UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Nevienmērīga ūdens temperatūra.
Autors: GatisHei ()
Datums: 21/08/2012 10:45

LBdien!

problēma, kurai meklēju atbildi ir šāda:

Ir siltā ūdens boileris - jauns, Electrolux. Lietojot silto ūdeni priekš mazgāšanās ūdens sākotnēji ir silts, bet aptuveni pēc 2 minūtēm ūdens kļūst gandrīz auksts, bet pēc kādām 30 sekundēm atkal silts.

Netieku gudrs, jo liekas ka visas caurules saliktas pareizi - nepareizi itkā tur salikt neko nevar...

Re: Nevienmērīga ūdens temperatūra.
Autors: E ()
Datums: 21/08/2012 12:55

Cik gara ir caurule no boilera un kur tā atrodas (betons, putuplasts,utml.)?
Varbūt tas pirmais siltais ūdens ir vienkārši neatdzisušais ūdens no iepriekšējās lietošanas reizes? Piemēram ja truba kādā posmā ir labi noizolēta, tad tur vēl ilgi var glabāties silts ūdens.

Otrs minējums - truba no boilera strauji aizet uz augšu, kā rezultātā no boilera regulāri konvekcijas rezultātā iziet nedaudz siltā ūdens, kas sakrājas kādā augšējā līkumā. Atdziestot, tas "nokrīt" lejā, bet tā vietā atkal iespiežas nedaudz siltāka ūdens.

Te protams vēl ir iespējamie varianti ar termovārstu piedalīšanos sistēmā, kas "nostaigā" pie temperatūru svārstībām, bet tad tu droši vien pats to zinātu.

Re: Nevienmērīga ūdens temperatūra.
Autors: Rx ()
Datums: 21/08/2012 13:38

Pirmkārt: Pielieciet roku pie karstās caurules boilerim un atverot krānu, pārbaudiet, vai no boilera nāk tādā pat veidā: karsts, auksts, karsts. (Man ir viens krāns, kurs arī savādi uzvedās: Atveru, pieregulēju temperatūru ( tam ir atsevišķi krāni siltajam, aukstajam un samaisās, padodās uz dušu. Aukstais pēc atvēršanas ...pats atkal aizverās lēni....Un to atkal jāver vaļā!). No boilera tads efekts ir neiedomājams, jo boilera izvads ir augšā, un tajā var ieplūst tikai siltais ūdens. Vaina var būt krānā, kas patvarīgi "regulējas"

Re: Nevienmērīga ūdens temperatūra.
Autors: aigarello ()
Datums: 21/08/2012 14:34

Ja tiek izmantots lodveida principa krāns, tad tādai lietai nevajadzētu būt, ja vien paralēli kādā citā vietā neizmanto silto ūdeni (vai auksto ), spiediena krituma dēļ tas var notikt . Kāds speciālists santehniķis iespējams var pastāstīt sīkāk kādēļ tā notiek .
Vecā tipa skrūvējamiem krāniem tāda parādība kā apraksta Rx bija novērojama . Kamēr iestādi vēlamo t, gatavais čakars :)

Re: Nevienmērīga ūdens temperatūra.
Autors: aae ()
Datums: 21/08/2012 14:58

Gadījumā nav situācija ar mājas ūdensapgādes pumpi, kurš ieslēdzoties paaugstina spiedienu sistēmā ar izrietošam sekām? GatisHei, būtu labi precizēt, vai runa iet par privātmāju ar savu ūdenspumpi vai "pilsētas truba", un vai aprakstītā parādība notiek periodiski

Re: Nevienmērīga ūdens temperatūra.
Autors: Gatishei ()
Datums: 21/08/2012 15:29

Runa ir par privātmāju.

Siltā ūdens neatdzišana ir maz iespējama, jo visas trubas ir virs apmetuma.
Par to spiediena maiņu - tas varētu būt kaut cik iespējams, jo ūdens nāk no netālu esošā ūdenstorņa. Spiediena maiņa tika novērota jau iepriekš, bet tika uzlikts hidrofors, kas problēmu atrisināja.
Varbūt vaina ir tajā, ka hidrofors iztukšojas un tad ūdens paliek auksts, bet tas būtu neloģiski, jo karstā ūdens spiediens taču nemazinās no tā. Tad ūdenim vajadzētu kļūt karstam, nevis aukstam...

Re: Nevienmērīga ūdens temperatūra.
Autors: guča ()
Datums: 21/08/2012 18:53

Vain;igs boleris,tur iekšā uz aukstā ūdeni ir jābut tādam plastmasas pipļukam,kas neļauj aukstam ūdenim tasni skriet uz augšu.Viņš ir kaut kādā veidā nokritis,vajag atlikt to atpakaļ in būs ok,man bij tāda paša problēma.

Re: Nevienmērīga ūdens temperatūra.
Autors: Rx ()
Datums: 21/08/2012 20:59

Guča: Kāpēc pēc 2 minūtēm tas kļūst silts?

Re: Nevienmērīga ūdens temperatūra.
Autors: guča ()
Datums: 21/08/2012 22:03

tapēc,ka iesledzas sildelements siltums uziet uz augšu,bet aukstais nokrīt lejā

Re: Nevienmērīga ūdens temperatūra.
Autors: Rx ()
Datums: 21/08/2012 22:16

......un piepeši vairs aukstais nav augšpusē, jo 2kW Tens spēj sasildīt ūdeni reālā laikā? Un pieplūstošais sāk pareizi ieplūst, nevis nonākt virspusē? Kāpēc tādas mistikas...

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.