UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Boilera piestiprināšana
Autors: AndrisMal ()
Datums: 15/09/2012 20:58

Labdien!

200l vertikālais boilers. No ražotāja nāk 8mm dībeļi. Vai tiešām boileri liek pie sienas tikai ar divām skrūvēm??

Re: Boilera piestiprināšana
Autors: soseds2 ()
Datums: 15/09/2012 21:32

200L vajadzētu stiprināt ar boileru āķiem 4gab. kas katrs ir 10mm Nopērkami santehnikas veikalos. Arī atkarīgs, kāda siena, cik izturīga.

Re: Boilera piestiprināšana
Autors: ibm ()
Datums: 19/09/2012 12:19

Ir vērts apsvērt visus aspektus atkarībā no boilera konstrukcijas un galvenais, - sienas konstrukcijas un biezuma. Jo 200kg tas ir ļoti smags pasākums un rēķini, ka tas ir tikai ŪDENS svars, tam jāpieskaita pats boileris.

Viens variants (protams, ja tas tehniski un estētiski iespējams un ja siena ir paplāna, bet tava no abām pusēm) - likt caurejošus vītņstieņus un boileri kārt uz to galiem, protams, galā uzskrūvējot paplāksni vai pat plāksnīti, lai šamais nenošļūc nost. Esmu tā licis. Bet nekādā ziņā ne 8mm, - tas ir par maz tādai slodzei. 8mm dībeļi varētu būt vienīgi enkuri un arī tad es uzskatu, ka tas ir par maz.

Es tieši tāpēc mājai izvēlējos 200l boileri, kurš novietojams uz grīdas (poļu ELEKTROMET). Jo tik un tā tu to mucu nepiekārsi tik augstu, lai zem tās staigātu, nu tad jau gandrži vienalga, jo telpas stūris, vienalga, aizņemts, bet atkrīt iespringums par stiprināšanu pie sienas un arī apkopes vieglākas. Protams, atkarīgs no boilera konstrukcijas. Noteikti pirms novietošanas stacionāri apsver arī apkopes aspektu - cik ērti būs to atvērt, pārbaudīt anodu, izliet ūdeni utt utjpr.

Re: Boilera piestiprināšana
Autors: Rx ()
Datums: 19/09/2012 12:35

Ja tiek teikts, ka līdzi nāk 8mm dībeļi, tad: Urbums ir 8mm. Pati skrūve 6mm. Vai tas tā patiešām ir? Vai tomēr dībelis 10mm, skrūve 8mm.... Principā 8mm skrūve tur , sānu slodzes gadījumā 200kg ar rezervi... Bet, to, vai viss dībelis ar skrūvi tur, atkarīgs no sienas materiāla stiprības. Ja tas ir kaļķa apmetums...nekas labs nav gaidāms. Tāpēc es pērku vienmēr garākas un drošības labad skrūvēju dziļāk, lai ne tikai sānu stiprība ir , bet arī nenāk skrūve ārā.

Re: Boilera piestiprināšana
Autors: Dzindzis ()
Datums: 19/09/2012 13:39

Man Elektrolux 150l boileris - stprinaju pamata blokos ar četram 10x180 kociniecēm. Tur arī bija paredzēti divi šķērsdzelži ar četrām skrūvju vietām.

Re: Boilera piestiprināšana
Autors: aaaa ()
Datums: 19/09/2012 14:37

Man arī ir grīdas boileris, bet principā situācija tiek dramatizēta. Boileris pa lielām fiškām sver 50kg, ūdens 200, kopā 250. Ja ir 4 stiprinājumi, uz stiprinājumu sanāk 62.5kg, kas nav nekas, jo uz izpletošā metāla enkura un 1 reģipša kārtas var kārt 50kg!!! Nerunājot nemaz par normālu sienu. Skrūves diametram te nav pilnīgi nekāda nozīme, jo uz cirpi 6mm skrūvi nevar pat ar daudzām tonnām nocirpt. Te galvenais ir atbalsta laukums pret sienu. Tāpēc parasti ņem resnākas/garākas skrūves. Un neaizmirsti, ka gāzbetons uz punktveida spiedi ir švakāks par reģipsi, tur vienīgais variants ir urbt lielus caurumus un pildīt ar ķīmisko dībeļmasu. Jebkurā citā mūra/betona sienā problēmas vispār nav - izurb un piekar, nekur neliksies. Koks pēc tabulām ir tikpat izturīgs kā betons uz stiprināšanu, tā kā, ja var ieskrūvēt kādā brusā vai dēlī - ideāli. Vienīgās reālās šaubas ir par gāzbetonu/FIBO un par reģipsi. Gāzbetonā/FIBO labākais un ar 100% garantiju ir ķīmiskā dībeļmasa, a pie reģipša bez izlīdzinošās finiera plāksnes laikam šoreiz neiztikt. Aiz boilera pie reģipša sienas pieskrūvē/pielīmē >20mm biezu finiera plāksni un pie tās tad jau kar to boileri uz 10mm resnām kokskrūvēm/āķiem. Ideja tāda, ka finiera loksne to slodzi sadalīs pa visu laukumu, ideāli to finieri vajadzētu arī pie profiliem pieskrūvēt.

Re: Boilera piestiprināšana
Autors: khe ()
Datums: 22/09/2012 08:27

Nesen kāru 200l boileri, kam tikai 2 stiprinājumi augšpusē, un pie tam pie fibo sienas. Izurbu caurumu 8mm un pa taisno 12mm kokskrūves ar 6kantu galvām, tik nedrīkst pārvilkt un jāņem ap 15-20cm garas. Iekārājos ar saviem 80kg plusā - nekādas izmaiņas...

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.