UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 4
Re: Taimeris rozetē
Autors: Vakars ()
Datums: 21/08/2017 23:54

Skleroze, protams, jārisina ar medicīniskiem līdzekļiem.
Tomēr jautājums - kā elektriskai plīts virsmai automātiski ierobežot maksimālo pieslēguma ilgumu, teiksim, uz 1 stundu. Vai ir kāds gatavs vienkāršs rūpniecisks risinājums ko ieslēgt ķēdē bez ikreizējas papildus podziņu spaidīšanas. (Jeb vienreiz nospiest, lai vispār varētu ieslēgt max uz 1 stundu)
Pieņemsim, saimniece uzliek vārīties zupu, aiziet uz dārzu pēc burkāniņiem,bet dārzā kaimiņa vistas knābā zemenes, notiek vistu dzīšana, kaimiņa uzaicinājums uz izlīguma kafiju ar oderīti un atgriešanās pēc 2 stundām. Kaut arī vārīšanās uzlikta uz minimālo režīmu, tomēr ūdens iztvaikojis un "zupa" jau sākusi kūpēt ziliem dūmiem, bet plīts turpina slēgāties. Aprobežosim iztēli un nezīmēsim melnākos scenārijus.
Tātad vajadzīgs muļķudrošs risinājums, lai plīts automātiski nekad nestrādātu ilgāk par 1 stundu (aptuveni) bez cilvēka klātbūtnes.

Re: Taimeris rozetē
Datums: 22/08/2017 09:56

Man arī līdzīga, joprojām neatrisināta problēma. Mani gan interesēja paketē iestrādāts risinājums. Es tā mazliet aktīvāk pētīju un neko piemērotu neatradu.
Manā izpratnē tas ir drošinātājs ar laika releju, resp. taimeris ierobežo patērētāju. Ja patērētājs iztērē laiku, tad nostrādā drošinātājs un pārtrauc ķēdi līdz to cilvēks atkal manuāli atjauno. Ja laiku nepārtērē, tad ķēde netiek pātrtraukta.
Visi releju risinājumi ir tikai releji, bez drošinātāja, attiecīgi tiem ir tikai cikli, intervāli utt.
Arī priecāšos par padomu.

Re: Taimeris rozetē
Autors: Rx ()
Datums: 22/08/2017 12:04

Atveram " RBT1 High Output Run Back Timer" Sienā iebūvējams, bet "zelta rokas" var ielikt arī kāstītē...pie rozetes un t.t.t.t. Vienfāzes. 20A sildelementam. Ja tas būtu paketē iestrādājams, kā to palaidīsiet, apturēsiet, kontrolēsiet tā darbību? Mīnuss: Jāpalaiž ar pogu. Ja grib, lai vienmēr laiks pēc ieslēgšanas tiek ierobežots, tad kāds būs tas drošais laiks? Kritērijs? 1 stunda? 2 stundas? 1 stundā tādi dūmi un uguns var sanākt....viss atkarīgs no apstākļiem, kas tiek darīts! Tāpēc ar roku labāk: Uzliec drošuma pakāpi un ok. Bet tas prasa organizētību!!!!! Un tās jau mums pietrūkst. Kas liedz telefonā taimeri palaist ar pīkstēšanu pēc iestādītā laika? No telefona taču nešķiramies....Kā arī virtuves pulksteni var arī palaist...

Re: Taimeris rozetē
Datums: 22/08/2017 13:22

Rx, vismaz šajā gadījumā tas nav tas ko man vajadzētu. Šāda funkcija ir arī pakešu taimerim - to jau esmu izskatījis.
Man vajag šādu: ierīces patstāvīga ieslēgšanās (vai manuāla ieslēgšana) aktivizē taimeri:
1) iztekot taimera laikam ķēde tiek pātraukta un to var atjaunot tikai manuāli,
2) ierīce izslēdzas pirms taimeris nostrādājis, ķēde netiek pārtraukta, taimeris ir gatavs jaunam ciklam.

Re: Taimeris rozetē
Autors: ibm ()
Datums: 22/08/2017 16:01

Man kas līdzīgs (daudzfunkciju taimeris) ir nevis plītij, bet ūdensapgādes sūknim. Nediskutējam (garš stāsts), kāpēc man vajag tieši tā un tieši sūknim, bet man vajadzēja, lai:
1) Sūknis izslēdzas pēc zināma darbības laika pat tad, ja spiediena relejs ir saslēgts (saka: strādā, strādā!!!!). Šādā situācijā gan pašam jāizslēdz un no jauna jāieslēdz barošanas slēdzis, tas restartē taimeri. Laika robežas ir ļoti plašas: no minūtes līdz N stundām.
2) Ja ir normāls darba cikls un laiks netiek pārsniegts, viss darbojas "parastajā režīmā" un nav jāiejaucas.

Aizgāju uz LASD firmu pie Latgalītes tirgus un, izrādās, ka tāda manta (viens no daudzfunkciju taimeru veidiem) ir elementāri nopērkama. Tā teikt, par jūsu naudu jebkura kaprīze, viņiem no katalogiem visādās izvirtības var iepirkt. Nu lūk, tas verķis plus kontaktors - un man viss notiek.

Ko gribu teikt: šādos nestandarta variantos, protams, jāpieiet mazliet radoši. Es domāju, ka tu sev arī vari ko pielasīt, protams, viss kaut ko maksā, a ko darīt....

Re: Taimeris rozetē
Datums: 22/08/2017 16:26

ibm - izklausās, ka tas ir tieši tas ko man vajag. Es biju Jaudā konsultēties un viņu daudzfunkcionālajiem tādas f-ja nebija.
Vari, lūdzu, nosaukt ražotāju un modeli tam taimerim?

Re: Taimeris rozetē
Autors: Rx ()
Datums: 22/08/2017 17:42

Vilnis_Radio Wrote:
-------------------------------------------------------
> Rx, vismaz šajā gadījumā tas nav tas ko man
> vajadzētu. Šāda funkcija ir arī pakešu
> taimerim - to jau esmu izskatījis.
> Man vajag šādu: ierīces patstāvīga
> ieslēgšanās (vai manuāla ieslēgšana)
> aktivizē taimeri:
> 1) iztekot taimera laikam ķēde tiek pātraukta
> un to var atjaunot tikai manuāli,
> 2) ierīce izslēdzas pirms taimeris
> nostrādājis, ķēde netiek pārtraukta, taimeris
> ir gatavs jaunam ciklam.
Tad jāpielieto "zelta rokas": Uztaisa strāvas transformatoru ( ir strāva uz slodzi, ir spriegums uz optrona slēdža, kurš dod komandu-spriegumu uz standarta taimera speciālajiem vadības kontaktiem, kā piemēram ABB. Tādu var taisīt izmantojot sprieguma kritumu uz mazomīga rezistora, tāda, lai pie slodzes strāvas būtu uz tā vismaz 3V, vai arī izmantojot mazgabarīta transformatoru, piemeklējot primārā tinuma resna vada tinumu skaitu, lai transformatora izejā būtu optrona slēgšanai nepieciešamais spriegums. [library.e.abb.com] Sākās laika atskaite, un šis relejs pēc laika iztecēšanas izslēgs slodzi, strāvas nebūs, taimeris atsāks savu laika atskaiti tikai no jauna parādoties strāvai. Un to tad tikai ar roku varēs izdarīt.

Re: Taimeris rozetē
Autors: Rx ()
Datums: 22/08/2017 17:49

P.S. Ja velk vadu no sildītāja ( spriegums uz tā ir- silst, nav-nesilst, vai no motora...- griežās- ir spriegums, negriežās - nav) uz taimera vadību, tad var iztikt bez strāvas transformatora- kontroles. Ar šo spriegumu dod komandu relejam atskaitīt laiku. Mīnuss : Lieks vads, iemaisīšanās shēmā pēc jaudas slēdža....

Re: Taimeris rozetē
Autors: elektrikisx ()
Datums: 22/08/2017 18:09

Nesaprotu ,ko jūs te sarežģījat dzīvi. 2 minūtēs uzzīmēju shēmu ar parastu taimeri uz izslēgšanos . Viss strādā .

Re: Taimeris rozetē
Autors: Didzisp ()
Datums: 22/08/2017 20:32

2 minūtēs shēmu prtams uzzīmēt var, bet tad vienmēr būs ar rku tā jāpalaiž. Sievišķim ko tādu ieskaidrt ir bezcerīgi. Variants ar strāvas transfrmatoriem un sprieguma mērīšanu uz pretestības, arī neies cauri. Nav jau ūdens sūknis. Plīts tak temperatūru tur ieslēdzties un izslēdzties sildelementam. Taimeri katru reizi pie sildelementa izslēgšanās nmetīs pa nullēm. Man radās ideja par kustību sensoru. Kam;er sievišķis pa virtuvi kustās, viss štks, kā stundu kustības nav, tā plīts atslēdzas.

Pašreizējā: 2 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   ********   ********         **  **    ** 
 **     **  **     **  **     **        **  ***   ** 
 **         **     **  **     **        **  ****  ** 
 ********   ********   ********         **  ** ** ** 
 **     **  **     **  **     **  **    **  **  **** 
 **     **  **     **  **     **  **    **  **   *** 
  *******   ********   ********    ******   **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727