UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Kā likvidēt krāsas smaku?
Autors: raihs ()
Datums: 04/12/2012 20:47

Nokrāsoju bērnistabai sienas ar Sadolin BINDO 20,lai sīkais var droši ķēpāties. Bet nu jau mēnesis riņķī,bet krāsas smaka neparko nepazūd! Katru nakti turam vaļā logus,bet nekā-smird un viss...Ko lai dara?

Re: Kā likvidēt krāsas smaku?
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 04/12/2012 22:13

Lin-oleji mēdz smirdēt gadiem... Tomēr pret krāsas smaku vai savulaik netika ieteikts nupat citā kontekstā apspriestais sāls?

Re: Kā likvidēt krāsas smaku?
Autors: aaaa ()
Datums: 04/12/2012 22:57

Bindo 20 nesmird, smird droši vien pigments, vai kāda reakcija ar pigmentu. Man arī tā bija - smaka nenormāla, nācās visu pārkrāsot. Loga turēšana nepalīdzēs, viss, kas smird ir gaistošs - un jo aukstāks, jo mazāk viņš gaist. Es drīzāk ieteiktu to istabu aiztaisīt ciet un kārtīgi uzsildīt, papildus kādu elektrisko pūtēju ieliekot. Tad no rīta izvēdina (ar caurvēju), ja vajag procedūru atkārto. Siltums palīdz gaistošajai smakai iztvaikot. Reiz nācās pabūt pilnīgi jaunā Subaru autiņā - kopš tā laika es šo marku pa gabalu labāk aplūkoju. Smaka salonā bija tāda, ka pilnīgi kaklā koda.

Re: Kā likvidēt krāsas smaku?
Autors: raihs ()
Datums: 05/12/2012 09:45

Paldies,aaaa! Doma šķiet laba-mēģināšu. Citādi jau man arī sāk iezagties nelabas domas par pārkrāsošanu vai lakošanu. Vislabāk jau laikam būtu infrasarkanais sildītājs-tas sildīs tieši pašu sienu

Re: Kā likvidēt krāsas smaku?
Autors: Didzisp ()
Datums: 05/12/2012 11:17

Vislabāk būtu bijis sienu krāsot jūnija sākuma, tad ar vēdināsanu nebūtu nekādas problēmas. Tagad ar karsēšanu vien līdzēts nebūs. Istaba jākarsē un ik pa brīdim jāvēdina, lai "jaunai smakai ir vieta".Ar vēdināsanu no rīta būs pamaz. Varbūt vispār istabai ir jau pamatos ventilācijas problēmas? Pie pareizas istabas ventilācijas, kai kāda arī nebūtu krāsa, smirdoņai vajadzēja pazust, vai krietni samazināties.

Re: Kā likvidēt krāsas smaku?
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 05/12/2012 15:35

Ja svaiga krāsa netiek pievesta, izsmakošanas intensitātei ātrāk vai lēnāk, bet jāsamazinās. Nosakot "pusizsmirdēšanas periodu" pie konstantiem apstākļiem, vajadzētu varēt aptuveni prognozēt, kad smaka samazināsies līdz pieņemamam līmenim. To vēl paātrinās pretēja - cilvēka pieraduma - līkne. Jūnijā varētu ne tikai vēdināt, bet arī sabērt uz grīdas jāņu ugunskura ogles. Chemical.lv piedāvā vismaz divu veidu aktīvo kokogli.

Re: Kā likvidēt krāsas smaku?
Autors: specs ()
Datums: 05/12/2012 23:17

Man bija līdzīgi, kad visa māja tika izkrāsota ar Bindo7 gaišos toņos, bet viena istaba izteikti tumšā tonī. Tad lūk smirdēja tikai šī viena istaba un smirdēja savus mēnešus četrus no maija līdz augustam. Tātad pie vainas ir pigments un vēdinot paiet ilgs laiks pat vasarā.

Re: Kā likvidēt krāsas smaku?
Autors: raihs ()
Datums: 08/12/2012 13:22

Tātad atskaite-izsildīju es to istabu veselu nakti až ar diviem pūtējiem kopā-viennozīmīgi palika labāk,taču šķiet,ka procedūru vēlreiz būs jāatkārto,un tad jau būs pavisam ok.
Ja jau tie pigmenti tā smird,vai tad par to nevajadzētu brīdināt veikalos? Jo līdzīgi kā rakstīja specs, visu māju krāsoju ar gaišu toņu BINDO krāsu-un nekādu smaku nebija,bet sīkajam izdomājām ielikt jaudīgākus toņus-zils,zaļš,dzeltenīgs-un smirdēja pamatīgi.Lai arī smaka nav nepatīkama,bet tomēr smaka paliek smaka,un 2gadīgu bērnu tur likt gulēt gluži negribās...

Re: Kā likvidēt krāsas smaku?
Autors: tikkurila ()
Datums: 08/12/2012 15:37

Varbūt, ka tie nemaz nav pigmenti, kuri smird:
1. Var būt, ka jūtamāka smarža ir attiecīgās bāzes krāsai. Spilgtie toņi noteikti tika tonēti uz citas bāzes krāsas, nekā gaišie toņi. Gaišos toņus iegūst no baltās bāzes krāsas, un tai kvalitāte bija labāka, tumšos un spilgtos toņus iegūst no citas bāzes krāsas, kurai receptūra var būt pavisam savādāka (ir lietota cita saistviela, vai krāsa satur vairāk organiskos šķīdinātājus). Pircēji parasti par to nedomā un to nezina, jo krāsas nosaukums ta viens.
2. Ja lietotas krāsojamās tapetes, tad smaka var nākt arī no tām, vai no līmes. Tādi gadījumi ir pieredzēti.
Ātra risinājuma te nav, atliek vien gaidīt, kad gaistošie organiskie savienojumi daļēji iztvaikos. Arī pārkrāsošana var nepalīdzēt, jo lateksa krāsas diezgan labi "elpo" un smakas daļēji laiž cauri. Pastiprināta sildīšana un vēdināšana noteikti veicinās pilnīgu polimerizācijas procesu norisi.

Profilaksei var vien ieteikt citā reizē izvēlēties ar starptautiski atzītām eko zīmēm marķētus celtniecības materiālus (M1, Ziemeļvalstu "zaļais gulbis", ES ekoziediņš, astmas un alerģijas asociāciju piešķirtie marķējumi). Tas dos zināmu garantiju, ka nekādu nepatīkamu izgarojumu nebūs.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **    **        **  **    **  **    ** 
  **   **    **  **         **  **   **   ***   ** 
   ** **      ****          **  **  **    ****  ** 
    ***        **           **  *****     ** ** ** 
   ** **       **     **    **  **  **    **  **** 
  **   **      **     **    **  **   **   **   *** 
 **     **     **      ******   **    **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727