puļķi priekšā, un to lai ielaiž kastē.

Visu šo var izdarīt jebkurš cilvēks, na nekādi spečuki vajadzīgi. Ja nu liec īsto kabeli, tad tik vajadzētu atšķirt nulli no fāzes :)

Re: elektribas pieslegums
Autors: mr.kolumbs ()
Datums: 17/06/2012 19:57

Problema tada, ka majas projekts vel isti nav, domaju likt pagaidu variantu, tacu no otras puses butu mulkigi izteret resursus pagaidu kabela liksanaa un neielikt to tur kur man to vajag. Domaju, ka novilksu to vadu aptuveni tur kur bus majas pamati + vel rezervi, ja nu gaduhynaa arhitekts "sacakaree" visu sakotnejo ieceri. Rezervi ar visu gofru satisu rullii un ieraksu zemee, lai lieki nepiesaista apkarejo zagleenu uzmanibu.

Un ka ir ar kabela novietojumu zemes gabala? Vai ir kaut kas jaievero kur vinu drikst un kur nedrikst likt? Vai celju drikstes pec tam buvet pari? Ka ir ar kokiem, kruumiem?

Kadu kabeli man japerk, ja skapii man ir 3F 25A? Un gofra? Arii ir vajadziga kaut kada ipashaa?

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ********  **    **  ********  **     ** 
 **     **  **         **  **   **    **   **   **  
 **     **  **          ****        **      ** **   
 ********   ******       **        **        ***    
 **     **  **           **       **        ** **   
 **     **  **           **       **       **   **  
 ********   ********     **       **      **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727