UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 5
Re: ventilācijas ierīkošana WC ,virtuvē jaunbūvei
Autors: Didzisp ()
Datums: 26/07/2012 09:58

Laiarī cik klusu ventilātors rūktu, nafig tas vispār vajadzīgs,ja dabīgā ventilācija loti labi darbojas. Par to ka karlsoni ir klusi. es gan stipri šaubos. Tādi sastopami tikai reklāmās, bet dzīvē, lai dabūtu pietiekamu gaisa plūsmu, ventilātoram ir jārūc. Fizikas likumus vēl neviens nav atcēlis. Ja varētu uztaisīt klusu ventilātoru, tad neviens dators nerūktu, jo datoru pārdošanas apjomi ir daudz lielāki par ventilācijas sitēmu pārdošanas daudzumu. prakse pierāda ,ka nevar uztaisīt!

Autors: DsKs ()
Datums: 26/07/2012 10:50

Silent seriju loti maz var kaut kur sastapt ... sabiedriskas iestades faktiski vispar tos neliek jo ir samera padargi, tadel ari iespejams nedaudz sachakarets prieksstats par to troksni ... otra lieta ... ventilators jebkura varianta atrak izstums ara neka dabiga nosuce ... tresa lieta ... ventilatora ir iebuvets pretvarsts,tatad kad vins negriezas,nenotiek nekada gaisa apmaina,vina ari faktiski nav vajadziga,gaiss neplust ara,attiecigi nezud siltums un gaiss netiek ieksa,attiecigi netiek klat aukstums ... ceturta lieta ... ja liek ar mitruma kontroli,tad vins pats piekoriges uzstadito mitruma limeni ...

Autors: Vienstāvs ()
Datums: 26/07/2012 10:57

Datoru konstruktori tomēr pirms gadiem 10 beidzot atkoda, ka klusākai darbībai jāliek lielāks ventilators, kas griežas lēnāk, nevis mazs, kas griežas ātri.

Datums: 26/07/2012 11:07

Tas tak sen bija skaidrs, ka karslons ar lielāku propelleri būs klusāks. Uz mazmājiņu gan neviens neliek gaisavadu ar pus metra diametru. Parasti uzliek 100mm trubu, bet tajā lielu ventilātoru neiebāzīsi. Tālākjau tīra fizika, gaisa daudzumsc caur to trubu, ventilātora ražiba un attiecīgi troksnis.
DsKs, jā var sabāzt ventilācijā nez kādu automātiku, bet nafig to vajag,ja viss tāpat darbojas dabīgā ceļā.

Autors: Vienstāvs ()
Datums: 26/07/2012 11:33

Kāpēc ventilators ir jāievieto trubā? Manuprāt troksnis no trīšanās gar (nelīdzenu) trubas sienu iestājas pie par kārtu lielākiem lineārajiem ātrumiem nekā troksnis starp lāpstiņām un ventilatora serdi stiprinošiem kronšteiniem vai citiem "stabiem".
[www.2bb.lv]
Bet problēmu galīgi atrisināt diez vai būs viegli, jo baznīcās gadījies dzirdēt, kad ērģelnieks ieslēdz un izslēdz kompresoru...

Datums: 26/07/2012 12:48

Didzisp,majas tualete nav sabiedriska tualete, kur gaisa apmainai jabut vismaz 10 reizes stunda ... majas atliektiem galiem bus ari divas reizes ... uz 10m2 telpu ( isti lielakas jau parasti tualetes telpas neveidojam ) un 3m griestiem 80m3/h ventilators ir atliektiem galiem ... 80m3/h pa 100 caurulvadu ir nedaudz virs 3m/s ... faktiski bez troksna gaiss parvietojas ... ventilatoru var 'iespraust' ari gaisa vada un vel noizolet ... vispar nost no tualetes telpas un vel slapetaju uzlikt ja reiz tik akuti nepieciesams pilnigs klusums tualetes telpa

Vienstāvs, nekas vel nav atkosts,systemair rupnica diezgan precizi paradija ventilatoru lapstinu evoluciju pedejo 30 gadu laika ... un mainas vinas vislaik ... un paliek labak vislaik :)

Autors: aaaa ()
Datums: 26/07/2012 12:49

Ar dabīgo ventilāciju var tikai sevi mānīt, nevis māju ventilēt. Ja tā pietiekami darbotos, tad neviens ziemeļvalstīs būvnormatīvos mehānisku ventilāciju nepieprasītu. Un te ir runa nevis par "man skurstenis špicku dzēš nost", bet gan par zinātnisku pieeju ar CO2 uc drazas mērīšanu un secinājumu izdarīšanu uz mērījumu pamata. Tas, ka mehāniskā ir faktiski vienīgā nopietnā pieeja mājas ventilācijai, ir eksperimantāli apstiprināts fakts. Pavisam cita lieta ir vai mēs to gribam pieņem, vai negribam.
Un nav katrā trubā jābāž savs ventilators - var uzlikt vienu lielu, kas griezīsies lēni un būs kluss. Kā Brūsa Villisa filmās, kur kādu met piecmetrīgā ventilatorā, kas lēni griežas.
Man arī mājā ir 2 vēdkanāli skurstenī, kas visu laiku smuki velk, bet tāpēc es spītīgi neturos pretī ventilatora ieslēgšanai, kas tērē 40W štromes un pusstundas laikā dod reāli saožamu efektu.

Datums: 26/07/2012 13:13

interesanti ka tam pasam systemair jaunam gaisa apstrades iekartam kuras paredzetas nelieliem privatnameliem vai palielakiem dzivokliem izslegsanas f-ja vispar nav ... iespraud stepseli un iekarta griezas ... regulacijas iespejas ir tikai vai nu vislaik griezas uz pirmo atrumu,vai uzsledz divi vai tris ... tada ka izslegsanas pozicija uz nulli vispar nav ... protams,iespejams tas balstas uz likumdosanu , ka taja pasa Zviedrija piespiedu ventilacija ir obligata, bet iespejams uz to ko rakstija aaaa :)

Datums: 26/07/2012 19:03

aaaa,man nav nevienu jāmāna.Vari braukt ciemos un ostīt gaisu mazmājiņā.Nu nesmird tur nekas un arī visa mājair ļoti patīkams gaiss.Man pie pakaļas kautkādas ziemeļvalstu vai jevropas normas.man pašam galva uz pleciem un deguns īstajā vietā. Tūkstošiem gadu cilvēki dzīvojuši bez karlsoniem un te pēkšņiobligāti vajag piespiedu ventilaciju. Piespiedu ventilāciju var katrs mērkaķis uzlikt, bet pie dabīgās ventilācijas ir fiška jārubī.Jāprot sadalīt gaisa plūsmas, jāštuko optimāls skursteņu izvietojums, vajag vairākas cukas skurstenī. Kā man reiebjas tās jevropas piesaukšana un pakaļas laizīšana.Nu tak lai viņi tais ziemeļvalstīs izmantotoz karlsonus.Īstais Karlsons viņiem tā ka tautas "varonis" un "dzilas" tradicijas ar propelleriem :) . Vai tad tiešam te vīriem pašiem nav galvas uz pleciem un visu vajag pakaļ darīt. Pareizi izbūvētai mājai nevajag nekādu piespiedu ventilāciju un man neviems nepierādīs pretējo. Es dzīvoju bez ventilātoriem un mikroklimats ir vienkārši brīnisķīgs.Jā, siltuma zudumi ir, to noliegt nevar. Ar pirdienu māju sasildīt nevar, bet par komfortu ir jāmaksā.

Datums: 27/07/2012 10:58

protams, visi ir mērkaķi,karlsoni un no būvniecības neko nerubī un vispār man pajāt uz siltuma zudumiem ... nav sūdīga teorija ... vienīgais cik ilgspēlējoša

Pašreizējā: 2 no 5

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  **  **   **  **  **  **        **     **  **    ** 
   ****    **  **  **  **        **     **  **       
    **     **  **  **  ******    **     **  **       
    **     **  **  **  **         **   **   **       
    **     **  **  **  **          ** **    **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727