UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Ventilācija virtuvē
Autors: RihardsJ ()
Datums: 18/09/2012 14:01

Sveiki,

Lieta sekojoša, man virtuvē nav ventilācijas, lai pievienotu tvaiku nosūcēju. Atradu citā telpā ventilācijas šahtu, bet viņā nav vilkmes, kkur apakšā pamatos laikam aiztaisīts, bet uz augšu viss ir brīvs. Kādas man būtu iespējas? Varbūt ir citas iespējas kā pievienot nosūcēju?

Re: Ventilācija virtuvē
Autors: rbm ()
Datums: 18/09/2012 17:34

nosūcējs+pretvārsts+ventilators = piespiedu ventilācija.

Re: Ventilācija virtuvē
Autors: Rx ()
Datums: 18/09/2012 20:04

Ja nav vilkmes, tad var būt tā, ka visu iepūtīs kaimiņu dzīvoklī!

Re: Ventilācija virtuvē
Autors: skuju ()
Datums: 18/09/2012 21:13

Man jau tā ir, ka no kaimiņu tualetes pūš manējā un biju spiests aiztaisīt atveri ciet, un tagad jāmeklē citur, vai jāliek spēcīgs pretvārsts un spēcīgs ventilātors.

Re: Ventilācija virtuvē
Autors: aaaa ()
Datums: 19/09/2012 08:48

Izborē sienā caurumu un izlaid cauruli pa sienu ārā. Nekādus pretvārstus nevajag, jo parasti virtuves nosūcējiem pretvārsts ir iebūvēts. Vienīgi, laižot caur sienu, varbūt vajag pretvārstu ārpusē, lai aukstais gaiss nepūš un nedzesē cauruli ziemā.

Re: Ventilācija virtuvē
Autors: ibm ()
Datums: 19/09/2012 12:27

Nav saprotams, kāda tev māja. Tas, ka no apakšas nav vilkmes, nav rādītājs. Hruščovkās, piemēram, bija ļoti labs variants - katram savs stāvvads, kurš sākās no ventilācijas lūkas uz augšu. Taču tur vilkme ir ooooo-kāda. Tomēr, ja vilkmes nav vispār, tad protams kaut kas nav.

Bez problēmām vari taisīt pa taisno uz āru, tikai jautājums, kur iznāks tavas ēdiena smaržas un kuri vēl dabūs to ostīt. Ja virs tevis ir dzīvokļi, tad tāds numurs neies cauri :)

Par pretvārstiem. Mana pieredze ir tāda, ka tas komplektā esošais pretvārsts ir pašvaks. Tās ir tikai vertikālas klapītes, kuras turas ciet uz sava svara. Tā kā gana jaudīgam nosūcējam truba ir 15cm, tad aukstā laikā perfekti caur tām klapītēm silto gaisu rauj laukā. Tā kā es dzīvoju privātmājā un varu savas apkures izmaksas ietekmēt, tad ieliku horizontālajā daļā (kur truba jau iet cauri sienai) standarta pretvārstu (kādi dabūjami būvmateriālu bodēs) un viss notiek. Nosūcēja jauda mierīgi atver abus pretvārstus pat uz mazākās jaudas.

Re: Ventilācija virtuvē
Autors: aaaa ()
Datums: 19/09/2012 15:06

Pad-laiku daudzzīvokļu mājās bieža prakse no namu apsaimniekotāju puses bija tās ventilācijas lūkas uz jumta aiztaisīt permanenti ciet, lai puikas nemet vecas kedas un degošus izsmēķus iekšā. Var iebāzt spogulīti un palūrēt, vai redz debesis. Bet principā vilkme vasarā arī nebūs, un nemaz nevar būt - vilkme būs tikai ziemā, kad iekšā siltāks kā ārā. Ja ārā siltāks kā iekšā, tad no kurienes tur vilkme? A pankūkas tak cepsi arī vasarā un kaimiņš visus tavus dūmus dabūs sejā.

Re: Ventilācija virtuvē
Autors: DsKs ()
Datums: 19/09/2012 16:02

Mums ka reiz ir viens projekts, kur figure viens stavvads un pieci dzivokli 'uz ta sez' ... tiesi virtuves nosuce - viens kopejais nosuces ventilators ar spiediena sensoru un katram sava virtuves nosuce ar iebuvetu pretvarstu+piedzina ... virtuves nosucei pats ventilators nav - paveras pretvarsts,mainas iereguletais spiediens un tiek nodrosinata nosuce aptuveni 300 kubi ... prieks ir extra dargs ... precizak sakot loti dargas ir pasas virtuves nosuces ( nezinu kadel )



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **     **  **         *******   **    ** 
    **     **     **  **        **     **   **  **  
    **     **     **  **        **           ****   
    **     *********  **        ********      **    
    **     **     **  **        **     **     **    
    **     **     **  **        **     **     **    
    **     **     **  ********   *******      **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727