UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Ūdens skalojamajā kastē
Autors: Vārds ()
Datums: 11/11/2012 21:12

Aizvakar mūsu mājai, sakarā ar remontdarbiem, atslēdza ūdeni. Nākamajā rītā ūdeni pieslēdza atpakaļ, gan vannas istabā, gan virtuvē ūdens parādījās, taču tas vairs nesūknējās iekšā WC skalojamajā kastē. Cik redzu tad virtuvē aukstā ūdens un WC skalojamajai kastei ir viens un tas pats pievads, bet virtuvē aukstais ir. Kad palaidu pēc pieslēgšanas ūdeni virtuvē un vannas istabā, tas nāca ārā brūns - rūsa u.t.t. Ieplūdes vārsts WC skalojamaji kastei izskatās ok. Varētu būt ka problēma ir tajā, ka tas ieplūdes vārsts vai skalojamās kastes pievads ir aiztaisījies ar tiem pašiem draņķiem, kas nāca ārā pa krānu pēc ūdens pieslēgšanas? Domāju tur attaisīt vaļā patīrīt, tātad vajadzēs noslēgt ūdeni. Vienīgais ventilis, ko atradu tam ūdens pievadam izskatās šādi: [postimage.org] tas varētu būt īstais?

Re: Ūdens skalojamajā kastē
Autors: Rx ()
Datums: 11/11/2012 21:34

Bīstams krāns.... Pamēģiniet to aizgriezt, ja izdosies...Labāk meklējiet pie ūdens skaitītāja, tam būtu jābūt labākam. Ir divu pamatveidu WC pludiņu mehānismi: Padomju laiku - tas ir visvienkāršākais. Tīrāms. Un ja to var iztīrīt un ir labā stāvoklī tad tikai jānoskrūvē, jāiztīra sietiņš, un OK. Ja tas ir modernais ( klusais) tad ir divi varianti: iztīrot sietiņu, viss strādās, un otrs- sietiņš tīrs...bet nestrādā. Man nav izdevies saprast šī modernā, daudzām pārplūdes ejām un dīzēm sarežģīto verķi...Vienmēr pērku jaunu. Bet pērkot jānoskrūvē oriģināls, jāņem uz veikalu, lai var piemeklēt konstruktīvi piemērotāko.

Re: Ūdens skalojamajā kastē
Autors: majas45 ()
Datums: 11/11/2012 22:01

Ja šito krānu izdosies iedarbināt, tad pēc tam viņš pilēs caur asi, tas ir pa 120%

Re: Ūdens skalojamajā kastē
Autors: aaaa ()
Datums: 12/11/2012 08:50

Modernie podu mehānismi ir viltīgi, pats tiko šitādam scenārijam izgāju cauri. Jāsāk ar to, ka atskrūvē padeves šļauku no poda, ieliec to spainī un atgriez ūdeni, lai visu drazu izpūš ārā. Tad izņem pilnīgi ārā pienākošo plastmasas mehānismu vienā gabalā, ar visu pludiņu. Iztīrīt mehāniski viņu ir neispējami. 100% pārbaudīta un ļoooti efektīva metode ir iegremdēt visu to pasākumu apmēram 5% sālssakābes šķīdumā kādā plastmasas bļodā uz apmēram stundu. Tieši sālsskābe te ir panākumu atslēga. Citronskābes, etiķis utt neko tolkom neizdarīs. Saistīts tas ir ar to, ka reakcija ar sālsskābi ir ātra un pamatā reaģē katlakmens ar strauju gāzes izdalīšanos un mehāniski atrauj visu citu arī nost. Tur visi caurumiņi ir maziņi, tāpēc tur kaut kur tikt klāt un mēģināt izbakstīt ir mission impossible, turklāt viss ir no plastmasas un tur jo mazāk kaut ko ar spēku aiztiek, jo labāk.

Re: Ūdens skalojamajā kastē
Autors: Rx ()
Datums: 12/11/2012 10:02

Paldies aaaa: Nomierinājāt ka ne es tāds, "nesaprotošs". Vai ar sālskābi, vai 5Ls....Labāk 5Ls!



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **         **     **   ******   ******** 
 **    **  **    **    **   **   **    **  **       
     **    **    **     ** **    **        **       
    **     **    **      ***     **        ******   
   **      *********    ** **    **        **       
   **            **    **   **   **    **  **       
   **            **   **     **   ******   ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727