UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3
Re: Kanalizācijas septiķis starp divām ēkām
Autors: khe ()
Datums: 29/06/2012 00:54

Es saprotu tā, ka ja kautkur kautkas tiek krāmēts iekšā, tad ir divas iespējas: tas tiek sadalīts citādās formās un aizplūst tālāk, vai no tā aug bioloģija, kas jau ir pieņemams mēslojums, vai izejmateriāls biogāzes raž utt. un paliek iekārtā, bet tālāk aizplūst attīrīts ūdens. Ja kautkas ko saēd, tad tam ņammātājam ir jāaug un jāvairojas, bet ja tik sašķeļ pirmreizinātājos(kautkādos), tad tas filtrējas gruntsūdeņos utt. Gadījumā, kad domā dzīvot videi draudzīgi(kontrolējot ķīmijas plauktu mājās:) )no septiķa varētu laist izejošos kādā ieplakā, lai aug niedrājs(kas tad būtu galaprodukts no atkritumiem). Aiz tā aiztecētu jau tīrs ūdens, tik kā to realizēt privātmājā...
Alvisss: vai tas ražotāja teiktais par to, ka krājas tik neorganiskās nogulsnes, atbilst patiesībai? Pirmajā nodalījumā jau organiskajiem vajadzētu krāties, varbūt mazāk? Ar kādu kārti varētu pārbaudīt un pastāstīt, ja tik pats nepārstāvi tirgotājus, vai ražotājus? Par septiķiem vācijā esmu dzirdējis gan stāstu, ka no jauna nevienu projektu bez bioloģijas, vai hermētiskas izsmeļamās bedres, vai protams centraliz. kan. neapstiprina. Nu bet tas tik atstāstot...

Re: Kanalizācijas septiķis starp divām ēkām
Autors: aaaa ()
Datums: 29/06/2012 09:36

Jāni, vai tad Tev PAU ir rakstīts, ka vajag Veselības inspekcijas atzinumu kanalizācijai? Manuprāt jau vairākus gadus privātbūvētājiem ar VA vairs nekādas darīšanas nav un pie nodošanas uz kanalizāciju neviens neskatās.
Vienmēr esmu teicis, ka lielākā kļūda ir salīdzināt izejas ūdens kvalitāti no bioloģijas un no septiķa. Septiķa un infiltrācijas lauka gadījumā jau attīrīšanās process pie ieplūšanas infiltrācijas laukā pa lielam tikai sākas, jo tur ir baktēriju varza, kas to visu smuki saēd - sakompostē un mana pārliecība, ka infiltrācijas laukā iesūcināti pelēkie kanalizācijas ūdeņi gruntsūdeņus nepiesārņo vairāk kā bioloģiskā kanalizācija.

Re: Kanalizācijas septiķis starp divām ēkām
Autors: Rx ()
Datums: 29/06/2012 10:05

Man zināmam cilvēkam ir uzbūvēta, ar projektu, kanalizācijas sistēma. Bez skābekļa piespiedu pūšanas. Divi nosēdtrauki, tālāķ infiltrācijas lauks. Sistēma periodiski tiek papildināta ar baktērijām. Kaimiņš pasūdzējās...Tika aizsaukta inspekcija, pārbaudīta izejošā "ūdens" kvalitāte, sastāvs. Secinājums: Notekūdeņi atbilst normatīviem. Tā, ka bez skābekļa pūšanas arī sistēma strādā. Domāju, ka ar skābekļa pūšanu mazākā tilpumā var intensīvāk apstrādāt lielākas notekūdeņu masas.

Re: Kanalizācijas septiķis starp divām ēkām
Autors: aaaa ()
Datums: 29/06/2012 10:11

Tīrs aerobais process nenodrošina pilnīgu attīrīšanos, labākais ir aerobais+anaerobais process. Infiltrācijas laukam parasti galā ir vēdināšanas caurulītes un tur mierīgi dzīvo gan vienas, gan otras baktērijas. Anaerobais process ir saistīts ar smirdēšanu un tāpēc visiem asociējas ar netīrību...

Re: Kanalizācijas septiķis starp divām ēkām
Autors: Alvisss ()
Datums: 29/06/2012 15:35

khe - pirmajā septiķa nodalījumā nemaz netiku skatījos, jo tak skaidrs, ka viņā ir visi biezumi, kas pa tiešo no mājas kanalizācijas tur nonāk. Manam septiķim iekš vienas mucas ir 3 nodalījumi, kas savstarpēji savienoti ar pārplūdēm. Pēc manas saprašanas biezumi vispirms krājas 1 nodalījumā, tad 2trajā, tad 3. Kad biezumi parādas 3, ir jāsāk domāt par tā izsūkšanu. Kā minēju - septiķi darbojas jau 3 gadus (2-4cilvēki), bet biezumi ne 3, ne 2 nodalījumā nav. No tā secinot esmu iedomājies, ka baktērijas gana veismīgi noārda biezumus, tā, ka viņi nespēj uzkrāties tādā apjomā, ka piepildītos pat 1 nodalījums, nemaz nerunājot par 2 un 3.

Re: Kanalizācijas septiķis starp divām ēkām
Autors: vot tā ()
Datums: 29/06/2012 21:17

Biju labot jumtu ,ko likām pieci gadi atpakļj ( logs tecēja ) , tak tur viss jumts palika jeli redzams ka sarkans (izbalējis pilnīgi) , bet kas intresanti, kore un malējās vēja barjeras takā jaunas. Jumts bija pats lētākais ( firmu nesaukšu)... Jumtu un visus pričendāļus sūtījām vienlaicīgi... Tā ar lētiem materiāliem notiek.

Re: Kanalizācijas septiķis starp divām ēkām
Autors: vot tā ()
Datums: 29/06/2012 21:19

oi netajā sadaļā ierakstiju,, sorri...

Re: Kanalizācijas septiķis starp divām ēkām
Autors: khe ()
Datums: 30/06/2012 01:59

Alvisss :
Nebūs īsti pareizi. Trīs nodalījumi ir tāpēc, lai tās daļiņas, kas izraujas no pirmā nosēdinātāja noķertu otrais, bet tās, kas pamanās izmukt pat no otrā - ķertu vēl trešais. Bet tie nav vienk caurumi , kur pārtek pa virsu - ir salāgoti pārplūdes augstumi, lai pa virsu peldošā frakcija netiktu uz nākošo nodalījumu un grimstošā tāpat. Vienreiz gadā vismaz vajadzētu izpumpēt 1. nodalījumu un nākošajos papumpēt no apakšas. Tas paildzinātu infiltrācijas lauka derīgumu.

Par aerobo procesu: ja cikliski pārtrauc skābekļa padevi aerobajām baktērijām un aerējot ir cirkulējošas zonas, kurās nepadod gaisu, tad gala rezultāts(kā apgalvo ražotāji un apstiprina sertifikāts par izejošo ūdeņu attīrīšanas kvalitāti) ir labāks, kā teorētiskais aerobo un aneirobo kokteilis... Tādas, kā piem, Bioclar un August ir lielo pilsētas att. iekārtu procesu miniatūras(pat ar labākiem rādītājiem), tikai slāpekļa un fosfora attīrīšanas pakāpe nedaudz atpaliek, jo netiek papildus pielietoti ķīmiski reaģenti.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********  **         ********  ******** 
 ***   **     **     **    **   **           **    
 ****  **     **     **    **   **           **    
 ** ** **     **     **    **   ******       **    
 **  ****     **     *********  **           **    
 **   ***     **           **   **           **    
 **    **     **           **   **           **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727