UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
caurule dzeramajam ūdenim
Autors: gints_ ()
Datums: 21/11/2012 16:05

Izgūglējos pa forumu jautājumā kāda materiāla caurules labāk izmantot dzeramajam ūdenim, bet atradu tikai diezgan senas (vairāk kā 5 gadi) diskusijas, kur vairākums teica, ka kapars dzeramajam ūdenim nav lietojams un ir jāliek plastmasa vai daudzslāņu plastmasa.

Vai pa šiem gadiem "modes tendences" nav mainījušās?
Apkure man ir uz kapara (gāze), un šobrīd arī ūdens iet pa kapara trubām, bet taisot remontu es šo "dzeramā" ūdens trubu atrašanās vietu tā pat mainīšu, līdz ar to domāju kādu materiālu izvēlēties.

Caurule tiks iebūvēta aiz reģipša/zem grīdas, līdz ar to gribētos ilgmūžīgu to pasākumu :)

Re: caurule dzeramajam ūdenim
Autors: piča ()
Datums: 21/11/2012 16:24

agrāk visiem bija vai nu cinkots tērauds, vai sliktākajā gadījumā parasts. neviens no tā nav nomiris, tā, ka liec kždas gribi, galvenais lai funkciju pilda.

Re: caurule dzeramajam ūdenim
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 21/11/2012 16:34

Tā kā polietilēna kules un plēves atminos jau kopš bērnības, labāk izvēlētos kādu trubu veidu ar polietilēnu iekšpusē. Kad cepina kopā tās zaļās, smaka ir citāda (riebīgāka).

Re: caurule dzeramajam ūdenim
Autors: soseds2 ()
Datums: 21/11/2012 22:06

Strādāju diendienā ar caurulēm. Udenim plastmasa, kas ir paredzēta dzeramajam ūdenim. kaparu ūdenim vairs kaparu nelieto.

Re: caurule dzeramajam ūdenim
Autors: Rx ()
Datums: 21/11/2012 23:07

...lūdzu datus no interneta, ka Cu caurules vairs neizmanto dzeramā ūdens sagatavošanā. Man neizdevās šādus faktus atrast. Tieši pretēji: Liek. Vienīgi tiek teikts, ka vajag analizēt ūdens skābumu un tad to likt... tāpat zināms Cu daudzums ūdenī ir pat veselīgs... Cu daudzums ir kontrolējams. Un: Plastamsu caurules ir daudzu veidu ar dažādām īpašībām... Klāt domāšanai: Daudzi alus dzērāji- profi garšas sajušanā nekad nedzer no plastmasas pudelēm...jo alum klāt ir specifiska garša. Interesanti, no kā?

Re: caurule dzeramajam ūdenim
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 21/11/2012 23:26

80-to beigās tehnikuma kursabiedri mani pacienāja ar izlejamo alu, kas bija atnests zilā nepārtikas precēm domātā plastmasas kanniņā. Kopš tā laika daudzi, bet ne visi ali man garšo pēc plastmasas...

Re: caurule dzeramajam ūdenim
Autors: ETT ()
Datums: 22/11/2012 00:05

Plastmasas pudelēs pildītam alum ir krietni īsāks realizācijas termiņš. Ilgi uzglabātam alum PET pudelēs mainās garša. Nav tur nekāda sakara ar plastmasas piegaršu, vienkārši pie vainas ir skābekļa difūzija, kas alū maina procesus. Kvalitātes rādītājiem it kā nekāda vaina, bet garša ar laiku paliek savādāka. Dažiem pat patīk jaunā, iegūtā garšas buķete. Stikla tarā alum savukārt tiek klāt gaisma, tāpēc lielākoties pilda tumšās pudelēs. Skārdenes savukārt metālisku garšu dod tikai, ja dzer pa tiešo no bundžas. Dzerot skārdenēs fasētu alu no glāzēm, metāla piegaršu nenovēro...

80to gadu beigās kanniņu vajadzēja nedaudz izplaucēt :)

Re: caurule dzeramajam ūdenim
Autors: gints_ ()
Datums: 22/11/2012 11:31

Dzīvoklī ūdens no "Rīgas Ūdens" - cik labs vai slikts nezinu. Vai kāds var nosaukt kādu konkrētu "speciālu dzeramā ūdens" caurules nosaukumu/firmu?

Ja jau caur kaparu tas ūdens paliek "sliktāks", tad jau dušai/krāniem arī silto ūdeni vajag pa šīm "ūdens" caurulēm laist?

Par melnajām polietilēna caurulēm it kā skaidrs, bet vai dzīvoklī, nevis mājā kur lielāki attālumi utt., tādas likt ir praktiski? Viņam parasti esu novērojus skrūvējanos savienojumus - vai priekš viņām ir arī kausējamie? Vietā, kur pēc tam nevarēs tikt klāt (zem grīdas, reģipša) skrūvējamais savienojums mani tomēr nepārliecina.

Re: caurule dzeramajam ūdenim
Autors: aaaa ()
Datums: 22/11/2012 11:56

Nu tak liec trīsslāņu cauruli-pārbaudīta vērtība. Ne skābeklis difundēs, ne vara joni būs ūdenī. Savienojumi ir presējami un ar simtgadīgu garantiju. Ja jau cimperlīgie zviedri liek šādas zem grīdām un sienās, tad gan jau būs labi. Tikai ņem īstu mantu, neņem ķīniešu surogātus no Depo.

Re: caurule dzeramajam ūdenim
Autors: Dzindzis ()
Datums: 22/11/2012 12:05

"Blue ocean" ir labi.
[www.boig.org]

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **     **        **  **     **  ********  
 **     **  **     **        **  **     **  **     ** 
 **     **  **     **        **  **     **  **     ** 
 ********   **     **        **  **     **  ********  
 **         **     **  **    **  **     **  **     ** 
 **         **     **  **    **  **     **  **     ** 
 **          *******    ******    *******   ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727