UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
nesilda
Autors: sienaazis ()
Datums: 17/10/2012 06:13

Sveiki!
mani arī ir piemeklējusi problēma ar siltumu - 3 stāvu dzīvojamā māja, dzīvoju 2. stāvā. Mājā viencauruļu apkures sistēma. Tika nomainīti radiatori - un tagad sākoties apkures sezonai, konstatēju,ka radiatori nesilda. Vasarā,kad pieslēdza jaunos radiatorus, likās,ka cirkulācija bija un viss atgaisojās. Bet tagad,kad sākās apkure, cirkulācija kaut kāda ir, ber radžiks auksts.

Tātad domājot kas kur kā, sāku saprast,ka tā saucamais "meistars" būs nošāvis greizi -
1.kārt - ir uzliktas krietni mazāka diametra trubas, nekā stāvvadiem ir - ja stāvvadiem "uz aci" varētu būt kādas 22-24" tad tagad pie šāda izmēra stāvvadiem ir pieslēgtas 18"
2.kārt - pieslēgums nav izveidots vienā pusē, bet ieeja ir vienā radiatora pusē, bet izeja ir pa diagonāli pretējā pusē, kas pēc tam pa radiatora apakšā visā garumā pieslēgtu jaunu trubu pieslēdzas pie stāvvada trubas.
3.kārt - ir izveidota apdevcaurule - taču tā ir tāda paša izmēra, kā pārējās trubas - 18" un liekās,ka viss "labums" iet pa apvedcauruli.

Visi ventiļi ir vaļā un radiatori ir atgaisoti. Atgaisojot nāk ārā auksts ūdens.
Kaut kāds bišku siltums ir, minimāli pie ieplūdes, bet pavisam minimāls.

Saprotu,ka sū.... ir, bet, kur varētu būt tieši problēma??

vai, piemēram, apdevcaurulei uztaisot krāniņu un to aizgriežot ciet, plūsma ies caur radiatoru??

Re: nesilda
Autors: soseds2 ()
Datums: 20/10/2012 16:40

Ja stāvvads ir melnais 22mm-1/2", tad attiecīgi kapara jaunajam jābūt 18mm. Apvadam jābūt 15mm, ti.par izmēru mazākam nekā stāvvads. Ja pieslēgts pa diagonāli, tad tā nav klūda.
Vai ir uzstādīti regulatori vai parastie lodveida ventiļi ar sarkaniem rokturīšiem?
Ja uzstādīti termoregulatori, un apvads tāda paša diametra, kā stāvvads, tad viss siltums skries garām(jāpatausta vai ir silts apvads).

Re: nesilda
Autors: sienaazis ()
Datums: 24/10/2012 14:13

Termoregulātori nav uzstādīti, bet nav arī parasti lodveida ventiļi - ir uzlikti 90 grādu, leņķveida ventiļi - pie ieplūdes ar baltu griežamu `"ručku", bet pie izplūdes 90 grādu ventilis ar ciet un vaļā skrūvējami skrūvi (zem vāciņa).

Parunāju ar meistaru, kurš strādā tieši uzņēmumā, kurš apsaimnieko un silda manu dīvokli - viņš vienīgo ātro risinājumu ietieca un izdarīja - to apvedcauruli vienā vietā saspieda - tagad situācija ir uzlabojusies - mazajiem radiatoriem siltums ir vairāk vai mazāk visā radiatorā (augšpusē vairāk, līdz remdenam apakšpusē) un arī izejošā truba ir +/- silta.
Lielajiem radžikiem (1200 un 1400) jūtams siltums ir tikai pus radiatorā -arī augšā, bet izejošā truba tāpat ir pavēsa - nu it kā ne tik ļoti auksta kā iepriekš, bet nu silta točna nav.

Arī apvads (kurš tagad saspiests) tāpat ir silts.

Protams, tepmeratūra sistēmā jau vēl nav tā pašlaik augstākā, bet nu tāpat - liekās, ka rihtīgi jau nav, ka aizejošā truba līdz apvedcaurulei ir pavēsa, bet tāpati truba pēc apvadcaurules ir silta.

Re: nesilda
Autors: Dzindzis ()
Datums: 24/10/2012 14:48

Tas kurš montēja 100% nebija zinātājs. Šuntam toč ir jābūt pa vienu izmēru mazākam.

Re: nesilda
Autors: sienaazis ()
Datums: 24/10/2012 15:56

Nu to, ka tai novadcaurulei jābūt mazākai - to es tagad saprotu..būtībā jau tagad ir vienkārši jāmeklē risinājumi,kā operatīvi kaut ko darīt lietas labā, lai pa ziemu nenosaltu un pēc apkures sezonas beigām varētu pārtaisīt.
tādu +/- risinājumu atradu - saspieda man to apvedcauruli, radaitori biš siltāki palika, bet tiem lielākajiem radžikiem tāpat izplūde ir vēsa. nezinu vai tā ir jābūt vai nē.

Re: nesilda
Autors: Rx ()
Datums: 24/10/2012 16:23

Nav citas izejas ka palielināt sūkņa jaudu. Ja plūsma ir par mazu, radiators neatdod ierēķināto siltuma enerģiju. Un ja palielināsiet kādam radiatoram caurplūdi ar apejas saspiešanu, pārējiem būs vēl mazāk siltuma.

Re: nesilda
Autors: Dzindzis ()
Datums: 24/10/2012 16:50

Jā apkures stāvvadu balansēšana nav vienkarša lieta

Re: nesilda
Autors: sienaazis ()
Datums: 24/10/2012 16:55

sūkņa jaudu palielināt nevar - daudzdzīvokļu (3 stāvu) māja un kāda plūsma no kurtuves ir, tāda ir. Reāli gan stāvvadi,kuri apsilda manu dzīvokli, apsilda vēl tikai 1 - augšējo kaimiņu dzīvokli, jo pirmā stāva dzīvoklis ir ierīkojis pats savu gāzes apkuri.

Re: nesilda
Autors: Rx ()
Datums: 24/10/2012 22:37

Atbilde ka nevar nav korekta: kāda plūsma ir, tāda ir... Vai noskaidrojāt, kāds sūknis, kāda jauda tam ir? Vai runājāt ar to, kas zin tās lietas? Bet šāda problēma ir "slimība" radiatoru maiņas rezultātā, jo vecie radiatori bija ar mazu siltumnesēja pretestību. bet jaunie ( ne visi!!!), ir presēti, un tiem ir liela plūsmas pretestība. Jau senāk rakstīju par šo problēmu...bet dzirdīgas ausis nesaklausīja...

Re: nesilda
Autors: sienaazis ()
Datums: 25/10/2012 09:37

Es protams, ka teorētiski varu uzzināt to visu, bet kāda tam jēga, ja praktiski neko ietekmēt nevaru - sūkni nevaru nedz nomainīt, nedz palielināt jaudu - piemērs no dzīves - augšējie kaimiņi jau sen lūdza apsaimniekotāju vai nu palielināt jaudu vai uz katra no stāvvadiem uzstādīt papildus kādu cirkulācijas sūkni - nekādas reakcijas.

Tagad atradu netā šādu rakstu ->
[www.buvinzenierusavieniba.lv]šo-daudzdzīvokļu-māju-siltumapgādes-rekonstrukcija&catid=89:Energoefektivitāte&Itemid=65

Cik no tā sapratu, ka visas problēmas var atrisināt 3gaitu vārsta uzstādīšana.

Bet būtībā, kāds tad ir kāds normāls risinājums??
Man tā sistēma ir tāda, ka no dzīvokļa 5 telpām, 3 telpās (tieši tajās,kurās ir lielākie radiatori, kuriem izejošā caurule pavēsa) tas siltums iet no sākuma brīvi augšā pie kaimiņa, pa cauruli, uz kuras nav neviens radiators, tad iziet caur augšēja kaimiņa radiatoru un tad tikai nāk lejā uz manu radiatoru - ja nobloķēju max. to apvedcaurli - tad kur tādā gadījumā paliktu tas siltums citiem? lai arī radiadotram ir pretestība, kkur tak tai plūsmai būtu jāpaliek un tad vieglākais ceļš būtu caur radiatoru?

Un vēl tie stāvvadi, kuri nāk uz manām telpām, apkalpo vēl tikai vienu dživokli - no 3 stāviem tikai 2. un 3. stāvu, jo 1. stāvā ir alternatīva apkure.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********   **     **  **    **  **    ** 
 ***   **  **     **   **   **   **   **    **  **  
 ****  **  **     **    ** **    **  **      ****   
 ** ** **  ********      ***     *****        **    
 **  ****  **           ** **    **  **       **    
 **   ***  **          **   **   **   **      **    
 **    **  **         **     **  **    **     **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727