UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Karstā ūdens sagatavošana ar gāzi.
Autors: Cezars ()
Datums: 05/12/2012 22:04

Labdien.

Kā ir ar to caurplūdes karstā ūdens sagatavošanu gāzes katliem. Vai kāds var atsaukties kurš tādu lieto? Cik daudz un kādā temperatūrā tas gāzes katls spēj sagatavot karsto ūdeni. Vai var ieiet piemēram vannā un cik tas ir dārgi, jo cik saprotu katls strādā pilnā jaudā tajā brīdī, kad tiek sagatavots ūdens. No otras puses nav zudumu, kā tas ir ar boileriem. Varbūt varat padalīties ar pieredzi un konkrētiem modeļiem.

Re: Karstā ūdens sagatavošana ar gāzi.
Autors: alise34 ()
Datums: 05/12/2012 22:13

Vienu krānu piesilda perfekti, divus jau tā paknapāk. Temperatūra - pietiekama. Vannā iet var - cik tas izmaksā, nezinu, jo paši reti ejam vannā (parasti dušā). Bet, mandomāt, ar boileri tik un tā būs dārgāk. Viesmann katls, laikam no Vitopend sērijas, kalpo 10 gadus.

Re: Karstā ūdens sagatavošana ar gāzi.
Autors: slēpnis ()
Datums: 10/12/2012 00:53

Caurplūdes sistēmai mīnuss ir tāds, ka pastāv lielāks risks apkaļķoties siltummainim. Tas atkarībā no tā, kāds ūdens ūdensvadā.

Re: Karstā ūdens sagatavošana ar gāzi.
Autors: z ()
Datums: 22/12/2012 08:54

gāzes katls sagatavojot silto ūdeni caurplūdes režīmā ieslēdzas saņemot plūsmas signālu(ar izrietošo aiztures laiku) un aprēķināts PACELT caurplūstošā ūdens tenperatūru pie konkrētā plūsmas ātruma par +25 grādiem... eiropas standarts sanitārā ūdens apgādei: ķīmiski attīrīts ūdens +12 grādu temperatūrā... komforta mazgāšanās temperatūra +37 grādi... intensīva kaļķu nosēdumu izdalīšanās notiek aptuveni pie 50 grādiem... netērējam lieki enerģiju liekot caurplūdes aparātam sildīt to uz max, lai pēc tam šķaidītu ar augsto un nebūs nekādas aizkaļķošanās, tie, kam nepatīk maksāt par apkārtnes sildīšanu caur skursteni parasti šo nosacījumu ievēro, jo ne katrā dzīvoklī ir atrodama vieta boilerim... ja rēķinam tikai ekspluatācijas izdevumus, nevis boilera cenu, tad baumas par to dārdzību nebūs īsti pamatotas, ja izvēlamies nopietnu boileri, tad pie nelietošanas viņš atdziest ne vairāk kā 1-2 grādus diennaktī, bet caurplūdes katls aizdegsies pie katras visdmazākās siltā ūdens krāna aizskaršanas, bet ja saimniece sagribēs katru kafijas krūzīti nomazgāt uzreiz siltā ūdenī, tad ne tikai gāzes, bet arī ūdens un kanalizācijas rēķini sāks strauji pieaugt...

Re: Karstā ūdens sagatavošana ar gāzi.
Autors: slēpnis ()
Datums: 22/12/2012 11:31

Man ar šķiet, ka šādu iemeslu dēļ boileris tomēr būtu izdevīgāks, ja tādu var uzstādīt. Tur jau tā lieta, ka gāzes sildītāju optimāli noregulējot uz vienu dušu, atverot virtuvē krānu, dušā varēs nosalt. Katrreiz taču neskries katlu regulēt. Tapēc parasti noregulēts uz maksimumu un viss. Pēc manas piemešanas siltuma zudumi boilerim siltā telpā varētu būt 4-7 sant. diennaktī. Vienkārši nupat turēju mazo boilerīti nakti -10grādos. Uzliktu uz 67- 72 grādiem. 5 sant aizgāja uzreiz uzsildīšanai, 6 uzturēšanai 12 stundām. Ja Istabā un uz 55-60 grādiem, tad arī lielāks boileris nenoēdīs vairāk par manis minētajiem 4-7 dienā, kas gāzes izteiksmē būs vēl mazāk.

Re: Karstā ūdens sagatavošana ar gāzi.
Autors: bern ()
Datums: 22/12/2012 13:01

Lai uzsildītu 100 ltr ūdens par 30 grādiem nepieciešami 3.5 kW enerģijas. Naudas izteiksmē tas būtu ap Ls 0,15.



Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ********   **    **  ********  ******** 
 **     **  **     **   **  **   **        **       
 **     **  **     **    ****    **        **       
 **     **  **     **     **     ******    ******   
 **     **  **     **     **     **        **       
 **     **  **     **     **     **        **       
 ********   ********      **     ********  ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727