UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

apkure ar c/a dzīvoklī
Autors: Ross ()
Datums: 21/10/2012 14:48

Sveiki!
Ir nepieciešams ierīkot apkuri 76kv.m dzīvoklī. Dzīvoklī ir viena podiņu krāsns, otra kaut kad senāk ir nojaukta un tās vietā ir jāliek kaut kas cits ar ko piesildīt dzīvokli.
Doma ir par kamīnkrāsni/krāsni ar c/a, 5ieciem raditaoriem - čuguna/aluminija/terauda.
Cik saprotu lai nebutu jakurina tik biezi vajag akumulatoru, uz šõ dzīvokli 750L? Kamīnkrasns vai krāsns šadu tilpumu tacu nespēs piekurināt? Vai nav mazāki akumulatori vai arī nav verts?
Esmu ļoti lielā strupceļā.
Veikalos visi manam variantam iesaka granulu kamīnu, bet cena 2k ls mani nuzrunā.
Padalieties ar pieredzi,zināšanām, būšū pateicīgs!

Re: apkure ar c/a dzīvoklī
Autors: Dzindzis ()
Datums: 21/10/2012 21:32

ņem lēnās degšanas kamīnu ar centrālapkuri tad akumulātors nebūs vajadzīgs.Nerūsējošā terauda caula skurstenī vai sienā un viss notiekas.Vienīgais labi c/a kamīni arī ir padārgi.

Re: apkure ar c/a dzīvoklī
Autors: Ross ()
Datums: 22/10/2012 10:39

Tas ko dos ja virknē ielieku kādu ~200l ūdens tvertni?
Cik jaudīgs kamīns nepieciešams? 9kW nominālā jauda būš pietiekami?
cik smagi ar ar vecajiem čuguna radiatoriem? kā ar viņu tīrīsanu? nepieciešams tāds budžeta variants, pirktjaunus izmaksātu kādus 500,- latus :/
caurules jāliek ir metala? dzirdeju ka kaminam ir tur tās t° svarstibas un tapec daudzslanu plastmasas nav velams

Re: apkure ar c/a dzīvoklī
Autors: Dzindzis ()
Datums: 22/10/2012 23:45

Paņēmu lietotu c/a kamīnu pa 400Ls jauns būtu visi 700-800Ls
[foto.inbox.lv]
jauda labak ar rezervi kādi 12-18kW vel jo vairāk ka kamīna ražotāji mēdz pārspīlēt. Vecie cuguna jaunie tērauda radiātori ir vienalga ja viss atbilst kvadratūrai.Kamīnam var pieslēgt arī kombinēto siltā ūdens boileri - būs siltais ūdens pa lēto. Par trubām var likt Pe-Al-Pe trubas man viņas ir uz silto/auksto ūdeni - vajadzētu turēt.

Re: apkure ar c/a dzīvoklī
Autors: bern ()
Datums: 28/10/2012 20:06

Ja taisa tādu sistēmu, lai ātrāk to visu atpelnītu, noteikti ir vērts likt kombinēto boileri siltajam ūdenim -ziemā sildi ar malku, vasarā ar elektrību.

Katls 7-8 kW apkurei vien būtu pietiekams. Ņemt katlu ar rezervi nozīmē samazināt tā mūžu un biežāk tīrīt skurstni. Ja sistēmā liek vēl aķi un siltā ūdens boileri, tad katla jaudai jābūt lielākai. C/a kamīni ir salīdzinoši jauna lieta, grūti teikt..

200 ltr tvertnē, uzsildot to līdz 90 grādiem, var uzkrāt 12 -13 kW siltumenerģijas. Cik ilgam laikam ar to ir pietiekoši 76 m2 dzīvoklim atkarīgs no siltinājuma un automātikas līmeņa. Pie normāla siltinājuma un automātikas līdz rītam guļamistabās un no rīta dzīvojamās telpās siltumu varētu izvilkt. Ja liec lielāku aķi, iesaku pirms tam kārtīgi padomāt vai pārsegumi izturēs -ka Tavs aķis cauri visiem stāviem nenonāk pagrabā!:)

Ar katla izvēli gan iesaku uzmanīties. Tirgotājiem un privātmāju īpašniekiem viegli bārstīt padomus! Tērauda un granulu katliem dūmgāzes nevar pa taisno laist skurstenī, bet nepieciešams dūmvads ar oderi. Dauddzīvokļu namā, lai normāli visu izdarītu, tas nozīmē jost pie visiem kaimiņiem pēc parakstiem. Ja vēl kāda dzīvokļa krāsns savienota ar konkrēto dūmvadu, nekādi paraksti nelīdzēs. Atliek čuguns.

Re: apkure ar c/a dzīvoklī
Autors: soseds2 ()
Datums: 30/10/2012 09:18

Ross! Pēc naudiņām jau tie paši 2t sanāks aķis, kamīnkrāsns, apsaiste.
Bern! " Ņemt katlu ar rezervi nozīmē samazināt tā mūžu un biežāk tīrīt skurstni. " Tikai ar nosacījumu, ja nav aķis.

Re: apkure ar c/a dzīvoklī
Autors: Ross ()
Datums: 05/11/2012 22:23

izskatas ka bus kamins ar c/a + 250l tvertne virs kamina un radiatori ar mazu tilpumu, purmoveidigie. caurules aizmirsu jau kaa sauc, bet nekapara. siltajam udeni ariston plakanais boileris.
kad bus uzstadits uzrakstisu ka darbojas :))

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.